G2004 trenger flere spillere

Postet av Utleira IL - Håndball den 12. Mar 2019

Hei! 

Utleira G2004 trenger påfyll til neste sesong. Vi er en ivrig gjeng med 11 spillere pr i dag som har hatt en veldig fin utvikling i inneværende sesong som mest sannsynlig kuliminerer med regionalt sluttspill på Brekstad i April. Hos oss er vi opptatt av innsats, nøyaktighet, fellesskap og utvikling(og kontrollert galskap).

For å være godt rustet til neste sesong er vi på utkikk etter dedikerte spillere til gruppa vår. Så om noen hører eller kjenner noen med håndballungdom født i 2004 så gjerne tips de om oss.

Kontaktinfo G2004: Knut Andre Schawland, schaew@gmail.com, tlf. 92696007

Utleira Håndball damer, 2. div

Postet av Utleira IL - Håndball den 20. Nov 2018

Det er medvind i Utleira IL Håndball og våre beste damer som i dag har spillere i 2 div, 3 div og J18. Troppen trenes av Martin Wiggen med god hjelp fra Willy Refsnes, Iva Fialova, Elin Følstad, Birte Faanes og Robert Stene. Det er også god dialog nedover og nært samarbeid med J16 hvor Kate Mogseth har hovedansvar med god hjelp av Pia Jacobsen Rehaug, som spiller på 2. divisjonslaget.

Vi er nå akkurat i den posisjonen som vi satte oss som mål å være i for 3-4 år siden da vi visste at vi skulle få ny hall. 

Vi har en stor tropp på J16, flotte jenter i J18, ligger midt på tabellen i 3 divisjon og leder 2 divisjon. Vi har overhodet ikke hatt fokus på topping og satsing nedover, men bevisst på at det er lov å være god. Samtidig skal det være plass til de uten store ambisjoner. Dette har vært stor suksess og vi har en gruppe spillere som hører til lokalt med litt påfyll utenfra som har flere nivå å spille på. Det tar tid og tålmodighet å få til dette og vi har møtt mye skepsis både utenfra og i egen klubb. Ekstremt mange har vært med å dra lasset og nå ser vi litt resultater av vår egen plan. Prosjektet står sterkere nå, men vi vet at mye gjenstår. Vi drar i samme retning og har tro på det vi gjør.

Vi har en sunn kultur og god økonomi. Alle våre jenter på øverste nivå må være med å bidra. Vi har noen flotte samarbeidspartnere, men ønsker gjerne flere. Det er utfordrende å klare alle de økonomiske utfordringene ved å ha lag på alle nivå. Våre jenter bidrar selv med over kr 10 000 fra egen lomme samt at de har opp mot 50 dugnadstimer og flere salgsaktiviteter for å bidra økonomisk. Dette er jenter som studerer og i tillegg må jobbe for å få det til å gå rundt. Når de da trener sent hver kveld hele uken skjønner man at dette er spillere som ønsker dette og har ambisjoner. Etter nesten halvspilt serie er vi ubeseiret i 2 divisjon. Da er det lov å være glad og stolt. Mye jobb gjenstår og jobben skal fullføres, men viktig at det er rom for å klappe seg selv og andre på skulderen underveis i alle prosesser. 


Spillertroppen for 2 divisjon består i dag av 19 spillere og vi har for første gang dobbel dekning på alle plasser. Det er også artig og meget viktig at troppen består av mange lokale spillere. Dette skaper et større engasjement og publikumsoppmøtet er over 200 på hver hjemmekamp. Dette er noe vi er stolte og glade for. I tillegg har vi talenter i massevis som banker på døren både internt og eksternt. Alle som er rundt laget har nok kikket mye mot det Kolstad håndball og Ranheim Toppfotball har gjort med sine elitelag. Mye ligger i kultur og måter å jobbe på, svært lite kommer av seg selv på kort tid og med «quick fix» løsninger. 

Den positive utviklingen som nå skjer i Utleira er ikke bare innen håndball, men i hele klubben er et eventyr. Aldri har klubben hatt så mange medlemmer og så mange flotte folk som bidrar på alle måter. Vi vet med sikkerhet at alle rundt 2 divisjonstroppen, spillere og frivillige, er meget stolte av å være en del av det oransje eventyret som skjer i bydelen.

2. divisjonslaget har ikke hastverk, men har alltid sagt at vi skal være med i toppen og være god nok til å kunne slå alle lag i divisjonen. Kamp for kamp og oppgave for oppgave er noe gir alle enklere oppgaver, samt litt belønning underveis. Vi snakker aldri om opprykk, men om neste kamp og oppgave både på og utenfor banen. Dette gir alle sammen forutsigbarhet og enklere oppgaver. Skulle vi stå i slutten av april og være kvalifisert for neste nivå er vi klare for dette, på samme prinsipper som vi lever etter i dag. Klubben, utøver og nivå er begreper vi jobber etter. I den rekkefølgen. Vi er trygge på at den jobben som nå gjøres av alle i Utleira IL så er intet umulig for klubben.

Thomas Johnsen.


Utleira Håndball Herrer

Postet av Utleira IL - Håndball den 6. Nov 2018

Utleira herrer består av 2 stk lag, som spiller i 3. og 4.divisjon.

4. divisjonslaget er et lag for spillere som liker å spille håndball, men som ikke satser på å bli toppspillere. Her står det sosiale i fokus, med vennskap og ha det hyggelig i lag. Det betyr ikke at det ikke er vinnervilje i laget, men vi kjefter ikke på hverandre når vi ikke lykkes. Dette laget består av spillere som har spilt håndball i 30 år som har vært oppe i de øverste divisjoner og spiller som har spilt i kun 3 år. Her er det rom for alle. Aldersspennet er fra 20-49 år.

I 3.divisjon så har vi en gjeng med gutter som synes håndball er artig, men som ikke har orket å satse mot topphåndballen med 4-6 treninger i uka. Laget har som mål å holde seg i 3.divisjon og rekruttere spillere fra egen klubb, hvor noen kanskje skal videre i karrieren, mens andre synes dette er et greit toppnivå. Dersom du er for god for laget, så sender vi spillerne gjerne videre til bedre lag i byen. Det er også åpning fra disse bedre lagene å sende spillere som ikke får spilletid til oss. På dette laget står prestasjon mer i fokus. Men fortsatt er det viktig å ha det sosiale vennskapet og omsorgen for hverandre på plass.

Lagene trener 2 ganger i uka, som er tirsdag og torsdag fra kl 2130 til 2300. Her forventes det at 3.div trener begge dager, mens 4.div velger en dag i uka.
På trening er vi mellom 12-25 spillere tilstede.

Har du et hjerte for håndball og lurer på om du har lyst å spille igjen, så er det rom for deg hos oss. Her får du utfordringer på ditt nivå, og alle har like stor verdi.

Trener er Jostein Gundersen

Lagleder 3.div er Morten Engeset-Nordanger

Lagleder 4.div er Nils Eggen

Se også lagssiden til Utleira Håndball herrer.