Varetellingsdugnad 24. januar

Postet av Utleira IL - Håndball den 22. Des 2020

Håndball har fått ansvar for varetelling på Jula Tiller 24/1 kl 0900 til ca kl 1300. Først til mølla... Påmelding her: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7xZUPwc_5qc0KbceZLk4dcWAqZjQkuSpmsHCghPlB4J07Hw/viewform?fbclid=IwAR2weg0vSx1CDIHw47rSe5brECyrvMnGAhNT1naOzT_Wz2TW4RPRaJPpPVc
Avlysning av kamper før jul / munnbind påbud

Postet av Utleira IL - Håndball den 15. Des 2020

På grunn av den generelle smittesituasjonen og tilbakemeldinger fra lag som er skeptiske til å gjennomføre kamper tett opp mot jula, har styret besluttet å avlyse alle hjemmekamper til og med 12 års-klassene kommende kamphelg, som er siste før nyttår. Disse kampene blir ikke omberammet.

Hvis det er flere av lagene som ikke ønsker å gjennomføre sine kamper denne helga må man ta kontakt med styret snarest.

Vi minner samtidig om smittevernsreglene vi er pålagt av helsemyndighetene (finnes her), og presiserer at det er påbudt med munnbind for lags-/støtteapparat og at publikum fortsatt ikke tillates.

StyretNy sportslig leder yngre

Postet av Utleira IL - Håndball den 29. Nov 2020

Styret har jobbet en stund med å fylle rollen som sportslig leder for de yngre årsklassene. Vi har vært så heldig å få Ann Jeanette Østborg med på laget, og hun er allerede i gang med arbeidet.


Ann Jeanette har mye håndballerfaring og en solid porsjon engasjement. Hun har to barn selv i Utleira, og er trener for både J2010 og G2012. Hun har fullført både trener 1 og trener 2. I mange år spilte hun aktivt, men måtte gi seg etter flere skader. Men lysten til å spille har ikke gitt seg, og hun vurderer å ta opp ballen igjen for Utleira i 3.-divisjon.

På fritiden er hun like sporty både i hallen og utenfor. Du møter henne gjerne i fjellet, både med og uten ski på beina.

Vi ønsker Ann Jeanett hjertelig velkommen til håndballstyret, og håper alle bidrar til å hjelpe henne få en flying start på oppgavene.


Sportslig hilsen

Styret i Utleira håndball


Ann Jeanette Østborg, ny sportslig leder yngre

 

Klubbkolleksjon på Nor-Contact

Postet av Utleira IL - Håndball den 19. Nov 2020

Vår samarbeidspartner Nor-Contact er stedet for å handle alt håndballrelatert. Se mer informasjon her.Skal jeg kontakte klubben eller regionen?

Postet av Utleira IL - Håndball den 18. Nov 2020

Håndballstyret og Regionen opplever at for mange henvendelser fra lagene i Utleira rettes direkte til Regionen, når klubben burde vært et naturlig bindeledd. Dette gjør at klubben oppleves som uryddig av Regionen, og styret mister mulighet til å bistå lagene med spørsmål vi kan løse selv. Styret har større oversikt på tvers av lagene og kan se både muligheter og utfordringer man ikke like lett ser på lagsnivå. Vi etterstreber en dialog med lagene for å forstå ønsker og behov, og det er unødvendig å belaste Regionen med saker vi burde ha kontroll på internt. Eksempler på dette kan være oppmelding og trekking av lag eller gjentatte flyttinger av kamper. Hvis du er i tvil om hvor henvendelsen bør rettes, så prøv styret først, så vil vi raskt henvise til Regionen der dette er riktig. 

Invitasjon til Trener 2-utdannelse

Postet av Utleira IL - Håndball den 18. Nov 2020

Region Nord inviterer til Trener 2-utdannelse

Har du fullført Trener 1, og vil ta mer utdanning? Nå inviterer Region Nord til Trener 2, med en kombinasjon av digital gjennomføring og hallpraksis når det blir mulig.
 
Les mer om oppbygging og gjennomføring av Trener 2-kurs her.

Nye retningslinjer for kamp og trening i Utleirahallen

Postet av Utleira IL - Håndball den 5. Nov 2020

I forbindelse med den pågående pandemien, så vil Utleira Håndball bidra vårt i den store dugnaden. Vi gjør det vi kan for å holde aktiviteten i gang for barn og ungdom. Regjeringen har i dag bedt alle om å redusere sosial omgang og vi følger opp dette med å stenge Utleirahallen for publikum, gjeldende fra i dag.

Våre nye regler er oppdaterte og vi ber alle om å sette seg inn i disse. https://www.utleira.no/p/55536/instruks-for-kampdager

I tillegg pålegger vi alle som skal i hallen å registrere seg via registrer.utleira.no. Dette for å forenkle informasjonsflyt ved evt smittesporing.

Sammen skal vi ta knekken på dette viruset samtidig med at vi klarer å opprettholde og kanskje øke aktiviteten.

Takk for at du bidrar.

mvh 

Styret i Utleira Håndball.


Informasjon for håndballdommere

Postet av Utleira IL - Håndball den 29. Okt 2020

Du som er håndballdommer (eller bare er interessert) finner nå nyttig og oppdatert informasjon her. Du finner også siden i nedtrekksmenyen Temasider.

Håndballstyret søker Sportslig leder yngres

Postet av Utleira IL - Håndball den 9. Sep 2020

Brenner du for håndball i de yngre årsklassene er det deg vi ser etter! Her får du mulighet til å være med og forme både sportslige og sosiale arenaer for de yngre årsklassene i Utleira Håndball, og du vil være en naturlig del av styret og vårt arbeid med flotte håndballopplevelser i nærmiljøet.

Er du nysgjerrig eller vil vite mer om hva dette går ut på, ikke nøl med å ta kontakt.

Interesserte bes ta kontakt med handball@utleira.no så snart som mulig og innen 1. oktober.


Styret Utleira Håndball


Learn Handball – nyttig verktøy for trenere

Postet av Utleira IL - Håndball den 9. Sep 2020

Utleira Håndball har abonnement på Learn Handball, som er utviklet av blant andre Bjarte Myrhol. Her har du som trener tilgang til et bibliotek av øvelser, videoer og treningsplaner som kan hjelpe deg i ditt arbeid med håndballtreningene. Det er ingen ekstra kostnad for laget eller treneren. Ønsker du innloggingsinformasjon eller har spørsmål, ta kontakt med Ivan Espervik på espervik@me.com eller på mobil 908 33 032. For mer informasjon besøk Learn Handball.
Hallfordelingsmøte Utleira Håndball

Postet av Utleira IL - Håndball den 21. Aug 2020

Agenda

Orientering om hallfordelingen sesongen 20/21

 • Hvilke prinsipper som ligger til grunn for  fordelingen
 • Spørsmål og svar

Sted: Hall A, Tirsdag 25.08.2020 kl. 20.15–21.30

Alle lag i UIL må stille med min. 1 representant i dette møtet, trenere oppfordres til å delta!
Våre mest erfarne dommere bytter klubb

Postet av Utleira IL - Håndball den 1. Jul 2020

Kjenner det er med litt vemod at jeg skriver dette innlegget. Men mener det er viktig å belyse utfordringer samt å takke av to av våre mest erfarne dommere over mange år.

Ikke alle kjenner til dem men dommermakkerne Terje Hansen og Terje Varmdal Sagøy har dømt håndball kamper for Utleira Håndball i en årrekke. Tilsammen har dem et snitt rundt 300 kamper per sesong noe som er betydelig høyere enn de fleste, kanskje også i hele vår region. Det er trist å miste disse samt det for Utleira vil i praksis si at vi mister 4 - fire - dommere. Dem dømmer såpass mange kamper at dem teller dobbelt. Vi har også brukt gutta til å holde intro kurs for nye dommere, veilede i kamper og vi håper fortsatt at vi kan spørre dem om bistand fremover. Tusen takk for innsatsen til dere begge og velkommen tilbake når Utleira Håndball rykker opp i 1. divisjon. :-)

