God jul til alle i Utleira IL

Postet av Utleira IL den 19. Jan 2015

Det er hyggelig å jobbe hjemme i en nypyntet stue, dagen før dagen. Det er også hyggelig å tenke tilbake på mitt første år som ansatt i Utleira IL. Det er virkelig morsomt å arbeide med så mange positive frivillige, med et stort engasjement for idrettslaget og barnas aktiviteter. Det er godt å se at mange støtter opp om idrettslagets hallprosjekt og kjøper andeler i hallen. For de som fortsatt har penger igjen etter all juleshopping er det fortsatt mulig å kjøpe andeler på Narvesen på NardoCenteret eller på nett.
http://superinvite.no/#/invitation/6f3ef77ac0e3619e98159e9b6febf557
Om det ikke finnes penger i lommeboka, send meg en e-post om du vil bestille hallandeler med betaling pr faktura i januar.

Det har vært spennende å jobbe med hallprosjektet, og jeg vil berømme anleggsgruppa for den jobben de gjør. Hallen er i de beste hender. De har god kontroll på prosjektet og følger med på alt som skjer for å hindre ekstrakostnader og evt. forsinkelser. Denne jobben må idrettslaget hedre når hallen åpnes i august. I august 2014 startet byggearbeidet og når arbeiderne i dag tar juleferie er det et tett bygg som står på anleggstomta. I januar starter arbeidet med vinduer, dører og støp av gulv.
I 2014 har har vi jobbet mye med å få på plass gode økonomiske rutiner som sikrer oss gode regnskap og revisjonsrapporter. Rutinene har blitt mye bedre enn tidligere, men vi må fortsette å utvikle oss ettersom kravene også vil bli strengere. Som anleggseier i 100-millionersklassen sier det seg selv at rutiner og kontroll blir viktig i tiden som kommer. Årsregnskapet for 2014 vilvære ferdig allerede i starten av februar, dersom alle reiseregninger, utleggsskjema, lagsregnskaper og dommerregninger blir sendt til meg innen 5. januar. Dette er viktig for å holde god fremdrift til årsmøtet i mars.

Økonomien i idrettslaget er god, mye på grunn av nøktern pengebruk. Finansieringen av hallen og driftsmidlene er avskilt slik at utbyggingen ikke skal være noen fare for normal drift. i 2014 har vi mottatt 22 750 000 i forskjellige støtteordninger til hallen. I tillegg har uteanlegget mottatt 3,5 mill i tippemidler og 2,4 mill. i mva-kompensasjon. Dette gjør at vi har utsatt låneopptak på hall helt frem til nå, og at lånet på uteanlegget er betydelig redusert.
i 2014 skapte idrettslaget tusenvis av timer med idrettsglede, og uansett om vi jobber med store prosjekter, bygger haller og har forpliktelser for mange millioner kroner, så må vi aldri glemme at det er idrettsgleden som er det viktigste. Utleira IL skal være en breddeklubb med plasss til alle som synes at idrett er morsomt uansett alder, ambisjoner og ferdigheter. Under DNB Idrettsleker var det flere foreldre som var så imponerte over barna som glemte å bli sliten fordi det var så morsomt å delta på idrettsleken. Det er gjennom lek og idrettsglede man skaper nye idrettsstjerner, men vi må også huske at for de aller fleste er idretten bare en positiv arena for utvikling og vennskap uten at de skal kjempe om VM-medaljer.

Jeg ønsker også å takke for den jobben som topphånball har gjort i 2014. Laget fikk kniven på strupen og fikk klar beskjed om at videre satsning var uaktuelt uten et godt støtteapparat og bedre økonomi. I løpet av det siste halvåret har de jobbet meget godt sportslig og økonomisk. Status er at laget kjemper i toppen av 2. divisjon og at resultatet er så godt at de har nedbetalt all gammel gjeld og er ajour pr dags dato. Dette forteller oss at det er mulig å ha satsningsprosjekt uten at dette skader bredden. I år har topphåndball også bidratt på treninger til bredden og basis, samt bidratt på flere dugnader for idrettslaget.
Idrettslaget har en god vekst i antall medlemmer. Fra 817 i desember i fjor til 1132 medlemmer i skrivende stund. Fotballavdelingen har vokst godt etter at uteanlegget ble etablert i 2012 og til neste år vil også noen flere lag tilføre idrettslaget ytterigere medlemmer. Den samme veksten vil komme i håndballavdelingennår hallen er på plass. Gode anlegg gir bedre forutsetninger for større aktivitet. Hallen vil også gjøre det lettere å prioritere aktivitet i eget nærmiljø. Jeg mener at det er realistisk for idrettslaget å ha 1700 medlemmer i 2017, men dette krever også at idrettslaget strukturerer seg slik at vi klarer å ta imot alle de medlemmene som vil komme. I tillegg til vekst i dagens idretter vil det også vurderes om nye idretter skal startes opp. Om du har et ønske om åbidra innen en idrett som i dag ikke finnes i idrettslaget, så ta gjerne kontakt.

Da er det på tide å nyte juletiden og roen som senker seg etter hektiske juleforberedelser. Jeg gleder meg til oppgavene og utfordringene i 2015, men aller mest til idrettsgleden, mestringen og suksessen vi sammen skal skape i året som kommer. Først skal vi kose oss med familie og venner i julen. God jul og godt nytt år!

Gledelig hilsen

Pål B. Wahl
Daglig leder
Utleira IL

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline