Tapte 1-5 mot gruppefavoritten

Postet av Futsal herrer den 21. Aug 2021

Det ble som ventet tøft mot den ungarske mesteren.

I starten av kampen har vi ballen mest, uten at det blir skummelt foran verken motstanderens eller vårt eget mål. Haladás tar så ledelsen etter 4:58, og det er Henrique Diniz De Souza som får æren av å sette ballen i mål etter at vi mistet ballen på vei fremover og ga dem en gunstig overgangsmulighet. Etter 8 minutter får vi vår første virkelig store sjanse, når Økland avanserer frem på venstre og setter opp Welo, som igjen triller til Kvalvær i god posisjon, men keeper er dessverre for vår del på rett sted til rett tid. Noe etter halvveis i omgangen er det vår tur til å juble, og det er Erlend Vie som får æren av å score Utleiras første mål i Champions League, assistert av Simon Johansson. Det tar imidlertid ikke lang tid før forhåndsfavorittene er tilbake i ledelsen etter et godt skudd av Gergő Sipos i det femtende minutt. Det blir noen flere sjanser til begge lag på tampen av omgangen, men vi går til pause med 1-2 og troen på at vi kan snu dette i andre omgang.

Andre omgang fortsetter som den første, hvor det er jevnt, med sjanser begge veier. Vi føler at det fortsatt er gode muligheter for å snu det, men plutselig smeller det tre ganger fra motstanderen i løpet av to minutter, og et godt utgangspunkt blir et veldig dårlig med 1-5 og 10 minutter igjen. På slutten av kampen spiller vi oss frem til mange gode sjanser, men Andreassens stangskudd i siste minutt blir det nærmeste vi kommer.

Alt i alt må vi si oss veldig fornøyd med prestasjonen mot et lag som åpenbart bør være mye bedre enn oss. Det føles likevel tungt at det ikke ble jevnere, når vi hang så godt med i 38 av de 40 minuttene av kampen. Nå gjelder det å glemme dagens kamp så raskt som mulig for å få i seg mat og komme seg i seng før en ny dag venter med kamp mot arrangørlaget Tirana kl. 20:30. Hvis prestasjonen ligner det vi viste i dag bør det være gode muligheter til å lykkes bedre i morgen.