Så hvorfor bytte nå? Er det så ille å være dommer i Utleira at man skifter klubb? Nei det tror jeg ikke det er og hadde det vært opp til gutta så hadde dem fortsatt å dømme for oss. Nivået til gutta er opp til 2 divisjon, her hvor vi har eget lag med i damer senior. Tidligere kunne dem ikke dømme kamper hvor Utleira spilte selv, forståelig nok, men nå er dette utvidet til å gjelde alle kamper i avdelingen hjemmeklubben har eget lag. Så dette rammer oss ille. I tillegg kan dem heller ikke dømme kamper for 2 div herrer i regionen. Dette fordi vi har en partner-prestasjonssamarbeide med Tiller på gutter/herre siden, og Tiller har lag i 2 div. Ikke enkelt å være klubb som ønsker å utvikle dommere, da dem etter en stund uansett blir tvunget til å slutte i klubben. Diskusjon: skal vi slutte å utvikle dommere og bare betale bøter? Skjønner jo godt at dem vil dømme det meste dem kan i vår region for å minke trykket på reising og da tar dem lokale avdelinger.

Vil neppe tro at Terje og Terjes patriotismen for Utleira forsvinner selv om dem nå er borte fra klubben, men uansett rare regler som vi må forholde oss til. Så nå er det viktig for klubben å fylle på med unge, lovende og engasjerte rekrutt dommere. Her er det bare å melde seg når kurs begynner til høsten. Det koster oss forresten 5.000,- pr dommer vi mangler når vi kommer under en gitt grense. 

Ønsker alle våre dommere lykke til i kommende sesong!

Mvh

Pål Nøst

Utleira Håndball

Klubb billetter til EURO2020 til salgs!

Postet av Utleira IL - Håndball den 29. Jun 2020

I desember skal Håndballjentene kjempe om EM-gull på hjemmebane – og nå kan ditt lag kjøpe klubbilletter!

EHF EURO 2020 for kvinner spilles 3. - 20. desember 2020, og Norge deler vertskapsansvaret med Danmark. Alle kampene til Håndballjentene vil bli spilt i Norge - innledningen foregår i Trondheim Spektrum, hovedrunden spilles i Stavanger Idrettshall, mens mesterskapet avsluttes med semifinaler, bronsefinale og finale i Telenor Arena på Fornebu. I Danmark er det Frederikshavn og Herning som er mesterskapsbyer.

 

Er du fra et håndballag eller medlem av en klubb som ønsker å overvære EHF EURO 2020 for kvinner? Da kan du være kvalifisert for klubbillett med tilhørende rabatt. Hvert lag eller medlem av en klubb som består av 10 eller flere personer kan booke maks 25 billetter per bestilling.

Pris for en Klubbillett (2-dagers billett) er kr 616


Klubbillett er forbeholdt norske håndballklubber, og det er «først til mølla»-prinsippet som gjelder.

For å kjøpe klubbilletter må du benytte lenken under med tilhørende kode:

 

Trondheim Spektrum

Lenke: http://bit.do/KB_Trondheim

Kode: TRD-ZGcn6M

 

Her følger en veileder til hvordan du kjøper klubbilletter:

 

 1. Trykk på tilsendt lenke for å åpne kampanjesiden.
 2. Velg dato og trykk på «kjøp billetter» 
 3. Du får nå muligheten til å «Velge rabattkode»
 • Velg «WOMAN’S EHF EURO 2020 – Klubbilletter
 • Legg deretter inn tilsendt kode
 • Trykk så på «Vis kampanje.
 • Trykk enten på salkartet for å se hvilke seter som er tilgjengelige, eller be systemet finne de beste tilgjengelige plassene.

 

Dersom arrangementet blir avlyst eller endret slik at billettene ikke kan benyttes i desember 2020, følges Eventims retningslinjer. Refundering av billetter foregår gjennom Eventim, og gebyr og forsikring refunderes ikke.

 

Kampoppsett:

Dag/dato

Kamp

Dag/dato

Kamp

Torsdag 3.12

Romania – Tyskland

Søndag 6.12

Serbia – Ungarn

Torsdag 3.12

Norge – Polen

Søndag 6.12

Kroatia – Nederland

Fredag 4.12

Ungarn – Kroatia

Mandag 7.12

Tyskland – Polen

Fredag 4.12

Nederland – Serbia

Mandag 7.12

Romania – Norge

Lørdag 5.12

Polen – Romania

Tirsdag  8.12

Serbia – Kroatia

Lørdag 5.12

Tyskland – Norge

Tirsdag  8.12

Nederland – Ungarn

Spørsmål om klubbilletter kan rettes til lokal billettansvarlig i den aktuelle arenaen.

