Nytt medlemsregister Utleira IL

Postet av Utleira IL - Håndball den 18. Des 2018

Hei.

Utleira IL har jobbet en stund med å kartlegge et nytt medlemsregister for klubben. Et medlemsregister vi i håndballen også må ta i bruk når ting er klart. Det er flere grunner til at man må innføre et slikt system, men i hovedsak er samtlige idrettslag pålagt en medlemsregister som er integrert mot NIF sitt medlemsregister. Et slikt system har ikke klubben i dag.

Et nytt system vil da selvfølgelig inneholde mye mer enn akkurat en integrasjon. Et slikt system vil blant annet gi UIL bedre oversikt over medlemmene i klubben, kommunikasjon med medlemmer, oversikt økonomi etc etc. For styret og lagledelser i Utleira Håndball vil vi kunne få et system som samler klubben enda mer og gjør daglig drift enklere, bedre og mer oversiktlige for samtlige. Dvs spillere, foreldre, lagledelse, trenere, styre etc.

Idrettslaget har kommet såpass langt i prosessen at dem har identifisert 2-3 systemer som skal evalueres. Til dette ønsker vi at det deltar 2-3 ressurser fra håndball. Gjerne ressurser som har erfaring fra slike prosesser eller systemer eller som rett og slett har et ønske om å velge det systemet man mener er best for oss.

Meld din interesse snarest (frist 31/12) til haandball@utleira.no så får du beskjed om videre fremdrift.

Tusen takk for din interesse.

mvh

Styret i Utleira Håndball
Utleira Håndball damer, 2. div

Postet av Utleira IL - Håndball den 20. Nov 2018

Det er medvind i Utleira IL Håndball og våre beste damer som i dag har spillere i 2 div, 3 div og J18. Troppen trenes av Martin Wiggen med god hjelp fra Willy Refsnes, Iva Fialova, Elin Følstad, Birte Faanes og Robert Stene. Det er også god dialog nedover og nært samarbeid med J16 hvor Kate Mogseth har hovedansvar med god hjelp av Pia Jacobsen Rehaug, som spiller på 2. divisjonslaget.

Vi er nå akkurat i den posisjonen som vi satte oss som mål å være i for 3-4 år siden da vi visste at vi skulle få ny hall. 

Vi har en stor tropp på J16, flotte jenter i J18, ligger midt på tabellen i 3 divisjon og leder 2 divisjon. Vi har overhodet ikke hatt fokus på topping og satsing nedover, men bevisst på at det er lov å være god. Samtidig skal det være plass til de uten store ambisjoner. Dette har vært stor suksess og vi har en gruppe spillere som hører til lokalt med litt påfyll utenfra som har flere nivå å spille på. Det tar tid og tålmodighet å få til dette og vi har møtt mye skepsis både utenfra og i egen klubb. Ekstremt mange har vært med å dra lasset og nå ser vi litt resultater av vår egen plan. Prosjektet står sterkere nå, men vi vet at mye gjenstår. Vi drar i samme retning og har tro på det vi gjør.

Vi har en sunn kultur og god økonomi. Alle våre jenter på øverste nivå må være med å bidra. Vi har noen flotte samarbeidspartnere, men ønsker gjerne flere. Det er utfordrende å klare alle de økonomiske utfordringene ved å ha lag på alle nivå. Våre jenter bidrar selv med over kr 10 000 fra egen lomme samt at de har opp mot 50 dugnadstimer og flere salgsaktiviteter for å bidra økonomisk. Dette er jenter som studerer og i tillegg må jobbe for å få det til å gå rundt. Når de da trener sent hver kveld hele uken skjønner man at dette er spillere som ønsker dette og har ambisjoner. Etter nesten halvspilt serie er vi ubeseiret i 2 divisjon. Da er det lov å være glad og stolt. Mye jobb gjenstår og jobben skal fullføres, men viktig at det er rom for å klappe seg selv og andre på skulderen underveis i alle prosesser. 


Spillertroppen for 2 divisjon består i dag av 19 spillere og vi har for første gang dobbel dekning på alle plasser. Det er også artig og meget viktig at troppen består av mange lokale spillere. Dette skaper et større engasjement og publikumsoppmøtet er over 200 på hver hjemmekamp. Dette er noe vi er stolte og glade for. I tillegg har vi talenter i massevis som banker på døren både internt og eksternt. Alle som er rundt laget har nok kikket mye mot det Kolstad håndball og Ranheim Toppfotball har gjort med sine elitelag. Mye ligger i kultur og måter å jobbe på, svært lite kommer av seg selv på kort tid og med «quick fix» løsninger. 

Den positive utviklingen som nå skjer i Utleira er ikke bare innen håndball, men i hele klubben er et eventyr. Aldri har klubben hatt så mange medlemmer og så mange flotte folk som bidrar på alle måter. Vi vet med sikkerhet at alle rundt 2 divisjonstroppen, spillere og frivillige, er meget stolte av å være en del av det oransje eventyret som skjer i bydelen.

2. divisjonslaget har ikke hastverk, men har alltid sagt at vi skal være med i toppen og være god nok til å kunne slå alle lag i divisjonen. Kamp for kamp og oppgave for oppgave er noe gir alle enklere oppgaver, samt litt belønning underveis. Vi snakker aldri om opprykk, men om neste kamp og oppgave både på og utenfor banen. Dette gir alle sammen forutsigbarhet og enklere oppgaver. Skulle vi stå i slutten av april og være kvalifisert for neste nivå er vi klare for dette, på samme prinsipper som vi lever etter i dag. Klubben, utøver og nivå er begreper vi jobber etter. I den rekkefølgen. Vi er trygge på at den jobben som nå gjøres av alle i Utleira IL så er intet umulig for klubben.

Thomas Johnsen.


Utleira Håndball Herrer

Postet av Utleira IL - Håndball den 6. Nov 2018

Utleira herrer består av 2 stk lag, som spiller i 3. og 4.divisjon.

4. divisjonslaget er et lag for spillere som liker å spille håndball, men som ikke satser på å bli toppspillere. Her står det sosiale i fokus, med vennskap og ha det hyggelig i lag. Det betyr ikke at det ikke er vinnervilje i laget, men vi kjefter ikke på hverandre når vi ikke lykkes. Dette laget består av spillere som har spilt håndball i 30 år som har vært oppe i de øverste divisjoner og spiller som har spilt i kun 3 år. Her er det rom for alle. Aldersspennet er fra 20-49 år.

I 3.divisjon så har vi en gjeng med gutter som synes håndball er artig, men som ikke har orket å satse mot topphåndballen med 4-6 treninger i uka. Laget har som mål å holde seg i 3.divisjon og rekruttere spillere fra egen klubb, hvor noen kanskje skal videre i karrieren, mens andre synes dette er et greit toppnivå. Dersom du er for god for laget, så sender vi spillerne gjerne videre til bedre lag i byen. Det er også åpning fra disse bedre lagene å sende spillere som ikke får spilletid til oss. På dette laget står prestasjon mer i fokus. Men fortsatt er det viktig å ha det sosiale vennskapet og omsorgen for hverandre på plass.

Lagene trener 2 ganger i uka, som er tirsdag og torsdag fra kl 2130 til 2300. Her forventes det at 3.div trener begge dager, mens 4.div velger en dag i uka.
På trening er vi mellom 12-25 spillere tilstede.

Har du et hjerte for håndball og lurer på om du har lyst å spille igjen, så er det rom for deg hos oss. Her får du utfordringer på ditt nivå, og alle har like stor verdi.

Trener er Jostein Gundersen

Lagleder 3.div er Morten Engeset-Nordanger

Lagleder 4.div er Nils Eggen

Se også lagssiden til Utleira Håndball herrer.

Kurs og utdanning

Postet av Utleira IL - Håndball den 1. Nov 2018


Sett av tid til å ta kurs! Vi lover at du får nye impulser og nye kontakter. Du gir et bidrag til å utvikle håndballen i Utleira Håndball ved å heve din egen kompetanse!

NHF Region Nord arrangerer kontinuerlig flere kurs tilpasset ulike nivåer. Om du er en forelder som har sagt ja til å trene et lag for første gang eller har trent lag i flere sesonger, så vil du finne kurs her som vil være med på å øke kompetansen din. Bli med på en faglig utvikling og vær forberedt til nye utfordringer.

Påmelding skjer via din profil på MinIdrett. All info som trengs vedrørende kurset finnes der. Under ligger en link til kommende kurs i Region Nord. 

Oppdatert kursoversikt.


NHF Region Nord har imidlertid egne websider som omhandler alt av kurs og utdanning. Kan være smart å ta en tur dit for å lese seg opp. NHF Region Nord Kurssider.

Utstyrsrutiner for Utleira Håndball 2018-2019

Postet av Utleira IL - Håndball den 29. Okt 2018

Her følger et lite sammendrag av rutinene rundt materiell i Utleira Håndball.

Utleira Håndball har leverandøravtale på utstyr med Nor-Contact AS på Torvet (og nå Heimdal). Vi har utstyrsavtale med Adidas. Alle medlemmer av Utleira IL får rabatter ved kjøp av klær og sko på Nor-Contact.

Utstyr som klubben holder:

 • Spillertrøye (oransje), evt vester ved behov.
 • For alle lag SKAL spilledrakter/vester innleveres etter endt bruk. Uansett tilstand.
 • Det er lagleders ansvar å ha kontroll på dette. Når spillere slutter må lagleder følge opp dette. Det anbefales at alle drakter innleveres ved sesongslutt.
 • Spillershorts. Alle nye spillere i Utleira Håndball vil få sin første spillershorts (skal ikke leveres inn). Påfølgende shortser må spiller selv bekoste.
 • Hvert lag med behov for egen målvakt bekledning vil få dette.
 • Tape/klister/førstehjelp/is for førstehjelp til kamp. (Kommer snart egen løsning for tilgang til dette i egen hall)

NB! Ved innkjøp/bestilling av utstyr skal man benytte rutine satt av materialforvalter. Det er kun lagleder(e) for et lag som har fullmakt til å bestille. Det er ikke mulighet for å bestille utstyr direkte hos Nor-Contact uten spesiell godkjenning. Skjema for bestilling: https://www.utleira.no/storage/Preview?id=76868e60-5a05-4f97-a755-24c724f6bc07Spilleren holder selv dette utstyret:

 • Sko
 • Egen ball for trening og kamp(oppvarming)
 • Spillershorts (utover den første)
 • Beskyttelsesutstyr
 • Ellers anbefales det at alle spillere har følgende utstyr liggende lett tilgjengelig i bag: ispose, klisterboks, klisterfjerner, tape.

Når det gjelder antrekk for trenere/lagledere så skal man være "uniformert" i Utleira antrekk ved kamper. Hvert lag vil kunne få 2 stk antrekk til trenere/lagledere pr sesong, men gjelder da ikke trenere som har honorar/kompensasjon. 

For dommere og deres utstyr gjelder en annen ordning. Ta kontakt med dommeransvarlig for avklaring.


Mvh

Styret i Utleira Håndball
Avholdt kurs i Digital Kamprapport

Postet av Utleira IL - Håndball den 25. Okt 2018

Tirsdag 23. oktober 2018 ble det avholdt kurs i Digital Kamprapport for Utleira Håndball. 

Med et fantastisk frammøte på over 50 deltakere så er vel de fleste lag nå klare til kamp med Digital Kamprapport. :-)

Skulle det være mer behov for informasjon så ta kontakt med lagledere på deres respektive lag. Link til brukerveiledning for oppfriskning: https://www.handball.no/regioner/nhf-sentralt/praktisk-info/palogging/brukerveiledninger/live/digitalkamprapport/

Tusen takk til Per Ivar Vangstad for at han bruker av sin tid til å lære oss andre.

Lykke til i kampene som kommer alle sammen!!

Politiattest for trenere og lagledere i Utleira Håndball

Postet av Utleira IL - Håndball den 27. Apr 2018

Styret i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) vedtok 10. mars 2008 at hele norsk idrett skal kreve politiattest mot seksuelle overgrep mot barn. Ordningen gjelder for alle som skal utføre oppgaver som i vesentlig grad innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige. Ordningen trer i kraft 1. januar 2009.

 

Styret i Utleira Håndball har besluttet at alle TRENERE og LAGLEDERE i klubben skal søke om og fremvise politiattest for å inneha disse vervene. 

 Søknaden utføres elektronisk. Følg linken under:

https://www.politiet.no/tjenester/politiattest/sok-om-politiattest-digitalt/

 

Politiattesten vil du få tilsendt fra Politiet i digital postkasse/postkassen din etter noen dager.

 

Attesten skal forevises til en representant for styret hvor den vil bli registrert. Alternativt sendes elektronisk til leder av håndballavdelingen. Håndballavdelingen vil ikke arkivere denne attesten. Den vil bli slettet etter fremvisning.

 

En attest er gyldig i 3 år. Den enkelte oppfordres til å oppdatere avdelingen med info ved utløp.

 

Mvh.

Styret i Utleira Håndball.
Resultattelefon ute av drift

Postet av Utleira IL - Håndball den 28. Jan 2018

De siste dagene har det vært utfordringer med å registrere resultater via Min Håndball og Resultattelefonen. Min Håndball fungerer nå fint til å registrere resultater, mens resultattelefonen fortsatt er ute av funksjon.

Håndballregion Nord beklager.

Til aktuelle seniorlag i Håndballen - Spillerbruk siste kamper

Postet av Utleira IL - Håndball den 25. Jan 2018

Når lagene nærmer seg de siste kampene i sesongen, er det viktig å ta merke seg regulering av spillerbruken.

SENIORLAGENES FIRE SISTE KAMPER

For seniorlag er det reglene "Lisens og deltakerberettigelse" som beskriver hvilke spiller som er spilleberettiget for hvilke lag i samme klasse.

§ 23 Seniorlagenes siste obligatoriske kamper i sesongen 

For seniorklassen gjelder at fra og m                                                                                            ed et lags 4. siste ordinære seriekamp kan laget ikke benytte andre spillere enn de som var spilleberettiget til lagets 4. siste ordinære seriekamp. Deltar spillere fra et lavere lag på et høyere lag etter det lavere lags 4. siste seriekamp, kan spilleren ikke igjen delta på det lavere lag i obligatoriske kamper samme sesong. I seniorklassene kan det likevel benyttes inntil 3 spillere som ikke har fylt 21 år på 2.-laget i en eller flere av dettes 4 siste obligatoriske kamper selv om de har deltatt i obligatorisk kamp for 1.-laget i perioden etter 2.-lagets 4. siste obligatoriske kamp.

For klubber som har to eller flere lag påmeldt i seniorklassen, er nøkkeltidspunktet når 2.laget (og eventuelt 3.laget, 4.laget osv.) spiller sin fjerde siste seriekamp. Fra og med dette tidspunkt kan kun de som var spilleberettiget til dette tidspunktet, delta for det aktuelle laget. Men 2.lag kan i tillegg benytte tre spillere under 21 år fra 1.laget, selv om de har deltatt i obligatorisk kamp for 1.laget i perioden etter 2.lagets fjerde siste obligatoriske kamp. Dette trenger ikke være de samme tre spillerne.

Merk også at det på vanlig måte alltid er lov å gå fra lavere lag til høyere lag, men etter de fire siste kampene til 2.laget er det ikke lov å gå ned igjen på lavere laget, foruten de nevnte tre spillerne under 21 år.