Volda - Utleira

Postet av Utleira IL den 4. Mai 2015

15. mars 2015

Etter førdagens lange reise, hadde vi nå fått en god natts søvn på hotell i flotte omgivelser. Den allerede seriemesteren, Volda, var dagens motstander. Et lag vi kjenner godt til, og vet vi må være hundre prosent skjerpa for å ha sjans til å slå. Og i dag var vi klare!

Med ny taktikk og nytt pågangsmot sto vi klare fra det sekundet dommerne blåste kampen i gang. Vi hadde bestemt oss for å åpne med et pang, og overraske Volda skikkelig. Dette kan vi trygt si vi lyktes med. Vi går opp i ledelsen allerede fra start, med et forsvarsspill vi ikke har sett tidligere i sesongen. Angrepsspillet flyter bedre enn noen gang og kollektivt er vi superdyktige. Voldahallen som stort sett oppleves som den vanskeligste hallen å være gjester i, er nå fylt med mange mennesker tomme for ord. Det er deilig å spille publikum tause i deres egen lekestue. Vår høyre side er spesielt effektive, og June brilljerer med variert skyts. Hun er også den som har fått den tøffeste oppgaven i forsvar, og behersker denne godt. June setter også tre sjumeterkast kontant i mål. Målvakta er sjanseløs. Etter 10 minutter viser tavla 4-7.

Det gode spillet vårt varer enda ei stund, men noen tekniske feil gjør at Volda får løpt inn noen enkle mål. Volda utligner og publikum våkner til live igjen. Vi straffes knallhardt for hver eneste ball vi enten mister eller bommer på mål. Volda står med fire mål mot våre null etter utligningen. Thomas tar timeout. Det er fortsatt lenge igjen av førsteomgangen, og vi har ikke mistet trua på å spille oss opp igjen. Vi kjemper med nebb og klør, men Volda har skrudd opp tempoet. Til pause står det 20-16.

Andre omgang blir i store perioder en ren demonstrasjon av Volda. Hver minste lille feil blir vi straffet for med kontra og mål i mot. Volda rykker ifra. Vi kjemper med alt vi har, og blir igjen noe mer offensive. Igjen lykkes vi veldig i både forsvar og angrep. Mathilde står igjen fram som den fantastiske målvakta hun er, og sørger for at publikum igjen blir tause, med den ene superredninga etter den andre. Midtveis i andreomgangen er vi virkelig i flyten igjen. Forspranget er nærmest halvert. Volda er tydelig stresset allerede, og setter inn alle krefter det siste kvarteret. Sanne står fram på tampen, da vi har mer enn nok med å holde ballen i laget. Hun setter inn flere baller i løpet av kort tid og pynter med det på resultatet. Det ender i tap 36-24 for et bedre lag. Volda er og blir et førstedivisjonslag i våre øyne. Vi ønsker de masse lykke til i kvaliken første helga etter påske. Vi unner de opprykk og håper vårt neste møte blir i 1. divisjon.

Volda - Utleira 36-24 (20-14)