Tap for senior

Postet av Fotball G19/Sr herrer den 12. Mai 2016

(Nationalkameratene – Utleira 4-2) Utleira ble møtt med et bittert tap da onsdagens kamp mot Nationalkameratene ble spilt.

Eine Rokkones – Martin Johansen – Fredrik Larsen

Innbyttere: Martin H. Krogstad, Gard F. Eriksen, Ådne Toldnes, Kristian Erichsen, Jørgen Blokkum.

Det var duket for en ny kamp i herrenes sjette divisjon, avdeling fire, da Utleira besøkte Nationalkameratene på Hallset kunstgress for et skikkelig midtukeoppgjør. Kampen ble derimot en noe nedslående affære for Risvollingene.

Konstruktive åpningsminutter

Etter mye fram og tilbake i åpningsminuttene av kampen, fikk Utleira rullet opp et par fine kontringer. Bortelaget kom til flere gode innleggsmuligheter, og det varige trykket rundt hjemmelagets forsvar betalte seg til slutt.

Etter omtrent 20 minutter spilte de oransje seg fint fram på høyre side, før ballen ble lagt 45 grader ut. Utleira-vingen Fredrik Larsen ble hindret i avslutningsøyeblikket, noe som endte med straffespark for gjestene. Denne satte Martin Johansen kontant, og det sto 0-1 på måltavla.

Nationalkameratene slo tilbake

Kampens andre mål kom mer eller mindre ut av ingenting. Etter et utspark fra Utleiras sisteskanse, Stian Bratsberg, var National først på ballen. En forsøkt klarering resulterte i et nydelig gjennomspill for motstanderne, og endte rett i beina til Nationals spiss. Alene med keeper hadde den høyreiste spissen ingen problemer med å utligne for vertene, kun ti minutter etter at Utleira hadde gått opp i ledelsen.

Helt på tampen spilte vertene seg fint gjennom på sin venstre side, og lurte Utleiras offsidelinje. Ballen ble brakt helt ned til dødlinja før den ble slått hardt inn langs bakken. På bakerste stolpe lurte det en Nationalangriper som sørget for Nationalledelse i det siste sekundet av den første omgangen.

«Nationalistisk» andre omgang

Hjemmelaget virket tydelig inspirerte av vitamininnsprøytningen på tampen av 1. omgangen, og gikk ut i hundre når dommer Gambäck blåste i gang andre omgang. Et hardt press skulle resultere i to kjappe mål for de rødkledde.

Omgangens første mål kom nok en gang etter fint spill på vertenes venstreside. Nationals venstreving var plutselig alene med keeper, hvor han kontant sørget for nok et mål for hjemmelaget.

Og det harde presset stoppet heller ikke av den grunn. Stor aggressivitet i presset resulterte i en corner for hjemmelaget 15 minutter ute i 2. omgang. Ballen ble slått høyt inn mot bakerste stolpe, hvor en av vertenes stoppere hadde kriget seg fri fra press, og dermed kunne sikre en solid ledelse.

Utleiras karakteristiske snuoperasjon uteble

Selv om National hadde god kontroll i hele den andre omgangen, kom Utleira mer med i spillet etter omtrent halvspilt omgang. Etter en corner på hjemmelagets halvdel, ble det blåst på straffe, til de oransjes store iver. Utleira fikk tildelt nok et straffespark etter en hands inne i egen sekstenmeter fra National. Utleiras oppspillspunkt, Martin Johansen, satte ballen nok en gang kontant i nettet, men reduseringen var nok for sen til å kunne true hjemmelagets ledelse ytterligere.

Utleiras Beste: Martin Johansen