Rutiner for påmelding til skirenn

Postet av Utleira IL - Ski den 8. Des 2020

Korona preger starten på skisesongen denne vinteren også, men vi satser på at det blir noen renn fremover. 

Skirenn kan oppleves som litt skummelt. Men det skal først og fremst være en arena for sosialt fellesskap både i klubb og på tvers av klubbene. Konkurranseelementet er ikke det viktigste, spesielt ikke i de yngste årsklassene. Rangering av resultatlister starter først fra 11 års klassen. Ton ned resultatene og fokuser på opplevelsen og rammene rundt et skirenn. 

Hvis dere aldri har meldt dere på skirenn før, må dere opprette en profil i på minidrett.no. Der skal dere selv melde utøver på individuelle renn. Påmelding til stafetter gjøres av lagleder. Er du ny på skiarenaen? Spør de andre foreldrene om råd og tips! 

I Spond vil det legges ut oversikt over anbefalte renn. Det er fullt mulig å gå andre/flere renn om det er ønskelig. Se terminlista til Sør-Trøndelag skikrets for mer informasjon om de enkelte renn, samt fullstendig oversikt over skirenn. Klubben betaler startkontingent for terminfestede renn, bortsett fra turrenn. 

Noen ønsker å legge en plan for hvilke renn de skal gå i god tid. Vi ønsker likevel at dere venter med påmelding til uken før rennet. Startkontingent er en av våre største utgifter, og sånn vil vi ha det:) Men det er dumt å betale for renn som ikke blir gått. Hvis vi godkjenner og betaler alle renn nå, er det mye administrasjon for å få pengene tilbake fra arrangør dersom dere må melde forfall pga sykdom eller andre forhold. 

Det kan hende det ikke blir mulig med etteranmeldinger denne sesongen. Arrangørene må ha oversikt over antall deltakere i god tid med tanke på smitteverntiltak. Det kan også være begrenset adgang for publikum, se informasjon om dette for hvert skirenn. 

Påmeldingsrutiner oppsummert:

 • Alle melder på selv til individuelle renn via minidrett.no.
 • Mange arrangører legger inne valg der dere kan krysse av «klubben betaler». Ved de tilfeller påmelding skjer med «klubben betaler», må påmeldingen være inne senest dagen før ordinær påmeldingsfrist slik at klubben rekker å betale før fristen.
 • Påmeldingen med «klubben betaler» skal ikke gjøres mer enn 1 uke før selve rennet og senest dagen før påmeldingsfrist. 
 • Klubben står for påmelding til stafetter. Her vil det legges ut «påmelding til stafett» i Spond ca 1-2 uker i forkant av stafetten. 

 

Utleiratelt / Beachflagg
Vi har to telt og beachflagg som gjerne brukes som samlingspunkt på stadion under skirenn. Avtal gjerne i Spond om/hvem som kan ta med telt og/eller flagg.  
Velkommen til snøsamling!

Postet av Utleira IL - Ski den 19. Okt 2020


I fjor var det stor interesse og god påmelding til snøsamling, så måtte vi dessverre avlyse pga. koronapandemien. Vi prøver igjen, og i år har vi trua på at det skal gå bra å gjennomføre snøsamling/familietur på Bortistu Gjestegård i Storlidalen helgen 3.-5.desember:) 
Bortistu lligger ca 40 minutter kjøring fra Oppdal. Se mer om stedet her: https://www.bortistu.no


På denne samlingen er det sosiale vel så viktig som det sportslige, og vi håper at mange har mulighet til å bli med på førjulstur. Det er fint å få gå på ski, og gå til dekket bord en helg før julestria setter inn;) Skigruppa sponser hele 50% av oppholdet. Prisen for hver deltaker vil da bli 790 kroner per person for 2 overnattinger inkludert middag fredag og lørdag, frokost og lunsj lørdag og søndag.

Det er i alt 75 sengeplasser fordelt på flere rom og hus på Bortistu. Med godt planlagt romfordelig håper vi at det blir plass til rundt 65 deltakere. Ved stor interesse kan det hende vi må sette strek et sted, men vi håper og tror det skal bli plass til alle som vil være med. Vi bruker først til mølla prinsippet, så ikke nøl med å meld dere på. 


Fint hvis de som tenker å være med melder sin interesse i Spond allerede nå, så vi får en ca oversikt over antall deltakere. Skriv navn på utøver og hvilken treningsgruppe hun/han tilhører, samt og navn på foreldre og eventuelt søsken som vil være med. Det vil komme bindende påmelding med link til betaling i begynnelsen av november. 


(Hvis du ikke har tilgang til Spond kan du melde deg på i kommentarfeltet her på nett)Skitrening barmark er i gang

Postet av Utleira IL - Ski den 5. Okt 2020


Barn født i 2011-2013 ønskes velkommen til skitrening på torsdager klokken 18-19. 

Barn født i 2009-2010 trener tirsdager klokken 18-19:30 og torsdager 18-19. Det er ikke for sent å begynne, det kreves ingen forkunnskaper med skitrening. 


Oppmøtested for alle grupper er utenfor Utleirahallen, med uteklær etter vær og refleksvest. 
Treningene ligger i kalenderen, der og/eller på Spond vil det fortløpende komme litt informasjon om hver enkelt trening. 


På høsten trener vi på barmark, og treningene består av lekpregede aktiviteter for å øve opp basisferdigheter. Et viktig mål er å kjenne på gleden med å trene ute i all slags vær og føre. Når snøen kommer, flytter vi oss til Bratsberg skistadion. Da er det skileik og skiglede som står i fokus. På ski trener 2-3 aldersgrupper sammen, både gutter og jenter.


Det kreves ikke mye utstyr de første årene, og det er alltid et godt smøretips å få hvis det er behov for det. Ett par ski, sko og staver som passer holder i massevis. Spør gjerne trenerne eller andre foreldre om råd rundt utstyr. 


Skigruppa har lang tradisjon med et godt miljø for både store og små, og med aktiviteter for hele familien. Alle foreldre/foresatte oppfordres til å delta på aktivitetene. Når vi kommer på ski er det sosialt å ta seg en liten tur i løypa sammen andre foreldre, og eventuelt hive seg med på en stafett i løpet av treningen. For å skape et godt tilbud, håper vi at mange foreldre blir med i støtteapparatet. Det kan være som hjelpetrener/rundingsbøye på mer eller mindre fast basis, grøtkoker og andre oppgaver som dukker opp. Vi har mange foreldre med erfaring som trenere som kan dele av sin kunnskap. Om det er ønskelig kan vi også arrangere korte aktivitetslederkurs i klubben. 


Velkommen på skitrening:)

Sesongen er i gang for 2010 og eldre😊

Postet av Utleira IL - Ski den 23. Aug 2020

 

Som vi skrev før sommeren har vi inngått et samarbeid med Strindheim om trening for ungdom og junior (2008 og eldre). De som ønsker å delta på disse treningene vil legges til i Strindheim dine Spondgrupper. Ikke påmeldt? Send e-post med navn og fødselsdato til utøver og foresattes kontaktinformasjon til linebeatetveit@gmail.com

Gruppe 2009/2010 har startet med barmarkstrening. Så langt har vi Sten Even Erlandsen som lagleder og trener. Vi har engasjert Hedda Tveit, juniorløper i Utleira, som trener for denne gruppa. Hedda vil ha hovedansvar for innholdet og planlegge øktene. Men vi trenger flere med på laget! Hvis vi får en gruppe med 5-6 trenere/hjelpetrenere har vi en god gjeng som kan samarbeide, og rullere på å bistå på trening. Vi trenger at flere melder seg her. 

Dette har vært en stor gruppe med ivrige unger. Vi satser på at vi sammen skal klare å opprettholde et godt treningstilbud for alle, uansett ambisjonsnivå. Skileik og skiglede er fortsatt i førersetet. Samtidig skal de som ønsker å trene mot et høyere mål få mulighet til det. 

Det vil bli et nytt foreldremøte etter høstferien, der alle utøvere må være representert med minst en foresatt. Vi trenger å avklare hvilke forventninger utøvere og foreldre har til sesongen. Hvem er med videre? Hva tenker dere om skirenn og stafetter? Klarer vi å legge til rette for noen sosiale sammenkomster gjennom sesongen? Hvor mange treninger per uke osv. Frem til høstferien blir det i utgangspunktet barmarkstrening på tirsdager.  

Rulleski er god trening for utøvere i denne alderen. Klubben har rulleski til utlån og treningene vil tilpasses hele gruppa. Vi ønsker å tilby rulleskiøkter på torsdager, men det forutsetter flere trenere. Hjelpetrener kan være med på sykkel.

Meld fra til Sten Even; stenevene@gmail.com, hva du kan bidra med på trenersiden og/eller det sosiale. 
Utleira IL ski - status mai 2020

Postet av Utleira IL - Ski den 11. Mai 2020

Koronasituasjonen satte en brå stopper for sesongen 2019/2020, og ifølge kalenderen er en ny skisesong allerede i gang. Hva skjer nå i Utleira ski? 

2 av styrets medlemmer i ski/friidrett har trådt ut – takk til Mona Hellesvik og Vegar Granheim for manges års innsats😊  Valgkomiteen har innstilt Håvard Hamstad og Sten Even Erlandsen som nye styremedlemmer, vi er veldig glad for at det kommer inn nye fjes fra de yngre årsklassene. Da det ikke er avholdt årsmøte i Utleira IL, er ikke styret formelt valgt enda. Vi har likevel hatt et første, uformelt styremøte for å fordele roller og komme i gang med å planlegge skisesongen vi har foran oss. Når det gjelder det sportslige arbeidet, tenker vi at vi skal organisere dette som en form for sportslig utvalg. Her tenker vi at 2 av styrets medlemmer tar et koordinerende ansvar, og at vi sammen med trenere og eventuelt andre ressurspersoner planlegger sesongen.

Trenersituasjonen er imidlertid uavklart. Det vi vet så langt er at både Ida Mogstad og Torgeir Brurok ikke fortsetter som hovedtrenere. Ida har vært engasjert som trener i ungdomsgruppa de to siste sesongene, i samarbeid med Nidelv og Bratsberg. Torgeir har vært med i mange år og lagt ned mye arbeid for å skape skiglede for barna i Utleira ski. Han vil bli savnet, men lover å dukke opp innimellom som rundingsbøye og eventuelt assistent på noen treninger. Ida kom inn og ga utøverne et pusterom fra foreldretrenere, ungt blod med masse skierfaring ble godt mottatt. Tusen takk til Torgeir og Ida for mange fine timer i sporet. 

Det er fortsatt mange aktive utøvere i skigruppa i alderen 9-19 år. I barnegruppene opplever vi stort engasjement og relativt god rekruttering. Ungdomsgruppa får én ny utøver fra 08 kullet denne sesongen, i årsklassene over (05-07) er det ikke fullt så mange aktive utøvere igjen. For ungdomsgruppa er det enighet om å fortsette samarbeidet med Nidelv og Bratsberg dersom de har løpere som ønsker det. Denne uken skal klubbene ha et første møte med Strindheim for å lufte tanker og muligheter for at vi inngår et samarbeid med Strindheim. Vi har 2 nye juniorer denne sesongen, og minst en som vil fortsette som seniorløper. Som dere skjønner, har vi en jobb foran oss med å kartlegge hvordan vi kan legge til rette for et godt skimiljø og treningstilbud for alle aldersgrupper i klubben, og hva utøverne selv ønsker.

Det er mye som som må avklares. Men det som er klart, er at vi trenger alle med på laget. Send gjerne en tilbakemelding til linebeatetveit@gmail.com på hva du ønsker å bidra med😊 Vi trenger både trenere, hjelpetrenere, lagledere, grøtkokere, medhjelpere til arrangement og heiagjeng. 

Styret vil komme tilbake med mer informasjon om, når og eventuelt hvilket tilpasset treningstilbud vi kan starte opp med, samt hvordan vi tenker å legge opp innsatsen inn mot en ny sesong. 

Hilsen styret i

Utleira Ski/friidrett
Friidrett for 2008/2009 starter opp igjen:)

Postet av Utleira IL - Ski den 10. Mai 2020

Torsdag 14. mai starter vi opp med friidrettstrening for årskullene 2008 og 2009. Oppmøte kl 17:30 ved inngangen til Utleirahallen. Vi holder på i ca 1 time. Det blir utetrening, så klær etter vær. Blir det veldig vått og kaldt, kan det være vi avslutter litt før. Men i utgangspunktet holder vi på til 18:30. 

For å kunne overholde smittevernreglene, så vil vi kjøre treningen i mindre grupper. Det er også grunnen til at vi dessverre ikke kan åpne opp for trening for de yngste årsklassene enda. 

Vel møtt på trening!

For spørsmål ta kontakt med Fride Vullum-Bruer (tlf 98667654).
Bestilling av klubbklær

Postet av Utleira IL - Ski den 6. Mai 2020

Da er det igjen mulig å kjøpe klær fra vår klubbkolleksjon hos Dæhlie. Nettbutikken er åpen, men så langt ligger bare overtrekksklær og konkurransedress langrenn ute. Den oppdateres med t-skjorter og tights mm. i morgen, 13.oktober.  Bestilling gjøres direkte i nettbutikken, se vedlegg for innlogging og Utleira sin team ID: 

Din Teamshop - Team Utleira.pdf

Det er en prøvekolleksjon på vei til Utleira. Vi tar sikte på at de som ønsker å prøve klærne kan få gjøre det torsdag 15.oktober. Nærmere informasjon om når, hvor og hvordan vi gjør det i henhold til smittevern kommer. 

I tillegg til 25% rabatt fra Dæhlie har vi rom for å sponse rundt 25% for medlemmer i ski/friidrett - det vil si at vi får halv pris på klubbklær denne runden:)


NB! Bestillingsfrist 21.oktober
Forventet levering til Sportshuset Melhus 4.desemberGlányhet – parkeringsdugnad og penger i kassa😊

Postet av Utleira IL - Ski den 2. Apr 2020

På kort varsel har kommunen tildelt oss 9 parkeringsvakter i påskeuka, 3 på Bekken og 6 på Saksvikvollen. Dette kan redde ski/friidrett sin økonom nå som vi står i fare for å miste våre viktigste inntekter. 4 vakter på Bekken har falt bort, og Utleiraløpet står i fare for å bli avlyst.

Vi er alle med på en stor dugnad allerede, regner med dere er klare for å ta en for laget også. Se på vedlagte vaktliste, bytt med noen andre hvis dagen du er satt opp ikke passer. Det trengs mange vakter, men klarer vi dette slipper vi kanskje å lete etter andre dugnader utover våren. Dersom du er i karantene eller er syk, ta kontakt med dugnadsansvarlig Trine Bjarkøy, tlf 957 88 599.

Det er de samme reglene som tidligere som gjelder, i tillegg skal følgende rutiner skal følges:

 • Det skal kun benyttes VIPPS som betalingsmetode
 • Bilistene skal fremvise vippskvitteringen i ruta, ingen billettutveksling
 • Hvis P-plassen blir full, settes det opp informasjonsplakat ved innkjørselen. Gi beskjed til nye trafikanter at plassen er full.

Første vakt på Bekken og Saksvikvollen henter vester og plakater hos Trine Bjarkøy i Stubbanvegen 51. Siste vakt leverer til første vakt neste dag. Siste vakt på Bekken og Saksvikvollen leverer utstyret til Trine etter vakta. Da vi bare har 2 vester, bes vakt 2 på Saksvikvollen om å ta med seg egen gul vest.

God vakt og god påske!

Styret
Utleira ski/friidrett

Vaktliste Påsken 2020.pdf
Vinterparkering 2020 - Regler.pdf
Korona stopper parkeringsdugnad på Bekken, men...

Postet av Utleira IL - Ski den 26. Mar 2020


Vipps holder åpent:) Koronautbruddet stopper mye aktivitet for tiden, også Utleira ski/friidrett sin parkeringsdugnad på Bekken. Hvis du skal på tur i marka i helgen, kan du fortsatt støtte oss. Det er mange som trenger hjelp til å holde hjulene i gang, så hvis du har satt av en 50-lapp til parkeringspenger er vi meget takknemlig om du fortsatt vil Vippse dem til 504373.


