Uavgjort i tett serieåpning for senior

Postet av Fotball G19/Sr herrer den 25. Apr 2016

(Utleira – Romolslia 3-3) Det endte til slutt med poengdeling da Utleira møtte jevn motstand i serieåpningen mot Romolslia.

Martin Johansen (3-3)

Hoveddommer: Per Arne Eggan (Ranheim IL)

Utleira XI (4-3-3)

Stian B

Thomas Isefjær – Eivind Solum – Pål Gunnar Hovelsen – Lasse Gjengår

Stian B. Hansen – Martin H. Krogstad – Simen Løvhaugen

Øystein S. Nilsen – Martin Johansen – Eine Rokkones

Innbyttere: Anders Hanssen, Jonathan Mikalsen, Jonas Sæther, Yama Moradi, Fredrik Larsen, Fredrik Schjefstad, Jørgen Blokkum.

Med dugg i gresset og temperaturer ned mot 0 grader, var det duket for en serieåpning med gode spilleforhold på Utleira Kunstgress. Årets første kamp i 6. divisjon for Utleira var preget av harde dueller og høy temperatur. Gule kort og småknuffing ved flere anledninger viste at begge lag hadde høyt tenningsnivå for den viktige åpningskampen. Etter hvert som kveldsmørket steg på ble kampen betydelig mer intens.

Jevnspilte åpningsminutter

Det var en jevn åpning på kampens første omgang, før hjemmelaget fikk lagt ned ballen og vist relasjonene og spillet som det har blitt øvd på gjennom en lang vinter. Etter cirka 20 minutter fikk Utleira rullet ballen oppover langs høyre side. Høyreving fra start, Øystein Nilsen, fikk svingt inn ballen, som til slutt endte på pannebrasken til Martin Johansen, og den høyreiste spissen kunne notere seg for sitt første mål i kampen.

Likevel tok det ikke mer enn 5 minutter før Romolslia skulle utligne på Utleira Kunstgress. En slurvete markeringssvikt på en corner for bortelaget, førte til at laget i gult kunne feire for en tidlig utligning. Romolslia feiret for sitt første mål i kampen og stillingen var nå 1-1.

Romolslia tok over

Etter omtrent 35 minutter fikk også bortelaget vist at de satt på gode ferdigheter med ballen. Det ble spilt fint opp på deres høyre side. Klikk-klakk-spill og raske bevegelser førte til et godt angrep, som skulle avsluttes på vakkert vis. Ballen ble ført opp sentralt i banen, før den igjen ble spilt ut mot høyre. Der ventet gjestenes høyreving, som fra hjørnet av sekstenmeteren prøvde lykken med et skudd. Skuddet gikk som et prosjektil opp i lengste kryss, og lagene gikk til pause med stillingen 1-2.

Romolslia startet den andre omgangen med stor selvtillit etter en god første omgang. Hjemmelaget ble presset bakover, og når kampuret viste 60 minutter, viste måltavla 1-3. Nok en gang var det på gjestenes høyre side det skulle skje. Bortelagets høyreving ble fint tredd gjennom det oransje forsvaret før han klinisk satte ballen bak Utleiras keeper.

Utleira med mesterlig snuoperasjon

Utover i omgangen tok Utleira mer tak, og dette resulterte i nok et mål. Det ble spilt opp langs vertenes høyreside, før ballen (igjen) ble prikket inn på hodet til spydspiss Martin Johansen. Stillingen var nå 2-3, og hjemmelagets press fortsatte.

Trener, Rune Burkeland, la om til ny formasjon med tre spillere i bakre rekke. Dette førte til flere spillere framover i banen og flere målsjanser begge veier. Etter at gjestene hadde hatt en sjanse, som fint ble avverget av Jonas Sæther i Utleiraburet, ble det satt fart i ballen. Det viste seg at det var på høyresiden det skulle skje denne kvelden. Simen Løvhagen fikk til slutt ballen høyt i banen. Den ble fraktet ned på høyre side, før den ble tuppet videre til Martin Johansen som banket inn sitt tredje mål for dagen. Trener Burkeland kunne si seg strålende fornøyd med den taktiske manøveren, da kampen ble avblåst på stillingen 3-3.

Dette resulterte i poengdeling på Utleira kunstgress, etter en kamp hvor tremålsscorer Johansen kunne glise bredt etter sitt første hat-trick for sesongen.

Utleiras Beste: Martin Johansen

Tilskuertall: Telles på fingrene

Værforhold: Champions League-takter

Innsats: Upåklagelig

Neste kamp for senior spilles mot Strindheim TF 3 på Strindheim kunstgress (myra) søndag 1. mai. Avspark er klokka 20.00. Vi håper å se deg der! :-)

Referenter: Eivind Rørvik Solum og Magnus Rein Hatletveit