Utleira TH - Levanger 2

Postet av Utleira IL den 28. Okt 2014

14. oktober 2014

I går sto den tredje hjemmekampen på under ei uke for tur. Gjestende lag var Levanger 2, som så langt sto med en seier og tre tap. Vi forventet likevel å møte tøff motstand mot jenter som til daglig trener med og mot 1. divisjonsmotstand. Her var det bare å brette om ermene.

Bortelaget får æren av å sette inn kampens aller første scoring. I forsvar er vi ikke på hugget, og det er lite som ligner på det forsvarsspillet vi hadde i vår forrige kamp. Usikkerheten sprer seg og fører til mye ballmist og mindre kloke avgjørelser fremover på banen. Sju minutter er gått og vi ligger under 1-4. Bomskuddene er altfor mange, og vi treffer veggen bak målet oftere enn vi treffer innenfor stengene. Elisabeth er hakket mer presis i avslutningene, noe som hindrer at de rødkledde øker forspranget. Drøye 17 minutter er spilt og bortelaget leder fortsatt med tre. Iva tar timeout.

Nok en gang viser det seg at Ivas timeout har god effekt. Vi går fra 4-7 til 11-8. Elisabeth fortsetter å dunke inn baller bak Levangers målvakt. Bakover er det så godt som potte tett. Pia viser at de gamle er eldst, og tar gjerne med motstanderne utover sidelinja for at de skal forstå at her er det stengt. Hilde varter opp med den ene redninga etter den andre, og heller ikke 7-meterskastene lar hun passere. Karoline kontrer inn omgangens siste scoring. Vi tar pause med en tremålsledelse.

Elisabeth Hammerstad ble kåret
til Utleiras beste spiller.
I andreomgangen fjerner vi all tvil om hvor poengene skal havne. Vi fortsetter å spille forsvar av klasse. Samtlige spillere gjør sin del av jobben og litt til. Vi er tydelig fokuserte på arbeidsoppgavene. I angrep flyter det som bare det, og vi kan stort sett gjøre det vi vil. Vår største utfordring er å få ballen forbi målvakten, som har gjort en god figur hele kampen. Malin står fram med glimrende forsvarspill, og har i tillegg bestemt seg for å underholde i angrep. Pia får scoringene nærmest servert på sølvfat grunnet Malins lekre innspill. Sanne setter inn sin femte fulltreffer på ei kontring to minutter før slutt. I siste sekund sikrer bortelaget seg et 7-meterskast. Hilde topper det hele med ei redning og vi vinner komfortabelt 21-14.

Igjen viser vi styrke gjennom godt lagspill og evnen til å gjøre de små endringene som er nødvendige. Nok en gang ser vi at det er først og fremst i forsvar jobben gjøres. 14 mål bakover er mer enn godkjent, og selv om 21 nettkjenninger framover ikke er all verden, holder det i massevis i dag.
Seks poeng av seks mulige - på seks dager. Det er innafor!

Utleira - Levanger 21-14 (11-8)