Kollaps i andreomgang mot KFUM

Postet av Futsal herrer den 18. Jan 2021

Vi ledet 6-0, men totalkollaps på slutten gjorde at KFUM berget inn 6-6 på tampen.

Om kampen

Det startet meget bra mot KFUM. Vi tok oppskriftsmessig ledelsen da Sindre Welo vendte vekk bakspilleren og satte ballen forbi keeper allerede etter 3 minutter. Vi leverte så spill av høy klasse, men uttellingen lot vente på seg til det 10. minutt, da Sindre Welo og Andreas Økland utnyttet at KFUM kranglet om en corner-avgjørelse og kontret inn 2-0. Minuttet senere øker Andreassen til 3-0 fra kloss hold, og alt så meget lovende ut. Så økte Magnus Johansen til 4-0 med et kremmerhus etter innspark, før Erlend Vie kronet en fantastisk omgang med en scoring på bakre etter pasning fra Jonas Wiseth.

Andre omgang begynte også bra, og vi trodde nok alle at Christopher Moen satte enda en spiker i KFUM-kista da han økte til 6-0 tidlig i omgangen etter en strålende finte og påfølgende avslutning med venstrefoten. Det er av sine egne man skal ha det, og lite visste vi om at det var starten på en opphenting da tidligere Utleira-spiller Morten Berre satte inn 6-1 i det 27. minutt. De neste 5 minuttene foregår uten noen spesielt imponerende aktivitet fra noen av lagene, men så begynner vi å slurve. Først får KFUM kontre inn 6-2 2 mot 0 etter en mislykket offensiv dødball, før svak opptreden på en defensiv dødball gjør at vi får 6-3 under minuttet senere. Kai Bardal innser at vi er på ville veier, men timeouten gjør bare at vi holder stand i 3 minutter før vi mister ballen lavt i banen og ikke klarer rydde opp igjen. Med 4 minutter igjen var det på uforståelig vis plutselig blitt spennende, og det så ikke ut til at vi klarte å snu om i hodene til å komme på offensiven igjen. 6-5 kommer på en ny dødball, og det er en Utleira-spiller som styrer skuddet fra Morten Wermåker i mål. Tre minutter igjen, med ryggen mot veggen. Det går fint i 2,5 av minuttene, men med 21 sekunder igjen på klokka serverer vi nok et mål rett i føttene til KFUM som takker, bukker og takler inn utligningen.

Trener Bardal hadde følgende kommentar etter kollapsen:

Jeg kan ikke klage for mye som trener, siden jeg i det store og hele får det jeg har bedt om. Dét er tilfellet i 1. omgangen, der vi spiller på mange strenger offensivt og scorer 5 mål. Spillet med ball er det vi har trent desidert mest på siden vi starta i 1. divisjon for drøye fem år siden og det er det vi kan best. Vi gjør defensive feil også før pause, men slipper unna og får spille på de sterke sidene våre. I de første 25 minuttene tror jeg vi er et godt hakk over toppnivået til de andre norske lagene per i dag.

Når vi begynner å gjøre flere feil med ballen så blir den manglende defensive dyktigheten også tydeligere. Samtidig blir det dumt å skylde på spillerne for prioriteringer en selv har gjort. Det er ingen mystiske omstendigheter bak kollapsen i 2. omgang. Det er helt konkrete feil bak alle målene. Alt kan læres og det å stenge en slik kamp er absolutt ikke noe unntak. Å lære å ikke til enhver pris holde ballen i spill hjelper også. Det hender både på trening og i kamp at gutta henger med hodet når de setter den langt, selv om det er det desidert beste valget.

Før jul var vi i perioder ganske tannløse offensivt. Med mer energi etter juleferien og med noen justeringer så skaper vi nå mye i alle kampene vi spiller. Nå er tiden moden for å prioritere annerledes. Vi stiller veldig høye krav til oss selv når vi har ballen. Nå må vi kreve mer av oss selv også når vi ikke har den.

Tabellen er imidlertid fortsatt lystig lesning sett med Utleira-øyne. Vi har 7 poeng ned til Freidig på andreplassen, mens Sandefjord og Vesterålen teoretisk sett kan komme seg opp på 17 og 15 poeng om de vinner begge sine manglende oppgjør.

Dagens pressekonferanse med regjeringen ga to uker med stopp for toppidretten, som vi hører til under, men siden det uansett ikke skulle være kamper de neste ukene får det foreløpig ingen konsekvenser for oss. Vi avventer derfor spent på hva som skjer om 2 uker, for å se om vi får lov til å spille de resterende kampene. Disse er planlagt som følger:

13.02: Fredrikshald - Utleira
14.02: Sandefjord - Utleira
20.02: Vesterålen - Utleira
21.02: KFUM - Utleira

Oppgjøret mot Freidig spilles i utgangspunktet helga 27.-28. februar, men denne diskuteres det om kan flyttes frem i tid dersom det åpnes for spill igjen fra og med 3. februar.