Trondheim Spektrum / NHF Region Nord: Toril Carlson - Toril.Carlson@handball.no

Stavanger Idrettshall / NHF Region SørVest: Jan Kåre Jakobsen - JanKare.Jakobsen@handball.no

Telenor Arena / NHF Region Øst: Iver Stølen - Iver.Stolen@handball.no


NB! Utleira Håndball har ikke noe ansvar i denne forbindelse men er kun en videreformidler av informasjonen.


Trenerkabal/ressurser rundt Damer 2.-divisjon i år

Postet av Utleira IL - Håndball den 5. Jun 2020

Trenerkabalen for 2.-divisjon er nå klar og vi kan med glede presentere disse ressurspersonene rundt laget.


Hovedtrener: Willy Refsnes

Willy har lang fartstid i håndballen, både på og av banen. Han har Trener 3-utdanning og går nå i gang med Trener 4. I Utleira har han vært trener i 14 år, og har trent jenter junior og damelaget i 1. og 2.-divisjon. De tre siste årene har han også trent Gutter 02/03.Assisterende trener: Marie Henriksen

Marie har spilt i eliteserien for Byåsen og har vært assisterende trener for Byåsen Elite. De to siste sesongene har hun vært assisterende trener i Utleira.
Målvaktstrener: Annick Lipman

Nederlandske Annick er målvakt i Byåsen Elite, og har tidligere spilt i Gjerpen og Vipers. Hun er kåret til årets målvakt i Eliteserien 2019/2020 og ble verdensmester med Nederland i 2019. I Utleira vil hun hjelpe våre suverene målvakter bli enda bedre.Fysisk trener: Vegard Finserås Rasdal

Vegard går inn i sin andre sesong som fysisk trener for 2.-divisjon og har tidligere også vært engasjert med yngre lag i Utleira. Han har Doktorgrad i medisin og helsevitenskap ved Senter for Toppidrettsforskning, NTNU, og flere års bakgrunn fra landslaget i kombinert og Olympiatoppen.Fysisk trener: Birte Kydland Faanes

Birte har vært med oss i mange år og vil fortsette også neste sesong. Som fysisk trener sørger hun for at basisen til jentene opprettholdes og utvikles.
Trenerresurs: Yonas Tewodros

Yonas spiller for tiden i 1.-divisjon for Vikhammer og har vært en trenerressurs for J18/G18 i én sesong allerede.
Utleira Håndball er glade for at disse ressursene har valgt å bli med oss kommende sesong. Vi ser frem til mye håndballglede i hallen.


Med vennlig hilsen

Styret i Utleira Håndball

haandball@utleira.no
Utleira Håndball søker trenere

Postet av Utleira IL - Håndball den 27. Mai 2020

Utleira Håndball er en del av Utleira Idrettslag som holder til i område Trondheim Sør-Øst. Vi spiller våre kamper hjemme i vår egen stue; Utleirahallen. Her har vi 2 spilleflater, treningsrom, kafe, møterom, samlingsrom. 

Håndball avdelingen består av om lag 450 spillere fra 7 år og oppover. Utleira Håndball har spillere i nesten alle aldre samt egne TH lag. Klubben har med sin samarbeidsavtale senior herrelag i 2. div, 3. div og 4. div. Senior damelag i 2. div, 3. div og 5. div. Vi har juniorlag både i gutte- og jenteklassen.

Med andre ord gode muligheter for utvikling i Utleira Håndball.

I Utleira Håndball benyttes foreldretrenere i hovedsak fra 7-12 år. Fra 13 år ønsker man fortrinnsvis å sette inn eksterne trenere om man finner de riktige ressursene.

Alle våre trenere skal minimum ha Trener 1 utdanning. Vi setter opp et slikt kurs i egen hall like etter sommeren for dem som ikke har. Da følger vi NHFs modell for utdanning. Erfaring kan på de fleste nivå erstatte formelle kurs, men vi ser helst at man har en felles basis kompetanse.

