Knusende seier i OBOS-cup for G19

Postet av Fotball G19/Sr herrer den 19. Jun 2016

(Utleira - Skogn 8-1) Utleira G19 vant komfortabelt da Skogn gjestet Utleira Kunstgress søndag ettermiddag, og ble med 8-1 seier puljevinner i OBOS-cup pulje 1.

Utleira XI (4-3-3):

Daniel Stokkaune; Jørgen Ryggvik Karlsen, Petter Gjengår, Eivind Engan (C), Kristian Wennberg; Eirik Solli Mo, Sander Blikra, Knut Oddvar Skaug; Ørjan Burkeland, Jens Nossum, Jonathan Mikalsen.

Benken: Peder Ude, Eirik Åreide og Magnus Johansen.

Tam start fra Utleira

Det var et offensivt Skogn-lag som gikk til verks med troen på seier og som spilte seg frem til flere halv farligheter de første minuttene. Vi slet med å etablere spill på deres banehalvdel, og derfor var det bortelaget som kjørte kampen i åpningsminuttene.

Men etterhvert tok vi grep om banespillet og spilte oss frem til flere sjanser.

Og da kampuret viste 22 minutter fikk vi hyll på byllen. Eirik Solli Mo prøvde lykken fra drøye 25 meter og sendte avgårde av markkryper. Skuddet var så velplassert helt nede ved venstre stolpe slik at en liggende Skogn-keeper i fullstrekk ikke kunne forhindre 1-0 ledelse, etter et formidabelt forarbeid av Knut Oddvar Skaug.

Utleira-show

Kun fire minutter senere var nevnte Knut på farten igjen og regisserte 2-0 scoringen. Etter et lite raid på venstresiden fant han venstreving Jonathan Mikalsen i feltet som flikket den videre til Jens Nossum på bakre stolpe som enkelt kunne notere seg sitt første mål for kampen.

Nå var det total Utleira-dominans og Skogn maktet ikke å sette Daniel Stokkaune i buret på noen prøver. På overtid av første omgang prøvde også undertegnende seg med ett skudd like utenfor sekstenmeteren, men skuddet gikk dessverre halvmeteren på feil side av treverket.

Etter sidebytte fortsatte vi å spille oss frem til målsjanser, mens Skogn slet med å rydde unna i de bakre rekkene. Derfor var det fortjent da innbytter Magnus Johansen kriget inn 3-0 like etter pause, før han ti minutter senere ble tomålsscorer da Knut nok en gang herjet med de grønnkledde og fant denne gangen spiss Johansen som plasserte ballen i lengste til 4-0.

Da andre omgang var omtrent 20 minutter gammel hadde Skogn spilt seg inn i kampen og var nære ved å redusere etter et skudd fra 16 meter, men Stokkaune fikk avverget forsøket til Skogn-spilleren og dyttet ballen til hjørnespark. På den påfølgende corneren var det imidlertid et Skogn-hode som kom først på ballen og styrte lærkula kontrollert i mål til 4-1.

Enveiskjøring siste 30

Til tross for redusering klarte ikke gjestene å stresse hjemmelaget, som fortsatte å styre banespillet. Ikke lenge etter 4-1 målet ble håpet som muligens ble tent etter corner-målet slukket da Ørjan Burkeland plukket opp en retur fra stangen og med en frekk tofotsfinte økte han ledelsen ytterligere.

Nå var luften i alle fall slått ut av Skogn-ballongen og ikke mange minuttene etter 5-1 var det vår tur til å score etter corner. Kaptein Eivind Engan raget høyest på en god corner fra Eirik Åreide og kunne nikke inn 6-1. Sekunder senere var også Jens Nossum nok en gang på bakre stolpe og styrte inn sin andre tap-in for dagen etter innlegg fra venstre.

Nå var det enveiskjøring og alt foregikk stort sett på Skogn sin banehalvdel. Høyreving Burkeland fortsatte å løpe fra en sliten venstreback hos Skogn, og like før fulltid kunne han i likhet med spisskollega Johansen og Nossum scoret sitt andre for dagen. Men alene med keeper presterte han å skyte rett på keeper som fikk avverget muligheten.

Men den hurtige vingen skulle få enda en mulighet til å pynte på resultatet. Nok en gang hadde han løpt fra venstrebacken, og tilnærmet alene med keeper kunne han gjøre ett nytt forsøk, men denne gangen sentret han uselvisk til Eirik Åreide som hadde løpt 40 meter som banket inn sluttresultatet til 8-1.

BB: Knut Oddvar Skaug

Tilskuertall: 10 trofaste

Værforhold: Ikke sommervær verdig

Innsats: Upåklagelig

Referent: Jørgen Ryggvik Karlsen

Neste kamp er mandag 20.juni klokken 20. Da gjester Orkanger Utleira Kunstgress til vårens siste seriekamp. Vi håper å se deg der :)