Tap i finalen i Nordisk mesterskap!

Postet av Futsal Elite den 12. Aug 2019

Etter ei meget god helg endte det til slutt med finaletap mot danske JB Futsal Gentofte søndag.

Foto: Edgar Wendler / Ørebro futsal

Med forfall fra Vesterålen til årets nordiske mesterskap i Ørebro ble vi tilbudt Norges andre plass i turneringa, og den muligheten kunne vi ikke la gå fra oss. Vi kom ikke lenger enn til 9 egne spillere, og med 3 kamper på 3 dager ble det klart at vi måtte forsterke eksternt for å komme oss gjennom helga. Med oss ble derfor tidligere Utleira-spiller Petter Høvik, Lars Røttingsnes og Morten Wermåker (alle KFUM) og Christian Borchgrevink og Stein Kjetil Gimre fra ambisiøse Ski futsal.

Det gjorde at vi stilte følgende tropp:

1. Sondre Enlid
2. Stein Kjetil Gimre
3. Morten Wermåker
4. Morten Ravlo
5. Oskar Stølan
6. Petter Høvik
7. Christopher Moen
8. Jonas Wiseth
9. Simon Johansson
10. Erlend Vie
11. Even Rogstad Kvalvær
13. Lars Røttingsnes
14. Christian Borchgrevink
15. Morten Berre

Fredag, kvartfinale, Utleira - Sjarmtrollan 4-3

Første oppgjør var mot fjorårets norske seriemester Sjarmtrollan fredag kveld. Etter ankomst fra hver vår kant møttes vi først på hotellet før vi dro til hallen for et lite taktikkmøte før vi gikk i garderoben.  

Vi tok ledelsen tidlig i første omgang ved Erlend Vie, som kontant banket et hjørnespark fra Petter Høvik i mål fra 6 meter. Vi spiller oss i de neste minuttene til mange sjanser, men uttellingen uteblir frem til slutten av omgangen, da to av våre lånesoldater kombinerte fint. Petter Høvik avslutter iskaldt alene med keeper etter fin pasning fra Morten Wermåker til 2-0. Like etter får Høvik muligheten fra 10 meter, men dessverre uten nettkjenning. Isteden er det Sjarmtrollan som scorer like før pause, og det er selvfølgelig Milos Vucenovic som er på plass med reduseringen til 2-1. Stølan er nær ved å øke til 3-1, men avslutningen går i tverrliggeren og 2-1 -står seg dermed til pause.

I andre omgang er det jevnspilt fra start, og vi har blant annet et skudd i stolpen ved Stølan, men det er Sjarmtrollan som får uttelling med 2-2 ved nevnte Milos. Mot slutten har vi et visst overtak og brenner en ny 10-meter, men det blir ingen flere mål, og dermed 2x5 minutter ekstraomganger. De ender også målløse, til tross for at både vi og Sjarmtrollan får hver vår 10-meter. Wiseth setter sin utenfor, mens Enlid redder forsøket fra Milos. Det betyr straffesparkkonkurranse.

Sjarmtrollan starter med et mål, før Johansson gjør det samme for oss. Enlid redder så forsøket fra Sjarmtrollan, før Moen scorer på vår andre. Dermed må Milos score for å sikre uavgjort, noe han ikke gjør, takket være nok en redning fra Sondre Enlid. Våre mål ser dere like under, mens den avgjørende redningen fra straffekonken ligger under der igjen.

Lørdag, semifinale, Utleira - IFK Uddevalla 6-5

Med seier i første kamp var det bestemt at vi skulle om plass 1-4 resten av helga. Etter å ha møtt den norske seriemesteren fredag var det nå duket for semifinale mot den svenske mesteren - IFK Uddevalla. 

Det satt langt inne, men til slutt kunne vi slippe jubelen løs og feire finaleplass i Nordic Futsal Championship. Vi tok føringen fra start i kampen, men det var Uddevalla som tok ledelsen etter et par-tre minutter da det glapp bakover på deres første farlige visitt. Vi spiller oss så til mange flere sjanser, og blant annet har Erlend Vie to skudd i tverrliggeren før vi får oss en ny på trynet på en sjelden Uddevallavisitt. 0-2, og det så betydelig styggere ut på tavla enn det hadde sett ut i spill og sjanser. Til slutt får vi imidlertid uttelling på et hjørnespark, og det er Christopher Moen som styrer inn reduseringen fra kort hold. På slutten av omgangen er det noe jevnere, og det oppleves som litt lettvint når Uddevalla går opp i 1-3. Helt på tampen med et par sekunder igjen får vi innspark ute til høyre. Den muligheten lar ikke Petter Høvik gå fra seg, og med et knallhardt skudd oppe i krysset som gir 2-3 til pause.

Andre omgang starter som den første. VI har ballen mest og skaper det meste, men Uddevalla scorer på sjansene sine, som riktignok er store når de først kommer. 2-4 kommer etter en kontring hvor de kommer to alene med Enlid, før vi omsider opplever ketchupeffekten i Ørebro. Først tar Erlend Vie ballen fra keeper og setter ballen i tomt bur, før Oskar Stølan hamrer inn utligningen fra distanse under et minutt senere. Like etter finner Petter Høvik bursdagsbarnet Lars Røttingsnes alene på bakre, og kampen er snudd før Uddevalla rakk å skjønne hva som traff dem. De tar timeout og starter med flyvende keeper med 10 minutter igjen, men det er vi som nyter godt av det aller først. Sondre Enlid fanger nemlig ballen, og med et nydelig spark på ballen sender han den midt i mål fra 35 meters hold. De siste minuttene blir det som en beleiring av feltet, som det ofte blir med overtallspill, men Uddevalla klarer bare å score ett mål til 6-5, og vi kan til slutt juble for finaleplass.

Søndag, finale, Utleira - JB Futsal Gentofte 2-4

Vi tar ledelsen 1-0 tidlig i kampen ved Christopher Moen, men ledelsen holder ikke mer enn et par minutter. Vi er nok det beste laget i den første omgangen, og kunne fort scoret et mål eller to til, men 1-1 står seg til pause. I andre omgang får JB Futsal Gentofte en god start med et tidlig mål, og da de følger opp med 1-3 etter 6-7 minutter begynner det å se mørkt ut. Med 6 minutter igjen tar vi ut keeper, men det er danskene som scorer. 1-4 med 4 minutter igjen, og da hjelper det lite med Even Kvalværs ene redusering til 2-4 med litt over et minutt igjen. De regjerende mesterne tar derfor med seg pokalen hjem for andre år på rad, mens vi tar med oss andrepremien uten å deppe veldig mye lenger enn en times tid. En strålende gjennomført turnering med gode prestasjoner og resultater, og med bagasjerommet fullt av erfaring på vei hjem til Trondheim. 

Turneringen ga absolutt mersmak, og viste at vi henger godt med mot topp nordisk motstand. Hovedtrener Kai Bardal hadde følgende kommentar etter mesterskapet:

Vi drar tilbake fra Sverige med en god følelse. JB Gentofte er den tøffeste motstanderen vi noen gang har møtt. Mye av grunnen til det danske landslagets store fremgang de siste årene, er trolig at mange av de beste spillerne er samlet i JB og trener futsal sammen hele året. Vi måtte levere den beste prestasjonen vi noen gang har gjort for å matche dem og det gjorde vi. For et lag som ofte har spilt direkte elendig i forsvar var det meget positivt å knapt slippe til noen ting i 1.omgang. 

Vi skaper nok klart mest før pause. Det er ikke unormalt at det glipper et par ganger etter pause. Vi er fremdeles ikke et lag som har et naturlig høyt defensivt nivå i alle situasjoner. Kampen i dag er likevel noe vi kan ta med oss og bygge videre på. Aggressiviteten og presisjonen i forflytningene, spesielt før pause, er 5 hakk over det vi noen gang har gjort i hjemlig serie.  

Vi var ikke i nærheten av så gode mot Sjarmtrollan på fredag eller Uddevalla på lørdag. Mot Sjarmtrollan spiller vi tidvis veldig godt i angrep. Etter at vi brenner 10-meter på 2-0 viser vi oss fra vår verste side og inviterer dem inn i kampen igjen. Dermed bruker vi mye mer krefter på å gå til semifinale enn et modent lag ville gjort. Vi behøvde også å score 6 mål for å slå ut de svenske mesterne Uddevalla. Både 0-2 og 1-3 kommer etter at vi selger oss i situasjoner der vi egentlig er på rett side og lett bør unngå sjanse mot. 2-4 var et eksempel på det samme, men på en egen skala. Her vinner vi fordi vi er gode offensivt og kan score mål på mange forskjellige måter. 

Vi føler nok til tider at vi brenner for mange sjanser, men følelsen skyldes i stor grad at vi gjør dumme valg og slipper motstanderen til muligheter det er umulig å misse. Dermed framstår de som mye mer effektive enn oss. Vi kan likevel bli mye bedre til å omsette gode situasjoner til mål, ikke minst med å velge gode tidspunkt for å avslutte og finne bedre posisjoner foran mål. Når det gjelder å bygge opp angrep eller spille oss ut av press er vi nok allerede blant de aller beste i Norden.


Flere bilder fra helga: https://www.laget.se/OREBROFUTSALCLUB/Picture0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline