Halvveis i sesongen!

Postet av Futsal Elite den 14. Jan 2019

Etter 9 av 16 spilte kamper er sesongen såvidt mer enn halvspilt for futsallaget, og så langt ligger laget på 4. plass på en noe uoversiktlig tabell.

Siden sist oppdatering på nettsidene har vi prestert å spille 4 uavgjorte kamper og tapt den siste. Før jul ble det 3-3 hjemme mot fjorårets seriemester Sandefjord etter en sterk kamp vi strengt tatt følte vi burde vunnet. På nyåret gikk turen nordover hvor årets serieleder Sjarmtrollan ventet i første kamp. Vi kom under 0-2 tidlig, men etter en meget god kamp og haugevis med sjanser fikk vi til slutt satt inn nok mål til at det endte med 3-3 og poengdeling til slutt. Halvveis i kampen mot Hulløy dagen etter så det ut til å gå mot ei strålende helg i nord, men totalkollaps på tampen sørget for 6-8 til tross for at vi ledet 4-0 tidlig i andre omgang og 6-5 med bare et drøyt minutt igjen å spille.

Forrige helg var det duket for besøk fra Oslo, og først ute var nyopprykkede Fredrikshald som var plassert på sisteplass før runden. Vi tar ledelsen 1-0 etter flott spill som avsluttes av debutant Ulstad, men det tar ikke veldig lang tid før Fredrikshald utligner til 1-1, som også blir pauseresultatet. Andreomgangen blir lik den første. Vi fører spillet og tar ledelsen, men ikke lenge etter er vi like langt. Dette gjentar seg 3 ganger, og til tross for at Fredrikshalds keeper blir utvist på kampen klarer vi ikke sette inn et siste mål som ville gitt oss en velfortjent 3-poenger, og det står altså 4-4 på tavla når sluttsignalet går.

Dagen derpå venter en tøff kamp mot KFUM fra Oslo. Laget hadde dagen før knust Freidig hele 8-1, men som spådd ble det en mindre målrik affære mot oss. To forsiktige lag gjør at det ikke blir veldig mange store sjanser, men det skal sies at 3 av sjansene våre er så store at mange var i ferd med å starte jubelen før avslutning. På slutten banker Christopher Moen ballen i tverrligger etter innspark, og vi skjønner at det ikke er dagen for mål, noe som gir 0-0, og sesongens femte uavgjorte kamp.

Det betyr fjerdeplass på tabellen, men ujevnt kampantall gjør at det er vanskelig å lese veldig mye ut av den ennå.

Trener Bardal har følgende kommentar halvveis i sesongen:

Vi er nå halvveis i det som ble en veldig spesiell sesong. På grunn av skader, fraflytting og livets gang har vi helt eller i stor grad vært uten 12 av de spillerne som spilte mest i forrige sesong. Så langt har vi benyttet 10 nye spillere. Flere av dem hadde ikke spilt futsal før, men har likevel spilt mange minutter nå. De nye spillerne har imponert med å lære fort og prestere godt. De få rutinerte spillerne har tatt et stort ansvar, både for produksjon av sjanser og scoringer, og for å støtte de med lite erfaring. Det meste av tiden kan en uerfaren spiller både gjøre som ruttisene sier, og gjøre som ruttisene gjør og ta store steg bare gjennom dét. Likevel er det ikke til å legge skjul på at vi ofte har vært skuffet over resultatet når sluttsignalet går. I flere kamper har vi både skapt flest og størst sjanser uten å vinne og i et par kamper har vi gitt fra oss ledelsen helt på tampen. Dette har rett og slett skjedd fordi vi har tatt en del dårlige valg hele kampen og følgelig vært for enkle å ta ute av balanse. Sånn sett er det litt tilfeldig at baklengsmålene har kommet sent og sånn vil det alltid være så lenge vi tillater kaos og slipper inn mange mål totalt. Vår første clean sheet denne sesongen, med 0-0 mot KFUM, var et helt nødvendig ledd av læringen. Riktignok kom vi ikke nærmere scoring enn noen skudd i treverket og et par bom på åpent mål, men denne gangen følte vi at vi hadde et riktig fokus hele kampen og bare ville behøvd ett mål for å ta tre poeng. 

Nå venter andre halvdel av sesongen, som betyr bortekamper mot Sandefjord, KFUM, Fredrikshald, hjemmekamper mot Sjarmtrollan og Hulløy, samt dobbeltoppgjør mot byrival Freidig.

Først ute er hjemmekampen mot Freidig, som spilles førstkommende lørdag, 19. januar kl. 16 i Utleirahallen. Vi håper mange tar turen for å støtte laget i kampen om å henge med i jakten på en mulig bronsemedalje. Vi lover mål, fri inngang, loddsalg og god stemning!


Målene mot Fredrikshald:0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline