Storseier i serieåpningen!

Postet av Futsal herrer den 9. Nov 2019

Futsallaget fikk en drømmestart på sesongen med 7-2 over fjorårets serietoer Vesterålen!

7-1, Christopher Moen (Vie)

Gule kort: Enlid, Ravlo (Utleira). Vibe, Henriksen (Vesterålen)

Vi møtte til serieåpningen med en sterk tropp, mens Vesterålen mistet to spillere med rødt kort dagen før, og av uvisse grunner også manglet et par av sine antatt beste spillere. Det var likevel ingen grunn til å ta lett på Vesterålen, som med sin enkle og knallharde stil kan skape trøbbel for hvem som helst som ikke er i stand til å ta for seg i dueller både langs bakken og i lufta.

Vi får tidlig se hvordan kampbildet kommer til å bli. Vi har mest ball og forsøker å tråkle oss fremover i banen, mens Vesterålen utnytter hver eneste mulighet til å spille raskt og langt mot en svær frontspiller eller kaste i bakrom til raske og ivrige kanter. Det slår heldigvis først bra ut for oss. Simon Johansson bryter en pasning som ikke blir lang nok, og setter fart mot målet før han tupper ballen mellom bena mellom keeper til 1-0 etter 6 minutter. Like etter får vi enorm sjanse etter flott spill av Moen, men Kvalvær setter ballen i stolpen fra bakre. 1-1 kommer bare minuttet senere, hvor et langt kast fra keeper går via fingrene til Enlid og i mål. I det 11. minutt er Vesterålen farlig frempå og setter et skudd i stolpen, men i det påfølgende angrepet tar vi ledelsen 2-1 ved Oskar Stølan etter fint forarbeid av Christopher Moen. Like etter går vi opp til 3-1, og denne gangen er det Erlend Vie som drar seg inn i banen og setter skuddet i korthjørnet forbi keeper. De neste minuttene er det flere sjanser begge veier, hvor Vesterålens sjanser primært kommer etter at vi setter i gang kontringer for dem på våre dødballtrekk, men heldigvis resultatløst. Mot slutten av omgangen presser vi høyt, noe som medfører at Vesterålen spiller tilbake til keeper, som gir oss indirekte frispark på 6 meter. Moen sender ballen til Kvalvær som setter ballen i mål til 4-1. Helt på tampen av omgangen får Vesterålen sjansen til å redusere på straffespark fra 6 meter, men Enlid fortsetter trenden fra Nordisk mesterskap med å redde 6-metere, slik at vi går til pause med 4-1.

Andre omgang bærer preg av at vi leder greit, og selv om det er noen halvsjanser begge veier blir det aldri veldig farlig noen av veiene. Etter halvspilt omgang bryter vi imidlertid og får en god kontringsmulighet 3 mot 2 som ender med at Welo setter mål i seriedebuten til 5-1 etter forarbeid av Ravlo. Med fire minutter igjen kontrer samme mann alene og øker til 6-1, før Vie kontrer og sender Moen på blankt til 7-1 med 2 minutter igjen. På tampen får Vesterålen en redusering, men det ebber ut med 7-2 og en strålende start på sesongen.

Kai Bardal hadde følgende å melde etter kampen:

Jeg synes vi gjennomfører på en voksen måte mot et lag som er vanskelig å spille mot. De spiller i stor grad på å sette ballen høyt mot 6-meteren og presse både dommer og andreball. I tillegg er de Norges beste lag til å tjuvstarte og starte tidlig langt fra keeper. Dermed blir vi helt avhengige av å krige, klarere og markere lange løp. Dette var vi så dårlige til i forrige sesong at vi ganske sikkert ville tapt en sånn kamp. Nå løste vi oppgavene langt mer modent. Det må vi fortsette med.

Våre mål fra dagens kamp:

Nå venter Ranheim til byderby i Utleirahallen tirsdag 12. november kl. 20.45. Vi håper å se alle som kom for å se kampen mot Vesterålen igjen da!