Utleira Håndball har god økonomi.

Vårt slogan er: «Med hjerte for lokalmiljøet!» 


Utleira Håndball søker etter trenere

Ny sesong står snart for tur og vi vet av erfaring at vi vil få åpninger for nye trenere på ungdomsnivå både på jente- og guttesiden. Vi ønsker derfor å komme i dialog med ressurser som kunne tenke deg en viktig rolle som trener i Utleira Håndball. For klubben er det vel så viktig med de rette holdninger og ambisjoner enn kvalifikasjoner, da dette kan læres. 

Jenter 2004 (J16): Behovet er ny hovedtrener. En spillergruppe på ca 15 spillere. Ikke påmeldt BRING. Kvalifisering toppserie. Laget vil ha mye treningssamarbeid med J2005. Har assistent trener i gruppen samt flere dyktige støttespillere i foreldregruppen.

Gutter 2004 (G16): Behovet er ny hovedtrener. En spillergruppe bestående av ca 10 spillere. Samarbeid med Tiller som har assistent trener for gruppen. Tiller er påmeldt BRING så her er det muligheter for spillere som vil og kan. Utleira påmeldt Nivå 2. I tillegg har vi et prestasjon-partner samarbeide med Tiller som på sikt muliggjør senior spill. Vårt Junior G20 lag har tilsvarende avtale med Tiller.

Du er hjertelig velkommen til å gi gass å søke på begge eller på en av dem.


Ønskede kvalifikasjoner:

 • Utviklende treningsarbeide i samsvar med klubbens sportslige plan og verdier
 • Samarbeidsvillig og teamspiller
 • Positiv
 • Erfaring fra tilsvarende trenervirke er en fordel men ikke et krav
 • Er bestemt og handlekraftig.
 • Evne til å lage en plan for utvikling og følge denne i samarbeid med lag/spiller
 • Gode kommunikasjonsevner

 

Søknadsfrist:     Snarest

Honorar:             I henhold til aldersnivå, erfaring og kvalifikasjoner.

Høres dette interessant ut og du har lyst til å være med og hjelpe oss med å bygge videre på den gode utviklingen vi har i klubben, send en kortfattet søknad med CV til styret i klubben: haandball@utleira.no

Tiltredelse:         Etter avtale.


Utleira og Byåsen samarbeider

Postet av Utleira IL - Håndball den 6. Mai 2020

Utleira Håndball og Byåsen Håndball Elite har signert en samarbeidsavtale på damesiden for klassene 20 og Senior, for å utvikle spillere og trenere og sammen se muligheter man kanskje ikke ville fått alene.


– Denne avtalen vil gi begge klubber muligheter til å utvikle spillere, samt at vi beholder egne ambisjoner som klubb, sier Willy Refsnes, hovedtrener for Utleiras 2.-divisjonslag. Samarbeidet vil være en god arena til å utvikle unge håndballtalenter sammen. Spillere vil se muligheter, både ved å stå lenger i egen klubb og med muligheter for å spille elitehåndball i framtiden.

Avtalen gir også rom for å dele på fasiliteter og trenerressurser, noe som vil styrke både spiller- og trenerutvikling i begge klubber.

– For Trondheimshåndballen på jentesiden mener jeg et slikt samarbeid er veldig bra på sikt! avslutter Willy.
Organisert trening under Corona-krisen

Postet av Utleira IL - Håndball den 29. Apr 2020

Styret har laget en smittevernplan som skal godkjennes i hovedstyret før vi kan rulle ut organisert utendørs trening på kunstgress for håndballagene i Utleira. Parallelt jobbes det med forslag til øvelser og treningsøkter som lagene kan benytte seg av når treningene kommer i gang igjen. Vi ber lagene være tålmodige, siden det formelle må være på plass først. Foreløpig er hallen stengt for organisert trening, og vi holder dere fortløpende orientert så snart vi vet mer om når vi kan forvente at den åpner igjen.

Trener 1-kurs

Postet av Utleira IL - Håndball den 29. Apr 2020

Det er to ledige plasser på Trener 1, modul 7–12 i Nidelvhallen 8.–10. mai. Klubben betaler for at disse kursene skal være tilgjengelig, så både klubben og du som trener er tjent med at plassene fylles opp. Førstemann til mølla.