God tur, og husk å hold god avstand også i marka:) 

Hilsen
Styret i ski/friidrett
Felles aktivitet avlyst ut april

Postet av Utleira IL - Ski den 12. Mar 2020


Som mange sikkert har fått med seg, er all aktivitet i Utleira IL midlertidig innstilt som følge av korona-utbruddet. Utleira ski stiller seg bak Skiforbundets anbefaling om å avlyses all aktivitet ut april. Det vil si at fellestreninger resten av denne sesongen utgår. Se Skiforbundet for mer informasjon. 

Så lenge du er frisk, vil vi oppfordre til å fortsette med fysisk aktivitet og skiturer i skog og mark uten nær kontakt med andre. 

Vi kommer tilbake med mer informasjon om når aktiviteter i Utleira ski starter opp igjen. 
Lagoppstilling Heimdalstafetten 26.februar

Postet av Utleira IL - Ski den 24. Feb 2020

Første start er klokken 18:00, møt opp en time før ditt lag starter. Foresatte til førsteetappe er lagleder, samler laget og deler ut startnummer.  Følg gjerne barna en runde rundt løypa også. For mer informasjon om rennet, se arrangementets side på Facebook:

https://www.facebook.com/events/heimdal-ski/heimdalstafetten-2020/2528903567377557/

Gutter 8- 10 år

Lag 1

Oliver Stensås (2012)

Imre Kristiansen-Wahl (2012)

Even Norbeck Erlandsen (2012)


Lag 2

William Solem (2012)

Iver Vullum-Bruer (2012)

William Solem (2012)


Jenter 11 - 12 år:

Ingrid Fuglem

Erle Vullum-Bruer

Matilde Nesbakken


Gutter 11-12 år
Jonas Nordbø går på mix Lan med Ranheim


Gutter 15 -16 år

Martin Granheim

Filip Tveit

Edvard Fuglem


Heia Utleira, lykke til:)
Lagoppstilling Bratsbergstafetten - oppdatert

Postet av Utleira IL - Ski den 9. Feb 2020

Onsdag 12.februar stiller Utleira med 4 lag på Bratsbergstafetten

Klasse G8-10
Lag 1: William Solem - Birk Aalberg Hovdahl - Eldar Talic
Lag 2: Iver Vullum-Bruer - Oliver Stensås - Imre Kristiansen-Wahl
Lag 3: Vetle Hennum Aunøyen - Even Norbeck Erlandsen - Iver Rogstad Overrein

Klasse J11-12
Ingrid Fuglem - Erle Vullum-Bruer -Eiri Erlandsen

I tillegg stiller
Jonas Nordbøe på lag med Ranheim i G11-12
Lena Mars på Nidelv/Utleira lag i klasse J13-14
Edvard Fuglem og Martin Granheim sammen med Strindheim i G15-16

Oppmøte en time før start, foresatte til førsteetappe henter startnummer og samler laget til oppvarming. Hvis det ikke passer, eller du er usikker på hvordan dette foregår, så er det bare å spørre en av de andre:) 

Se Bratsberg IL for starttider og mer informasjon om rennet.


Lykke til - heia Utleira med venner:)
Refusjon klubbklær

Postet av Utleira IL - Ski den 16. Jan 2020

De som kjøpte klubbklær på Sportshuset Melhus før jul, kan fylle ut vedlagte skjema for å få refusjon på den andelen klubben dekker. Send utfylt skjema til mona.hellesvik.johansen@gmail.com
Husk å legg ved kvittering:)

Refusjon av klær Utleira ski_friidrett_2020.xlsx
Equinor Norgescup for junior på Lygna

Postet av Utleira IL - Ski den 12. Jan 2020

Fem av Utleiras juniorer representerte klubben på sesongens første Norgescuprenn på Lygna i helgen. Fra venstre: Tonje Knutzen (K 18), Wiliam Fuglem (M 19/20),  Johannes Listhaug (M 19/20) og Tuva Grøtte (K 17). Bernt Emil Rognes (M 19/20) var ute i løypene da bildet ble tatt.

Fredag var det normaldistanse,  jentenes 5km og guttas 10 km gikk i nydelig vintervær. Lørdag var det sprint, søndag ble helgens konkurranser avsluttet med langdistanse, 7,5 km og 15km. Flott innsats av samtlige løpere:) Støtteapparatet sto nok for noen timers arbeid de også, vel blåst!

Bernt Emil Rognes (t.h) med Edvin Ingebrigtsen fra Bratsberg. 

Fine forhold på Lygna i helgen

Christian Fuglem og Bernt Emil Rognes

For resultater se: https://www.skiforbundet.no/lygna/equinor-nc-junior/

Telt / beach flagg på skirenn

Postet av Utleira IL - Ski den 10. Jan 2020


Det er fint å ha Utleira telt eller beach flagg som samlingspunkt på skirenn, nedenfor finner dere liste over hvem som tar med dette til utvalgte renn. Telt og flagg ligger i smøreboden, og skal legges tilbake der etter bruk. Nøkkel til smøreboden henger i kiosken. Se an værmeldingen om du velger å ta med telt eller flagg. Er det ruskevær er det kjekt å kunne sette fra seg sekker og klær under tak, og søke ly for vær og vind. 

Ansvarlige for Utleira telt / beach flagg (om ansvarlig ikke kan stille har de selv ansvar for å bytte):

·  04.01.2020: Sparebank1 Cup2, Leik IL - Granheim

·  12.01.2020 Uglarennet – Brurok

·  26.01.2020: Sparebank1 Cup3, Surnadal -  Tveit

·  01.02.2020 BSK-rennet – Brurok

·  05.02.2020 Jervskogrennet - Nordbø

·  08.02.2020: Midt-norsk mesterskap, Selbuskogen - Stig Nilsen

·  09.02.2020: Midt-norsk mesterskap, Selbuskogen - Stig Nilsen

·  12.02.2020 Bratsbergstafetten – Fuglem

·  21.-23.02.2020: Hovedlandsrennet - Granheim

·  26.02.2020: Heimdalstafetten -  Brurok

·  01.03.2020: Sparebank1 Cup4, Selbuskogen - Knutzen

·  08.03.2020 Ranheimstafetten – Vullum-Bruer

·  15.03.2020 Malvikrennet – Tveit

·  21.03.2020: Sparebank1 Cup5, Rindal - Rognes

·  22.03.2020: Sparebank1 Cup6, Rindal - Rognes

·  25.03.2020 Dalgårdstafetten – Bjarkøy


Sees ved teltet eller flagget på skirenn fremover:)
Påmelding til skirenn

Postet av Utleira IL - Ski den 2. Jan 2020

Sesongen er godt i gang, noen er gamle i gamet og noen er nye. Hvis dere aldri har meldt dere på skirenn før, så må dere opprette en profil i på minidrett.no, og gjøre påmeldinger der (individuelle renn).  

I kalenderen på nettsiden ligger anbefalte renn, og det er mulig å gå andre/flere renn om det er ønskelig. Se terminlista til Sør-Trøndelag skikrets for mer informasjon om de enkelte renn, samt fullstendig oversikt over skirenn. Klubben betaler startkontingent for terminfestede renn, bortsett fra turrenn. 

Påmeldingsrutiner:

 • Alle melder på selv til individuelle renn via minidrett.no.
 • Enkelte arrangører har egne valg der dere kan krysse av «klubben betaler». Ved de tilfeller at påmelding skjer med «klubben betaler», påmeldingen være inne senest dagen før ordinær påmeldingsfrist slik at klubben rekker å betale før fristen.
 • Påmeldingen med «klubben betaler» skal heller ikke foregå mer enn 1 uke før selve rennet da hver enkelt påmelding genererer en egen e-post og faktura til økonomiansvarlig. Utleira IL kan ikke garantere at påmeldinger i lang tid før renn blir ivaretatt og betalt, derfor må dette foregå kun i dagene før påmeldingsfristen (7-5 dager før rennet)
 • Klubben står for påmelding til stafetter. Her vil det legges ut «påmelding til stafett» i Spond ca 1-2 uker i forkant av stafetten.

 

Utleiratelt / Beachflagg
Vi har to telt og beachflagg som gjerne brukes som samlingspunkt på stadion under skirenn. Styret jobber med å få på plass en liste over hvem som tar ansvar for å ta med dette på de ulike rennene. Listen publiseres så fort den er klar