Seier mot Fredrikshald og uavgjort mot Sandefjord i helga.

1-0, Simon Karl Johansson (Jonas Wiseth), 9. min.
2-0, Erlend Vie (Oskar Stølan), 13. min.
2-1, Mohammed Taher Taeib, 27. min.
3-1, Oskar Stølan (Jonas Wiseth), 32. min.
3-2, Blerim Redzepi, 33. min.

I første omgang kom vi fint i gang, hadde mye ball og skapte sjanser fra start. Rundt halvspilt omgang får vi omsatt overtaket til måltavla også, når Simon Johansson er først på en retur fra keeper etter skudd fra Jonas Wiseth. Noe senere øker vi også til 2-0, og det er Vie som er sist på ballen etter strålende forarbeid av Oskar Stølan. Like etter er vi nære å gå opp i 3-0, men Stølans skudd går i stanga og ut.

I andre omgang er det Fredrikshald som overtar initiativet, og det er slett ikke ufortjent når de reduserer til 2-1. Heldigvis var ikke Oskar Stølan ferdig helt enda, og sender oss opp i 3-1 like etter halvspilt omgang med et kontant skudd etter hjørnespark. Fredrikshald reduserer like etterpå til 3-2, men til tross for at de har mye ball og får en del sjanser på tampen blir det ikke flere mål, og vi kan juble for årets fjerde seier.

Utleira - Sandefjord Futsal 2-2 (1-0)

1-0, Christopher Moen (Simon Karl Johansson), 13. min.
1-1, Niklas Espegren, 22. min
2-1, Andreas Økland (Petter Høvik), 25. min
2-2, Edvard Ajer, 30. min

For andre gang denne helga tar vi styringa fra start, selv om det er Sandefjord som er nærmest i starten med et skudd som går via stanga og ut. Vi har mye ball og spiller oss mange ganger frem til gode muligheter, men en kombinasjon av godt keeperspill fra Sandefjord og dårlig valg og utførelse av oss gjør at vi ikke får mål før det har gått 13 minutter, og Christopher Moen får sendt av gårde et godt skudd fra 10 meter som sniker seg ned i korthjørnet til 1-0. Vi skaper flere sjanser etter dette også, men må gå til pause med bare 1-0, etter en omgang der vi er usikre på om Sandefjord har et eneste skudd som Enlid må redde.

I andre omgang går det som det ofte gjør, og Sandefjord får et tidlig mål ved Espegren på det vi tror er deres første avslutning på mål. Vi fortsetter å ha initiativet, og det tar bare et par-tre minutter før Andreas Økland sender oss opp i ledelsen igjen, men til tross for et godt overtak i de neste minuttene er det Sandefjord som scorer det neste målet når Edvard Ajer får skyte rimelig uhindret fra 10 meter. Vi skaper flere store sjanser mot slutten, men i dag har vi ikke de nødvendige marginene selv om vi strengt tatt leverer en solid prestasjon ellers.

Oppsummering så langt

Det er på alle måter en spesiell sesong i år, og lagene står per nå med vidt forskjellig antall kamper spilt. Vesterålen og KFUM har kun spilt 4 kamper, Hulløy, Sandefjord og Fredrikshald har 5, vi og Freidig har spilt 6, mens Sjarmtrollan som eneste lag har spilt 7 kamper. Før jul skal Hulløy spille ytterligere to kamper mot henholdsvis KFUM og Fredrikshald, mens vi nok ser et jevnere kampantall etter helga 16.-17. januar.

Vi har kommet best i gang så langt, og står med 14 poeng etter 4-2-0, og leder 4 poeng foran Freidig og Sjarmtrollan som har henholdsvis 3-1-2 og 3-1-3 etter 6 og 7 kamper. Færrest avgitte poeng utenom oss er det imidlertid KFUM som har, som ved å vinne de to kampene de har til gode på oss kan komme opp på 11 poeng. En annen ting som er verdt å merke seg er at det ser ut til å bli en betydelig jevnere sesong dette året, hvor ingen av lagene så langt har vist tegn til å ta rollen som kasteball.

På nyåret venter kamper hjemme mot Hulløy, Sjarmtrollan og KFUM i løpet av de første ukene, før vi avslutter sesongen med 5 bortekamper mot Freidig, Sandefjord, Fredrikshald, KFUM og Vesterålen.