Påmelding på https://mi.nif.no/Event#3192381-010

Mer informasjon på https://wp.nif.no/PageKursDetail.aspx?LinkId=3192381

Trenerkabal/ressurser rundt Junior J20 i år

Postet av Utleira IL - Håndball den 22. Apr 2020

Trenerkabalen for Junior J20 er nå klar og vi kan med glede presentere disse ressurspersonene rundt laget.


Hovedtrener: Thomas Melting.

Thomas har vært aktiv spiller selv og spilte opp i 1.-divisjon. Han har denne sesongen vært assisterende trener til Arne Høgdahl hos Sverresborg 2. og 3.-divisjon. Har tidligere vært trener for Sjetnes J02 Bring-lag.Assisterende trener: Terje Løkke

Terje har lag fartstid som trener fra blant annet CSK og sist for Strindheims J02-lag og Bring.
Han sitter på mye god kompetanse som vil komme både spillere og trenerteam tilgode.Assisterende trener: Pia Jacobsen Rehaug

Pia fortsetter som assisterende trener. Hun spiller som de fleste vet på 2.-divisjon i Utleira og har vært trener for 02-kullet i to år.Fysisk trener: Birte Kydland Faanes

Birte har vært med oss i mange år og vil fortsette også neste sesong. Som fysisk trener sørger hun for at basisen til jentene opprettholdes og utvikles.Utleira Håndball er glade for at disse ressursene har valgt å bli med oss kommende sesong. Vi ser frem til dette.

Med vennlig hilsen
Styret i Utleira Håndball
haandball@utleira.no
Håndball treninger innstilles!

Postet av Utleira IL - Håndball den 11. Mar 2020

Hei alle!

Med den spesielle situasjonen som har oppstått, har styret i kveld valgt å avlyse all håndballtrening i hallen fremover.

Dette med umiddelbar virkning.

Avdelingen holdes oppdatert når ting endrer seg.

Mvh

Styret i Utleira Håndball
Informasjon til klubber før sesongen 2020-21

Postet av Utleira IL - Håndball den 6. Mar 2020

Nye retningslinjer for håndballspill i sesongen 2020/2021 er utgitt.

Viktig at de som har aktiviteter på disse nivåene setter seg inn i det nye materiellet.

Informasjon finnes her: https://www.handball.no/nyheter/2020/02/informasjon-til-klubber-for-sesongen-2020-21/ 

Hovedendringer er:

 • Justeringer BRING
 • Justeringer LERØY
 • NM Junior 
 • Junior serie 17-20 år

Nye retningslinjer for barnehåndball 2020/2021

Postet av Utleira IL - Håndball den 6. Mar 2020

Nye retningslinjer for barnehåndball som gjelder fra sesongen 2020/2021. 

Viktig at dere som har aktiviteter på dette nivå setter dere inn i materialet.

Mer info finnes her: https://www.handball.no/nyheter/2020/02/nye-bestemmelser-i-barnehandballen/ 

SST - Barnehåndball 20-21.pdf
3T Topphåndball Weekend 2020

Postet av Utleira IL - Håndball den 4. Feb 2020


Helgen 21.–23. august 2020 inviterer Utleira Topphåndball til oppstartsturnering for ny håndballsesong 2020/2021. 

Mer info: http://topphandballweekend.no/ Inngangspenger ved håndballkamper

Postet av Utleira IL - Håndball den 27. Jan 2020

Dette er en informasjon vedrørende inngangspenger ved håndballkamper.

Alle lag/klubber i Trondheim Kommune har gratis hall leie. Utenfor vår kommune er det ikke slik. Derfor så praktiseres det innkreving av inngangspenger om man kommer utenfor "sentrale" strøk. Dette slik at lag skal kunne ha råd til å avholde hjemmekamper i hall. Slik har det vært i lang tid og slik vil det fortsatt sikkert være i lang tid fremover.

Så selv om man har lang kjøretur til en hall så skal man ha respekt for dette! Ber dere spre denne informasjonen til foreldre/foresatte på lagene.

Tusen takk.