Takk for innsatsen i 2016!

Postet av Fotball G10 - 2008 den 19. Okt 2016

Da er fotballsesongen over for Utleira G2008. Her kommer noen ord fra trenerne og lagleder. Er det noen foreldere som har kommentarer tll hvordan året har vært, forslag til endringer eller andre kommentarer så kom gjerne med dem, enten i kommentarfeltet eller som personlig melding til trener eller lagleder.


Fremgang!
Vi ser stor fremgang for alle spillerne, i løpet av året har alle blitt bedre på både individuelle ferdigheter og relasjonelle ferdigheter. Dette ser vi spesielt i miniserie og cuper hvor vi har tatt store steg spesielt i samhandling mellom spillerne. Vi har etter sommeren fokusert mye på relasjonelle ferdigheter, dette er et bevisst valg da vi i vår så at enkelte lag hadde kommet lengre på dette. Selv om det er ulikt hvor langt spillerne er kommet i forståelsen av ulike roller og formasjoner, ser vi at dette har gitt en klar nivåheving.

Vi har mange spillere med høyt ferdighetsnivå, samtidig er dette ulike ferdigheter. Noen har gode individuelle tekniske ferdigheter, andre har kommet langt med relasjonelle ferdigheter. Vi ser allerede at holdninger og treningsvillighet har betydning for utviklingen hos den enkelte, og dette vil i økende grad være avgjørende for utviklingen videre. Vi ser allerede en utvikling i retning av at de som spiller mest fotball utvikler seg mest. Motivasjon til å trene og spille mye fotball gir bedre muligheter til å utvikle ferdighetene. Dette er selvsagt, samtidig betyr dette at vi må fokusere på morsomme treninger med høy kvalitet for at så mange som mulig skal være motiverte til å bli med videre i mange år.

Vi vet ikke hvem som vil beholde motivasjonen over flere år, og vi vet ikke hvem som vil ha best utvikling de kommende årene. Dette kan like gjerne være en av de som ikke er mest fremttredende i dag. Som lag er vårt største potensiale å få med flest mulig lengst mulig, vi er heldige og har en solid base spillere som kan nå langt hvis de er motiverte.

Høyt aktivitetsnivå!
Spesielt i høst har vi hatt et høyt aktivitetsnivå. Vi ønsker å gi et godt og omfattende tilbud til spillerne, mye aktivitet med mange ballberøringer gir best utvikling av ferdigheter. Samtidig er det viktig at dette ikke går på bekostning av motivasjonen og gleden ved å spille fotball. Selv om mange har vært veldig motiverte har vi også sett tegn på at det har blitt for mye fotball for enkelte. På noen treninger i høst har det vært utfordrende å få spillerne til å fokusere på øvelsene. Trening med dårlig kvalitet gir også dårligere opplevelser for spillerne. Vi har gjort oss erfaringer i høst som vi tar med oss når vi planlegger neste års aktivitet.

Differensiering!

Selv om våre spillere er på ulike stadier i utviklingsstigen med stort sprik i ferdighetsnivå skal alle spillerne få et likt tilpasset tilbud, lik mengde spilletid og lik mengde oppfølging. Alle spillerne skal ha lik mulighet til å utvikle sitt potensiale. Dette vil fortsatt være et viktig premiss. Samtidig har vi i økende grad erfart at lik behandlig av alle uten å ta hensyn til ferdighetsnivå har gitt spillerne ulike forutsetninger for å utvikle seg. Vi ser en tendens til passifisering både for spillere med lavt ferdighetsnivå og høyt ferdighetsnivå hvis de ikke får utfordringer som er tilpasset eget nivå. Vi har derfor begynt å differensiere treningene. Vi vil fortsette denne formen for differiensering og vil fremover prøve å finne gode måter å gjøre dette på.


Vi vet at det er ulike meninger om differensiering, vi vil derfor understreke at på dette stadiet er differensiering kun et verktøy for å kunne gi spillerne lik mulighet for å utvikle sitt potensiale.

Tydeligere krav!
Selv om vi har en velfungerende sosial gjeng så har vi sett behov for å sette større krav til etterlevelse av regler. Vi ser en tendens til økende uro når vi samler spillern og en tendens til flere harde taklinger. Vi har i høst tydeliggjort ett sett med regler som spillerne skal følge, disse kommer i tillegg til fair-play reglene. Konsekvenser ved regelbrudd kan være alt fra enkelt tilsnakk til beskjed om å stå på sidelinjen et par minutter. Heldigvis har vi ikke hatt behov for hjemsendelse, men dette kan være aktuelt hvis spilleren ødelegger treningen for andre. Hensikten med å fokusere på tydeligere krav til spillerne er å skape et godt treningsmiljø for alle.

Vintervedlikehold!
Allsidighet er viktig for barns utvikling, og er samtidig en viktig egenskap i fotball. All idrett om vinteren, særskilt lagidrett med ball, vil føre til at også fotballferdighetene utvikles. Vi håper at så mange som mulig vil fortsette å trene andre idretter om vinteren, feks håndball. Samtidig ønsker vi å gi et tilbud om å spille fotball for å vedlikeholde fotballferdighetene, vi erfarte ved oppstarten i vår at vi hadde tatt et steg tilbake i løpet av vinteren. Vi har fått treningstid i Hoeggenhallen søndager fra 18-19, men det er ikke klart når disse treningene starter opp, det legges ut informasjon om dette så snart oppstartstidspunkt er klart.
Dersom det blir kollisjon med håndball vil fotballtreningene bli avlyst.

Neste sesong!

Sesongen 2017 starter opp umiddelbart etter at håndballsesongen er over, til da vil trenere og lagledere ha et opplegg klart. Er det flere som ønsker å bidra som trenere eller annet så bli gjerne med! Har sett at flere foreldre har gode fotballferdigheter, vi vil gjerne ha dere med som trenere. For å opprettholde et godt tilbud til barna er det viktig at så mange som mulig bidrar. Tenk litt på det utover vinteren, så blir du med trenergjengen til neste år!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.