Velkommen til Utleira IL

Postet av Utleira IL den 21. Jan 2015

Velkommen til Utleira Idrettslag!

Idrettsklubber er en viktig del av lokalmiljøet for både barn og voksne. Mye av fritiden tilbringes der i et sunt og godt miljø hvor hele familien får nye venner, og blir en del av klubben. En klubb er en demokratisk organisasjon der medlemmene bestemmer. De aller fleste klubber i Norge drives av foreldre,søsken og andre som er med frivillig og uten betaling for at barn og unge skal få mulighet til å drive idrett. Slik drives Utleira også.

Alle som har barn i idrettslaget er med å drive både laget og klubben. Hvis alle gjør litt, blir det ikke mye på hver. Hvis ingen er med - blir det ikke noe lag og ingen aktivitet for barna.

Fotball på 1-2-3

1. Utstyr
For å spille trenger man fotballsko, leggskinn og treningstøy. Alt annet har klubben. Det går fint å spille fotball med lange benklær og hodeplagg

2. Penger
Det koster penger å gi et godt tilbud. Klubben har kostnader for å eie og drifte egne anlegg, forsikringer, drakter, baller og annet utstyr. Det koster penger å spille kamper (dommere, kontingent til kretsen).

Det er 3 typer betalinger:
Medlemskontigent - for å være medlem i klubben. Faktureres 1 gang per år av hovedlaget..
Treningsavgift - faktureres fra sportslige avdelinger - og brukes til å dekke opp kostnader for bruk av baner, forsikring, kampdrakter, utstyr etc.
Turneringspenger/lagsutgifter: Påmeldinger til turneringer styres av de enkelte lag. De fleste lag har en avgift per spiller for påmelding til turneringer og sosiale arrangement.

3. Deltakelse
Det betyr veldig mye for barna at foreldrene er med og ser på når de spiller. Det er også en fantastisk måte å bli kjent med andre foreldre på laget på. Laget og klubben drives av frivillige : foreldre, søsken og andre som stiller opp uten lønn. Trenerne bruker mange timer i uken, og familiene til spillerne må også bidra med det de kan. Transport til og fra kamp er en viktig oppgave som foreldrene deler på.

Det er flere oppgaver som må gjøres for klubben, avdelingen og laget.

Anlegget skal holdes i orden, kiosken skal drives, noen gjør regnskap, noen syr gardiner, andre maler, noen skriver på nettsiden - mange små og store oppgaver som alle må gjøre for at klubben skal være et bra sted for hele nabolaget. Denne frivillige innsatsen er bare noen få timer i året, og det er ingen vanskelige oppgaver - det er noe for alle.

Dette skaffer penger til barnas aktivitet, og vi gjør det sammen for at barn og ungdom skal ha et trygt, sunt og morsomt sted å være. Dette frivillige arbeidet kalles "dugnad" som betyr felles ulønnet og frivillig arbeid av betydning for fellesskapet. Vi trenger alltid noen som kan bidra - har du lyst til å bidra? Ta kontakt

FAIR PLAY
er navnet på fotballens verdiarbeid. Det handler om respekt - hvordan vi behandler og omgås andre mennesker både på og utenfor banen. Fair Play er sentralt i alt vi gjør i fotballen og symboliseres ved at alle lag skal hilse på hverandre før og etter kamp. Alle spillere, lagleder og trenere i Utleira fotball må signere FairPlay kontrakt.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline