Vaktliste parkeringsdugnad 2020

Postet av Utleira IL - Ski den 21. Des 2019

Utleira IL Ski/Friidrett har også i 2020 sammen med NTNUI fått ansvaret for innkreving av parkeringsavgift på utfartsparkeringen på Bekken. I år er det 7 helger, dvs. lørdager og søndager mellom kl. 09.00-15.00. Både medlemmer av Utleira ski og Utleira friidrett er satt opp på dugnaden. Vi er organisert sammen og har felles økonomi. 

Dette er en meget viktig inntektskilde for oss i ski/friidrett. Vi får kr 20 pr solgte billett og avhengig av vær gir dette vanligvis en inntekt tilsvarende 300-500 kr/time. Dugnadsansvarlig har i samråd med øvrig styret, tildelt vakter til de ulike husstandene, se under. 

Det forutsettes at hver enkelt sjekker oppsatt dato og bekrefter denne så snart som mulig, evt. selv tar initiativ til å bytte vakt med andre. Regler fremgår av nedstående reglement. Første vakt lørdag henter utstyr hos Trine Bjarkøy fredag kveld, siste vakt lørdag leverer til første vakt søndag og siste vakt søndag leverer utstyr tilbake til Bjarkøy. 

Vinterparkering 2020 - Regler.pdf

Vaktliste Bekken 2020.xlsx

Det er i utgangspunktet satt opp med 2 timer overlapp mellom 1. og 2. vakt. Ved dårlig vær er det mindre utfart og overlappen kan reduseres eller utgå. Vakter blir da f. eks fra 09.00 - 12.30 & 11.30-15.00 eventuelt 09.00 - 12.00 & 12.00 - 15.00. Avklares sammen med Trine Bjarkøy dagen før vakt. 

Dersom oppsatt vakt ikke passer forutsettes det så langt som mulig at man selv tar initiativ og bytter vakt med andre. Bekreftelse på at man stiller på oppsatt vakt eventuelt utført bytte av vakt meddeles snarest til dugnadsansvarlig Trine Bjarkøy,  tlf 957 88 599
Utleirabekledning klar for henting

Postet av Utleira IL - Ski den 21. Des 2019

De som har bestilt klubbklær kan nå hente disse på Sportshuset Melhus. Trykk på boblejakkene gjøres i butikken, de ønsker å forsikre seg om at størrelsene er riktig før de trykkes. For å dekket 50% av boblejakken skal det stå Utleira IL på ryggen. 

Glimt fra årets Köjatur

Postet av Utleira IL - Ski den 16. Des 2019

Mange glade barn og voksne på årets familiesamling på Köja:) Fint føre, bra mat og god stemning er aldri feil en helg i desember. 

Tradisjonen tro avsluttet siste økt med felles stafett der både store og små måtte til pers. Godt ledet an av Stig Ove Næss. 

Flott innsats av alle, her skulle det siste kruttet brennes før bilturen hjem;)

Nå er skisesongen i gang, de første rennene har allerede gått av stabelen. Lykke til med sesongen, vi sees på en stadion eller ti i løpet av vinteren:) Send gjerne bilder og noen linjer fra skirenn rundt omkring til linebeatetveit@gmail.com så vi får laget noen saker om alt som foregår gjennom vinteren. 

God jul!
Program - familiesamling på Köja

Postet av Utleira IL - Ski den 3. Des 2019

Nå er det snart avreise til Köja, her kommer litt informasjon og program for helgen.

- Oppmøte er i løpet av fredag ettermiddag, middag serveres kl. 19:00, og det er mulighet for kveldsmat kl. 21:30.

- Tirsdag 3.desember meldes det om fine skiforhold rundt skistadion / skiskytterstadion, og i alpinbakken opp mot hotellet. Løyper på 1,2, 3,5 og 10km er preparert for skate og klassisk. Og slik værmeldingen ser ut nå, er det grunn til å tro at det blir fine forhold:)

- Hver enkelt gruppe styrer når treningene foregår og stilart, spør din trener når dere skal ut neste økt.

Husk at samlingen har det sosiale som hovedfokus, alle skal inkluderes og trives sammen. Snakk gjerne med barna og ungdommene om dette på tur til Koja :-)

Pakkeliste:

Skiklær etter vær - Ull og superundertøy - Skiskotrekk - Votter/hansker - Lue og buff - Drikkebelte - Hodelykt - Badetøy og badehåndkle - Toalettsaker - Innesko - Behagelige inneklær - Ski - staver - skisko - skismurning


Program:

Fredag 6. desember

Ettermiddagen brukes til å sjekke inn og komme seg i orden. Er man tidlig ute er det mulig å prøve ut løypene. Svømmehallen vil være åpen på ettermiddagen.

19.00-20.00 - Middag 

20:00 - Velkommen, info om økter og sosialt samvær

21.30- 22.00 -Mulighet for kveldsmat

23.00 - Kveldsro for alle utøverne

Lørdag 7. desember

07.30 - 10.00 - Frokost

08.30 - 11.00 Første treningsøkt (sjekk med trener når din gruppe starter)

12.00 -1300 - Lunsj

14.00 - 16.30 - Andre treningsøkt (sjekk med trener når din gruppe starter)

Svømmehallen åpner, de yngste bader først. Mulighet for bading også etter middagen.

17.00 - 18.00 - Middag

19.00 - Sosialt samvær

21.00 - Kveldsmat

23.00 - Kveldsro for utøverne

Søndag 8.desember

07.30 - 10.00 - Frokost

10.00 - 11.30 - Dagens økt i skøyting/klassisk (sjekk med trener når din gruppe starter)

12.00 - 13:00 - Lunsj

Utsjekking innen kl. 1200


Mer om Köja Fjellhotell finnes her:  http://www.edsasdalen.se/kojagarden  
Sonesamling med Sør-Trøndelag skikrets

Postet av Utleira IL - Ski den 18. Nov 2019

Lørdag 16.november arrangerte Sør-Trøndelag skikrets og Utleira IL sonesamling for skiløpere fra klubbene i Trondheim. Godt over 50 deltakere startet dagen med en styrkeøkt i hallen før det ble servert havregrøt til lunsj. Andre økt ble gjennomført i marka med morsomme stafetter og nye konkurranser i Liga de Ski. 

Sonesamlinger er et ledd i å beholde utøverne i sporet så lenge som mulig. I mange av klubbene er det få utøvere som driver med ski, i andre er det veldig mange. Målet med disse samlingene er å skape både mer samarbeid mellom klubbene i sone Trondheim, og samhold  blant utøverne på tvers av klubbene.  Samlingen på Utleira var høstens tredje, og det med rekorddeltakelse:) Arrangører og utøvere var fornøyd med de fine fasilitetene Utleira har, både inne og ute. Det blir en ny samling i desember før konkurransene starter for fullt. Gjennom vinteren tar vi sikte på noen felles treninger før siste samling i mars/april. 
Klubbklær - etterbestilling

Postet av Utleira IL - Ski den 12. Nov 2019

Ble du for sen til å bestille klubbklær? Sportshuset Melhus kan ta i mot etterbestillinger:) Men da blir det ikke levering før jul, og det må bestilles noen plagg for at Bjørn Dæhlie skal sette i gang en ny produksjon med Utleiraklær.  

Bestillingsskjema Utleira uke 44-45_2019.xlsx

Send skjema direkte til heiki@sportshusetmelhus.no 

I Utleira ski/friidrett ønsker vi at utøverne våre skal synes, og representere klubben i Utleiras farger. Avdelingen sponser 30% av klubbpris på klærne og hele 50% på boblejakken!

Når dere henter klærne betaler dere klubbpris hos Sportshuset Melhus. Deretter kan dere sende inn refusjonsskjema til klubben (publiseres senere). Husk å ta vare på kvitteringen som skal legges ved skjema. Tips - ta bilde av kvitteringen med en gang;) 

40 påmeldte :) - Familiesamling på Köja 6.-8.desember

Postet av Utleira IL - Ski den 1. Nov 2019


Velkommen til snøsamling på Köja - påmeldingsfrist 14.november
Tradisjonen tro inviterer Utleira IL Ski alle utøvere med familier på snøsamling i Sverige. Årets samling blir helgen 6. – 8. desember. Utleira IL Ski betaler halvparten (!) av kostnaden for medlemmer som deltar; både utøvere, søsken og foreldre.

Her er det sosiale vel så viktig som det sportslige, og vi håper flest mulig har mulighet til å bli med på førjulstur. Det er fint å få gått på ski, og gå til dekket bord en helg før julestria setter inn;) 

Pris for opphold med alle måltid fra middag fredag kveld til varm lunsj på søndag er 850- kroner pr. person.

Påmelding her: https://www.deltager.no/Samling_Koya_2019

For gruppeledere på idrettsleker som ikke har benyttet kan rabattkode benyttes - skriv idrettsleker og trykk valider for å aktivere.

Påmeldingsfrist er 14. november

Mer om Köja Fjellhotell finnes her:
http://www.edsasdalen.se/kojagarden

Edsåsdalen legger også ut info om løypekjøring etc. på sin FB-side:
https://www.facebook.com/edsasdalen/?fref=ts

For den som ikke er kjent med veien til Köja så er GPS-koordinatene som følger:
 63.315227, 13.087795

Veibeskrivelse:
* Følg E14 til Undersåker, ca. 12 km etter Åre
* Ta av til høyre, kjør gjennom Undersåker og kryss broen over elva
* Ta av til høyre etter broen og følg skilting mot Edsåsdalen
 * Turen er på ca.185 km og tar ca. 2,5 timer.


Foreløpig program for fredag - resten kommer når det nærmer seg 

Ettermiddagen brukes til å sjekke inn og komme seg i orden. Er man tidlig ute er det mulig å prøve ut løypene. Svømmehallen vil være åpen på ettermiddagen.

1900 - Middag 

21.00 - Mulighet for kveldsmat

21.00 - Sosialt samvær

23.00 - Kveldsro for alle utøverne
1 Kommentar

Helgens aktiviteter

Postet av Utleira IL - Ski den 27. Okt 2019


I helgen møtte flere utøvere til alternative økter for den avlyste samlingen. Takk til to av våre juniorløpere - William Fuglem og Bernt Emil Rognes, som ledet en morsom kveldsøkt i nærområdet på lørdag. Søndag tok de med gjengen på en totimers langtur i Estenstadmarka:)
Spond og samlinger fremover

Postet av Utleira IL - Ski den 15. Okt 2019

Utleira ski har opprettet gruppe på spond, du kan bli medlem ved å følge denne lenken: https://group.spond.com/ZLIRY

Hvis du allerede har Spond finner du Utleira ski og bruker koden ZLIRY for å bli medlem av gruppen. I første omgang legger vi ut felles arrangementer med påmelding, så kommer treninger inn etter hvert.  Vi vil fremdeles bruke nettsiden og kalenderen aktivt og legge ut informasjon begge steder. 

Som nevnt på foreldremøtene i dag, så er det lurt å ta en titt i kalenderen samme dag som treningen skal være. Det kan hende værforholdene tilsier at det blir endringer i forhold til planlagt aktivitet. Når snøen kommer flytter vi oss til Bratsberg, og det kan komme brått på;) Ungdomsgruppa kan få treninger i Granåsen enda tidligere. 

Samlinger før jul
Helgen 26.-27.oktober - Nærsamling på Gjenvollhytta
Lørdag 16.november - Sonesamling 11-16 år ved Utleirahallen
Helgen 6.-8.desember - Familiesamling på Köja i Sverige
Lørdag 21.desember - Sonesamling 11-16 år,  sted ikke avklart enda
Oppstart gruppe 2011-2012 og foreldremøte

Postet av Utleira IL - Ski den 8. Okt 2019


Tirsdag 15. oktober starter den yngste gruppa med sesongens skileik. Etter trening serverer vi kveldsmat til alle utøverne i hallen, klokken 19:00 for den minste gruppa og 19:30 for de to eldste.  Samtidig som barna spiser har vi et kort foreldremøte. Representant fra styret og trenere vil gjerne fortelle litt om sesongens aktiviteter,  som for eksempel nærsamling 26.-27. oktober, familiesamling på Köja 6.-8. desember og sonesamlinger. Det vil også bli anledning til å stille spørsmål.

PS! Det blir ikke valg til ulike verv,  kun informasjon;)
Nytt utstyr til vinteren?

Postet av Utleira IL - Ski den 30. Sep 2019


Utleira ski/friidrett har samarbeidsavtale med Sportshuset Melhus. I tillegg til gode priser på utstyr inneholder avtalen flere fordeler og tjenester, bla. rådgivning ved valg av ski, smørehjelp på nasjonale renn, gavekort og diverse kurs. Avtalen kan brukes av alle avdelinger og medlemmer av Utleira IL, i tillegg til andre samarbeidspartnere og sponsorer tilknyttet ski/fridrett. 

Gjennom samarbeidet tilbyr Sportshuset Melhus gode rabatter for den enkelte, blant annet:

40% på Salomon ski, sko og bindinger

25% på ski, staver, rulleski, skismurning, smøretilbehør og løpesko

20% på alt øvrig sortiment iht. veiledende priser

40-50% på  Exel staver, og Swix smøreprodukter som bestilles felles i regi av klubben


Les mer om Sportshuset Melhus her:

https://mx-sport.no/butikker/s...

https://www.facebook.com/Sport...
Tilbud om trenerkurs

Postet av Utleira IL - Ski den 30. Sep 2019

Kretsen vil gjerne tilby trenerkurs i langrenn, mulig oppstart med barmarkdelen helgen 2.-3.november. Da blir det i tilfelle fire moduler med både barmark og rulleski utendørs, samt to teorimoduler inne. Tidsramme 09:00-16:00 begge dager.  Det er flere trenere fra andre klubber er interessert, endelig dato og påmelding kommer.

Anbefaler foreldre som ønsker å bidra som hjelpetrenere/trenere å delta - dette er morsomme kurs med mange gode tips til lekprega og gode aktiviteter. Skriv gjerne i kommentarfeltet om du er interessert, så er det kanskje flere som henger seg på;)  
Soneopplegg og samling 5.-6.oktober

Postet av Utleira IL - Ski den 27. Sep 2019

Sør-Trøndelag skikrets jobber aktivt med å etablere et sonesamarbeid for utøvere 11-16 år,, og 26.september ble det avholdt et felles trenermøte for alle klubbene i vår sone. Live Spilker har hovedansvaret for sonearbeidet i Trondheim, men hun kan ikke gjøre alt alene. Alle klubbene ga uttrykk for at dette er et godt tiltak som de vil støtte opp under. Et slikt samarbeid er ekstra viktig for de små klubbene, som for eksempel Utleira. Men de store klubbene ser også nytte i at utøverne gis bedre mulighet til bli bedre kjent med flere, besøke flere arenaer og kjenne at de er en del av et større langrennsmiljø. Sikkert kjekt for trenere også å få litt inspirasjon fra andre. 

Bratsberg IL arrangerte dagsamling 8.september, neste samling er i samarbeid med Malvik IL 5.-6.oktober – meld dere på😊 Lørdag 5. er det imidlertid bare for 14-16 med Hommelvik Grand Prix rulleski. Søndag 6. blir det en felles økt for 11-16 år på Jervskogen. I november skal Utleira IL stå som medarrangør, vi jobber med å få på plass dato og fasiliteter. Årets siste dagsamling blir i desember. Etter jul vil vi prøve å legge opp til noen felles treninger hos de ulike klubbene. 

Det er opprettet en gruppe på Facebook Sør-Trøndelag Skikrets – sone Trondheim. Anbefaler alle med utøvere 11-16 år til følge den og få med seg hva som skjer fremover. Samlinger og treninger blir lagt inn i aktivitetskalenderen, påmelding til samlingene gjøres imidlertid på Facebooksiden. Line Beate kan ordne med påmelding hvis noen ikke er på Facebook.

Veldig bra at dette er i gang! Nå er det opp til oss å benytte oss av et større miljø og legge til rette for at utøverne får mulighet til å trene med flere. For neste sesong vil sonesamlingene planlegges tidligere for å unngå kollisjoner med andre samlinger.

PS! Utleiras nærsamling på Gjenvollhytta 26.-27.oktober ligger i kalenderen, mer info kommer.
Aktivitetsavgift for skisesongen

Postet av Utleira IL - Ski den 4. Sep 2019


Alle medlemmer skal nå ha fått melding om at det er på tide å betale aktivitetsavgiften for skisesongen 2019/2020.  

Betalt aktivitetsavgift pr aktivitet for hele sesongen gir rett til deltagelse på fellestreninger, samlinger og andre aktiviteter i regi av Utleira Ski.  En skisesong går fra 1. mai til 30. april. Aktivitetsavgiften betales ut ifra sesongens årsklasse.  Er det ønskelig å dele innbetalingen inn i to terminer, så bidrar klubben med dette. Priser:

Medlem type
Aktiv
Aktiv
Aktiv
Trening
Gruppe
Ungdom/ junior 13 år og oppover
10-12 år
Under 10 år
Ungdom/ junior 13 år og oppover
Totalårspris ski
1100,-
600,-
400,-
400,-Refusjon - Utleirabekledning

Postet av Utleira IL - Ski den 1. Sep 2019


Vedlagt ligger skjema for refusjon av Utleirabekledning kjøpt før jul i fjor og før sommeren i år.  Utfylt skjema og kvittering sendes på e-post til Mona Hellesvik. Mistet kvitteringen? Fortvil ikke, du fikk sikkert en ordrebekreftelse fra Bjørn Dæhlie på e-post som kan brukes som bilag. 

Refusjon av klær Utleira ski_friidrett.xlsx
Sone Trondheim, dagssamling søndag 8.september

Postet av Utleira IL - Ski den 29. Aug 2019

Langrennskomiteen har delt opp Sør-Trøndelag skikrets i fem soner; Neadal, Orkladal, Gauldal, Fosen og Trondheim. Tanken bak sonene er å styrke samarbeidet mellom klubbene i kretsen, og prøve å skape samhold mellom utøverne. Dette er viktig i alle klubber, små som store, men kanskje spesielt viktig for å introdusere utøverne fra de klubbene med færre utøvere for nye treningskamerater. Dette vil forhåpentligvis bidra til at barna synes det er morsommere å drive med ski, at ungene gleder seg til å delta på samlinger og skirenn, og på lengre sikt at frafallet forminskes. Flest mulig, lengst mulig.

Det er opprettet en gruppe på Facebook, anbefaler alle med utøvere i ungdomsklassen å følge den og få med seg hva som skjer fremover. Vi prøvde å få til en samling på Utleira, men det kolliderte med andre arrangementer. Men Bratsberg tok ballen og inviterer til dagssamling søndag 8.september. Påmelding gjøres på FB siden, nærmere informasjon om programmet kommer også der. 

Bratsberg er en liten klubb og de trenger hjelp på kjøkken og ute i løypene den dagen. Supert om noen fra oss kan melde seg til det:)
Oppstart skitreninger

Postet av Utleira IL - Ski den 22. Aug 2019


Denne uken startet ungdomsgruppa, årsklasse 2004-2007 opp med fellestreninger igjen:) Det vil bli trening på tirsdager og torsdager, og alle treninger frem til høstferien er lagt inn i aktivitetskalenderen.  Gruppe 2008-2010 starter i tirsdag i neste uke, der et det lagt inn trening hver tirsdag fremover.  Den yngste gruppen, 2011-2012 starter etter høstferien. Som vanlig vil dere finne eventuelle oppdateringer og mer informasjon om treningene i kalenderen.

For å gi utøverne et godt tilbud er vi avhengig av at flere foreldre stiller opp i de yngste gruppene. Vi har noen erfarne trenere med oss og har plass til mange flere. Skummelt? Bli med på treninger og se at aktivitetene er basert på basisøvelser, lek og moro. Det er ikke nødvendig med lang erfaring fra langrenn, og det finnes mange gode kurs som klubben dekker. De som har vært med som trenere deler gjerne tips og råd om ulike aktiviteter og  øvelser. 

Vel møtt på trening til både store og små:)

Lagoppstilling St. Olavsloppet 2019 - Oppdatert 28.06. kl. 20.30

Postet av Utleira IL - Ski den 24. Jun 2019

Det er straks klart for sommeren vakreste eventyr, St Olavsloppet 2019!

Her er en foreløpig lagoppstilling for begge Utleiras lag i St Olavsloppet. Her bli det sikkert forandringer underveis. Listene vil da bli oppdatert og lagt ut på denne artikkelen, så bruk den versjonen som ligger her til en hver tid.

Det blir et informasjonsmøte i Utleirahallen tirsdag kl. 2000. Her gis det informasjon om St. Olavsloppet for Utleiras løpere. Vi deler også ut startnummer. Hvis du ikke kan delta på møtet, ta kontakt med Stig Ove for å avtale henting. 

Lagoppstilling:

lagoppstilling-lag-1 (1).xls

Lagoppstilling lag 2.xls

overnatting-og-transport-2019.xlsx

Transportplan vil bli oppdatert så fort vi har det klart. 

Onsdag tar vi utgangspunkt i at løperne kommer seg til og fra etappe på egen hånd. Hvis noen ikke får til det, ta kontakt med Stig Ove, så finner vi en løsning. 

Utleira Lag 2 stiller ikke på torsdag. Vi har ikke nok løpere til dette. 

I oversikten er det listet opp hvem som bor hvor. Personen som står øverst på lista på hver leilighet, er ansvarlig.

Vi har 7 leiligheter i Åregårdarna. Det er samme plass som vi bodde i 2017. Det er plass til mellom 4-6 personer i hver leilighet. Torsdag etter dagsetappen til Sandvik, setter vi kursen mot Åre og tar inn på Åregårdarna.  Jeg henter ut nøkler og leverer disse til ansvarlig for hver leilighet. 

Det finnes dyne og pute der, men man trenger å ta med sengetrekk eller sovepose og håndduker.

Line Beate  kommer til å kjøpe inn brødmat, pålegg og drikke som blir fordelt på leilighetene. Vi har også med sportsdrikke og restitusjonsbarer.

Husk Utleirabekledning når dere løper. Hvis noen ikke har slike klær, har jeg noen voksenstrørrelser. 

Det har brukt å være sterkt redusert priser på inngang i badet i Holiday club for alle som deltar i Loppet. Husk badetøy alle som vil bade.


Etappebeskrivelse dag 1 og 2.doc

Etappebeskrivelse dag 3 og 4.docx

Hojdprofiler-dag-1-Trondheim-Levanger-2019.pdf

Hojdprofiler-dag-2-Levanger-Sandvika-2019.pdf

Hojdprofiler-dag-3-Sandvika-Are-2019.pdf

Hojdprofiler-dag-4-Are-Ostersund-2019.pdf


Siste nytt fra arrangøren:

Dag 1:

 • Det er som i fjor startsted ved Erkebispegården.
 • Veksling Ranheim er flytta til nye Ranheim skole, (like ved friidrettshallen og bak fotballstadion) 600 m øst i forhold til fjorårets veksling. Det endrer etappelengdene, og vi ber om forståelse for at det koker så mye med andre ting at vi ikke har prioritert å endre lengdene på nett akkurat nå. Men vi flytter 600 m fra etappen til Malvik til etappen fra Lade.
 • For veksling Steinvikholm er det som før, parkering på Aglo og shuttle buss. Ute i god tid og det er god oppvarming å gå nedover.
 • Veksling Fættenfjord. Svært trangt, som før, kun nødvendig opphold og følg anvisning fra parkeringsvaktene.
 • For etappene Steinvikholm-Fættenfjord og Fættenfjord- Åsenfjord følger ikke bilene løperne. Ikke stopp langs E-6 for å heie, trafikken er for stor.
 • Vi flytter traseen for Åsen Ronglan tilbake til gammel trase etter at veganlegget er ferdig. Da blir etappen 200 m lengre, men betydelig lettere. Vekslingssteder som før.

Dag 2

 • Vekslingene Vaterholmen og Sul er trange og følg parkeringsanvisninger og så få biler som mulig.
 • Vi flytter veksling Sul til Jorde rett sørøst for vegen inn til Samfunnshuset og tar i bruk gammelt vekslingssted til parkering i et forsøk på å avhjelpe kaoset i Sul. Det korter etappen til Sul, mens etappen fra Vaterholmen til Sul blir ca uendret.
 • Vi har ikke enveiskjørt noe, men hvis du skal returnere før loppet har passert, så gjerne vent litt og ta det rolig.
 • Veksling Østnesbakkene er trang, parker gjerne ved Rv 72 og gå bortover, vel 1 km.

 

Dag 3.

 • Vegen er ikke enveiskjørt eller stengt over fjellet.
 • Det er likevel slik at å passere løperne bakfra tar tid, så det er lurt å passere Sandvika før de store puljene starter 0930 og 1015 for å komme på veksling lenger inn.
 • Det samme her, har du løpt og skal tilbake til Norge, ta deg tid og helst vent til de fleste har passert, det er best for oss, for deg og clutchen din.

 

Dag 4.

 • Det er først og fremst på strekningen Andersbøle til Nälden vi venter kø. Det er to ting som virker, det ene er å ha god tid, det andre er at de som kan, bruker stikkveg fra Slåtte til E-14, både for å komme inn hvis du skal øst for Slåtte, og for å komme ut hvis du har løpt før Slåtte og skal ut på E-14.


Håper alle er klare og gleder seg. Det gjør vi!

Mvh

Bjørn og Stig Ove

Spørsmål rettes til

Stig Ove Næss

40540190
Snøsamling på Sognefjellet

Postet av Utleira IL - Ski den 23. Jun 2019

8 av Utleiras ungdoms- og juniorløpere har hatt 4 fine dager på Sognefjellshytta. Ikke det beste været kanskje, men fine treningsforhold, god mat og sosialt samvær:) Det har blitt mange kilometer på ski, nå bærer det hjem for å lade opp til St. Olavsloppet. Takk til Bernt Ole og Bjørn for kjøring og oppfølging.
Jentecamp 2019

Postet av Utleira IL - Ski den 21. Jun 2019

For femte år på rad inviterer Utleira IL, i samarbeid med Sør-Trøndelag skikrets, til jentecamp for ungdom 13-16 år (årsklassene 2004-2007). Vi synes det er flott å få besøk av så mange blide og aktive jenter til en helg med fokus på samhold og idrettsglede. Bli med på en artig og sosial kick-off for sesongen 2019-20.

I år blir basen vår i Utleirahallen hvor vi også tilby overnatting. 

Utøvere fra nærliggende kretser er også velkommen til å delta, vi har plass til maks 60 deltakere.

Campen arrangeres som en samling over to dager med overnatting i Utleirahallen. Formålet er å legge til rette for et godt jentemiljø på tvers av klubbene. Her kan du treffe igjen gamle skivenninner og bli kjent med nye. Det blir «girl power» i to hele dager, og tanken bak campen er et arrangement for tøffe jenter, av tøffe jenter. Vårt mål er at alle trenere også skal være jenter, flere av Utleira sine juniorløpere vil være trenere på årets camp.

Søndag kommer tidligere skiløper Kristin Gausen for å ha et foredrag om  ungdomsidrett for både utøvere og foreldre. Gausen har selv vært skiløper på toppnivå, og holder foredrag på oppdrag fra blant annet Olympiatoppen i Midt-Norge om gleder og utfordringer i ungdomsidretten.

https://www.aftenposten.no/sport/langrenn/i/8m9P0W/Stortalentet-ble-tvunget-til-a-legge-opp---na-vil-hun-hjelpe-fremtidens-stjerner

Foreløpig program (kan bli endringer) 

Lørdag 24.august
09:45 Velkommen, registrering med utdeling av t-skjorter
10:00 Intervallpreget økt (joggesko) med morsomme øvelser & Yoga
12:30 Lunsj, sosialt samvær
15:00 Sykkeløkt med frukt/mellommåltid
17:30 Dusj
18:00 Grilling og sosialt samvær
21:30 Kveldsmat
22:30 Kveldsro

Søndag 25.august
08:00 Vekking og frokost
10:00 Rolig langtur i Estenstadmarka - med spræll;)
12:30 Lunsj og forelesning med Kristin Clausen for både utøvere og foresatte.
14:00 Takk for nå og vel møtt neste år!


Påmeldingen er åpen
Meld deg på gjerne nå, men senest tirsdag 20.08 (med forbehold om at det er plass).
Pris er 650 kroner pr. deltaker som inkluderer mat, overnatting, t-skjorte, forelesning og lunsj også for foresatte på søndag. Beløpet betales med kort ved påmelding her: https://www.deltager.no/Jentecamp_Utleira_2019

AVLYST
Til tross for 4 vellykkede jentecamper, må vi dessverre avlyse årets camp på grunn av få påmeldte. Vi synes dette er et morsomt arrangement, og ser at det er givende for langrennsjentene i Trøndelag og omegn å møtes til en sosial treningshelg. Så vi satser på ny camp høsten 2020 - velkommen da!

Informasjon og oppdateringer
Følg med på Uteira IL Ski/friidrett sine nettsider: https://www.utleira.no/p/3142/skifriidrett


Kontakt/spørsmål
Line Beate Tveit
Tlf. 905 799 46
E-post: linebeatetveit@gmail.com

 

Vi sees på campen!

Med vennlig hilsen
Utleira IL Ski/friidrett3 Kommentarer

Utleira i sentrum på Leinstrandstafetten

Postet av Utleira IL - Ski den 6. Jun 2019

Onsdag kveld gikk den første utgaven av Leinstrandstafetten av stabelen på Skogly skistadion. 

Arrangørklubben Leinstrand friidrett, hadde laget et veldig bra opplegg med start, mål og alle vekslinger inne på stadion foran klubbhuset. 

I finværet fikk løperne prøve seg på etapper på 250 m, 380 m, 620 m og 1400 meter. Løypene gikk på fine stier i lysløypa på Skogly. 


Av i alt 25 lag kom 7 av disse fra Utleria IL friidrett. Men stadion full av utøvere kledd i orange og sort, og lag i alle klasser, var Utleira lett å legge merke til.


Mange nye utøvere har kommet til Utleira Friidrett i sommer. Blant annet denne kompisgjengen. Fv: Johannes, Silas, Håkon, Ronald, Emil F. og Emil H.S. 


Det startet med jenter 8-10 år. Her er Ingrid i gang med andre etappe etter å ha tatt over brikken fra Lone. 


Erle avsluttet stafetten for de yngste jentene. Lite fokus på resultater i de yngste klassene, men..


Glade jenter. Fv. Lone, Ingrid og Erle. 


Klar til start i gutter 8-10 år. Utleira med to lag i denne klassen. Håkon med startnummer 7 og Iver(6) med startnummer 8.  


Andre etappe i gang. Ronald til høyre i tett duell med løperen fra Byneset.


Jenter 11-12 år.  Marie løp første etappe og sendte Malin ut i ledelse på andre etappe.


Utleiras jenter i 11-12-års klassen er ikke så enkle å slå. Kristine løper laget inn til seier i klassen. 


Start for gutter 11-12 år. Silas skulle egentlig ha løpt i gutter 8 -10 år, med stilte sporty opp og tok første etappe på laget for gutter 11-12 år. Det klarte han veldig bra og veklset som nummer 2 og sendte Tobias ut på neste etappe. 


Trygve løp siste etappe for laget i 11-12-års klassen. Trygve med fantastisk framgang den siste tiden. Under Idrettsleker 2019, hadde han beste tid på 600 meter av alle 182 deltakerne. Her løper han laget inn til 2. plass.


Startnummer 26 var Utlerias lag i klassen gutter 13 -14 år. Håkon løp første etappe og sendte Filip videre. 


Filip sender Aksel ut på siste etappe. Ny 2. plass til Utleira. 


Even, Edvard og Henrik (alle 15) har vært på samme stafettlag mange ganger før. Om vinteren er de ivrige langrennsløpere og naturlig nok gode med joggesko på beina.  I dag stilte de i klassen 15-19 år og i samme felt som menn senior. 


Opptur for Henrik som distanserte feltet på sin 1400 meter lange etappe og sendte Even videre på siste etappe. Begge klare for Utleiras lag på St Olavsloppet i slutten av juni. 


Leinstrand ble for sterke til slutt, men med 3 stk 15 åringer på laget, må 2. plass være mer enn godkjent. Merk også at alle seniorlag ble langt bak. 


Vi venter fortsatt på resultatliste fra arrangøren. Publiseres så fort den er klar. Neste uke er vi klare for Dalgårdstafetten. Påmeldingsfrist er søndag kl 1600. Påmelding i Spond.
Snøsamling på Sognefjellet

Postet av Utleira IL - Ski den 2. Jun 2019

Vi loddet interessen for samling på Sognefjellshytta 20.-23.juni tidligere i vår. Nå er det helt klart at vi har rom til de som ønsker å delta. Stig Nilsen og Christian Fuglem blir med som trenere, vi jobber nå med å få på plass transport og rominndeling. 

Påmelding i kommentarfeltet innen 7.juni8 Kommentarer

Regn og gode resultater på Olavstafetten

Postet av Utleira IL - Ski den 2. Mai 2019

Hele 6 lag til start for Utleira IL friidrett under årets utgave av Olavstafetten.

Til tross for regn hele dagen, møtte 121 lag opp til stafetten på Trondheim stadion. Nytt av året var tidtakning med etappetider. 

Utleirateltet var selvsagt på plass og kom veldig godt med i plaskregnet. Inne i teltet hadde May Britt ordnet med servering av frukt og kaffe. 

Leon, Kristoffer, Ingrid og Erle løp i klassen 8 - 10 år mix. Mini Olavstafetten er 500 meter og går inne på stadion. 


I jenter 11-12 år ble det 2. plass, kun 1 sekund bak Ranheim. Litt rot i vekslingene gjorde at Ranheim fikk et lite forsprang. Dette gjorde stafetten meget spennede da Utleira hele veien tok innpå Ranheim. Til slutt var vår ankerkvinne Marie, kun 2 meter bak i mål. Hadde det vært 50 meter lenger... På Utleiras lag: fv. Amanda (bak), Malin, Kajsa, Kristine og Marie. 

Malin har tatt over stafettpinnen fra Kristine og starter jakten på Ranheim som ligger foran i løypa. 

Amanda og Mario løp begge i klassen 11- 12 år.  Sprintsterke Amanda løp 100 meter i jenteklassen. Mario med den lengste etappen i gutteklassen. 

Utleiras lag i klassen gutter 15 - 19 år inn til 2. plass. Fv. Aksel (13) Henrik (15), Even (15), Jonas (17), Sander (14), Edvard (15), Bernt Emil (18).

Det tok litt tid, men tilslutt fikk laget gavekort i premier. Men da hadde både Henrik og Jonas dratt hjem. Du vet du begynner å bli voksen når kaffekoppen blir med på bildet. Laget i åpen klasse ble kun slått av NTNUI friidrett. Dermed ble det pallplass også i denne klassen. F.v: Christian, Mila, Hedda, Stig, May Britt, Bjørn og Guro.

Spekepølser i premie til laget i åpen klasse.
Påmelding St Olavsloppet 2019 - 26. - 29. juni

Postet av Utleira IL - Ski den 12. Apr 2019

Utleira IL friidrett inviterer alle medlemmer av Utleira til å delta i sommerens vakreste eventyr, 

St Olavsloppet 2019!

St Olavsloppet er en landeveisstafett som går over 4 dager og går i naturskjønne omgivelser. I år går "Loppet" fra Trondheim til Østersund.

Målet for dagsetappene er Levanger, Sandvika, Åre og Østersund. Etappene er tilpasset slik at de skal passe for alle. Lengden på etappene er fra 2 til 11 km lange. Alle kan født 2009 og eldre kan delta, uansett løpsstyrke.

St Olavsloppet gjennomføres i år fra onsdag 27. juni til lørdag 30. juni.


De siste 2 årene har Utleira IL stilt med 2 lag i St Olavsloppet. Vi ønsker å få til dette i år også.

Lag 1 har som målsetning å løpe så raskt som mulig. De 2 siste årene har laget vært blant de 15 beste lagene i hele konkurransen. I 2018 hadde laget en gjennomsnittsfart på 4.01 min per kilometer. Dette laget kommer i år til å stille i startgruppe 4, noe som innebærer at vi starter senere på dagen enn mange andre lag. 

Lag 2 har som mål å gjennomføre og ha en fin tur. Her er det rom for alle som vil løpe uten tanke på kilometertider og plassering. Laget starter i startgruppe 1, først på dagen. Dvs. at vi har god tid og lettere logistikk. 

Vi har bestilt overnatting i Åregårdarna i Åre. Her har vi 6 leiligheter med 6 – 8 sengeplasser i hver leilighet. Vi har disse fra torsdag 27. juni til lørdag 29. juni. Det vil bli kjøpt inn mat som blir fordelt på leilighetene.

Overnatting i Åre er turens sosiale høydepunkt. Alle deltakere i St Olavsloppet får meget god pris på inngang i bassenget i Holiday Club. 

Deltakelse i St Olavsloppet for Utleira IL er gratis. Vi dekker startkontingent, overnatting og mat. Meld deg på i kommentarfeltet under!

Vi trenger å vite hvilke(n) dag(er) du kan løpe, og om du kan stille som sjåfør. Løperne kan selvsagt bli med til Sverige uten sjåfør. Legg også inn om du trenger overnatting.

Delta på folkefesten og løp for Utleira IL!


Se videoen fra St Olavsloppet 2018 her:

https://www.facebook.com/Utleirafriidrett/videos/660960500922781/ 


Link til etappeoversikt:

http://www.st-olavsloppet.com/...


Hojdprofiler-dag-1-Trondheim-Levanger-2018.pdf

Hojdprofiler-dag-2-Levanger-Sandvika-2018.pdf

Hojdprofiler-dag-3-Sandvika-Are-2018.pdf

Hojdprofiler-dag-4-Are-Ostersund-2018.pdf


Kontaktperson:

Stig Ove Næss

Utleira IL Friidrett

40540190

stigones@hotmail.com21 Kommentarer

Sesongavslutning i Gråkallen skileik

Postet av Utleira IL - Ski den 10. Apr 2019

Fin sesongavslutning med nærmere 30 utøvere og mange foreldre i Gråkallen skileik tirsdag kveld. 

Drømmeforhold for løpere som er vant til å leke på ski:)

 Ikke så dumt med litt varmt fra grillen selv om sola skinte.
Tilbud fra Sportshuset Melhus AS

Postet av Utleira IL - Ski den 15. Mar 2019

Sportshuset Melhus tilbyr nå samarbeidspartnere superpriser på smørebord/profil fra SkiGo.
 
Priser:
Profil 1 ski 799,-
 
Profil 2 ski 999,-
 
Bord 2 ski 1499,-Juniorene er på plass i jr-NM på Savalen

Postet av Utleira IL - Ski den 8. Mar 2019

Bernt Emil Finserås Rognes M18 ut fra start på sin 10 km.


Jr.-NM 2019 går på Savalen og åpnet i dag fredag 8. mars. Mesterskapet startet med 5 km og 10 km klassisk for hhv. jenter og gutter. 4 utøvere fra Utleira stilte på startstreken. Mesterskapet fortsetter med nye konkurranser både lørdag og søndag. 

Følg med! Info om arrangementet resultater osv. finner du her: https://www.skiforbundet.no/savalen/


Anette Nilsen K17 i godt driv på 5 km.


Tonje Knutzen K18 på vei inn på stadion.

William Fuglem M18 på oppløpet.
Seier med fall i Buviksprinten - pallplass i Bratsberg

Postet av Utleira IL - Ski den 7. Mar 2019

Onsdag kveld deltok stafettlag fra Utleira IL både på Buviksprinten og Bratsbergstafetten.  

I Bratsberg stilte Utleira med 2 lag i klassen 8 -10 år. I jenter 8 -10 år gikk Erle, Ingrid Eiri. I gutteklassen gikk Ask Peder, Matilde og Mathias.


Utleiras lag i jenter 11- 12 gikk inn til 3. plass i Bratsbergstafetten. F.v.: Kristine, Stine og Ida. 


Velfortjente premier etter pallplassering. 

I Buviksprinten går 2 utøvere 2 etapper hver.  Tuva med fall på sin siste etappe, men kom seg raskt på beina og beholdt ledelsen. Hedda kunne dermed gå laget inn til en komfortabel seier. #stupelæll

Begge lagene fra Utleira. F.v.: Henrik, Even (gutter 15 - 16 år), Tuva og Hedda ( jenter 15 - 16 år)

Flott innsats i Hovedlandsrennet

Postet av Utleira IL - Ski den 4. Mar 2019


Hovedlandsrennet 2019 gikk av stabelen på Gålå denne helga. Utleira var godt representert også i år, og det var en fin gjeng som tok turen.  Hovedlandsrennet, som er et uoffisielt NM for ungdommer 15-16 år, går over 3 konkurransedager. Denne gangen gikk normaldistanse fristil på fredag, sprint klassisk + langrennscross fristil lørdag og stafett med kretslag på søndag.

Heiagjengen fra Utleira var lett å få øye på,  og ga løperne fantastisk støtte


Fem Utleiraløpere stilte til start denne gangen:

Mila Marsi - J15

Edvard Fuglem - G15

Even Dybwad - G15

Tuva Grøtte - J16

Hedda Fevang Tveit - J16 


Tuva Grøtte gjør seg klar til et av flere imponerende løp gjennom helga. 


Alle utøverne gjorde sitt aller beste, og representerte klubben på en flott måte. Utleira gratulerer med super innsats!


Komplette resultater fra HL 2019 ligger her:

https://www.langrenn.com/hovedlandsrennet-gaalaa-2019-alle-resultater.6198396-397220.html

Stafetter vinteren 2019

Postet av Utleira IL - Ski den 19. Feb 2019

Stafettsesongen nærmer seg. Stafettene kommer på rekke og rad etter vinterfeiren. Utleira tar sikte på å stille lag i i følgende stafetten i vinter: 

Heimdalstafetten - Onsdag 27. februar. 3 etapper fristil (15 -16 åringene er på Hovedlandsrennet på Gålå)

Bratsbergstafetten - Onsdag 6. mars. 3 etapper klassisk

Ranheim sprintstafett (KM fra 13 år) - Søndag 10. mars. 2 utøvere per lag. 2 eller 3 etapper hver.

Dalgårdstafetten - Onsdag 27. mars. 3 stapper fristil

Neastafetten - Onsdag 3. april. Sprintstafett med 2 utøvere per lag. Tilsammen 4 etapper. 

Jeg legger ut en sak på her på nettsiden for hver stafett når de nærmer seg. Påmelding skjer i kommentarfeltet under hver sak. Trenerne i hver treningsgruppe setter opp lag og sender til meg for påmelding. 

I Utleira setter vi opp så jevne lag som mulig i alle stafetter, bortsett fra når det er KM (gjelder aldersklasser fra 13 år).

Vi ønsker å stille så mange lag som mulig og oppfordrer alle til å melde seg på stafettene. 

Mv

Stig Ove Næss

40540190

stigones@hotmail.com
Utleira stilte med 6 løpere i NC junior i helga

Postet av Utleira IL - Ski den 13. Feb 2019

På Åsen stadion: Fv. Johannes Listhaug, Lars Bjørnar Listhaug, William Fuglem, Bernt Emil Finserås Rognes, Bernt Ole Rognes.

Andre helg i Equinor Norgescup jr. 2019 (renn 4, 5 og 6 i cupen) ble arrangert av Åsen IL, og Utleira IL var godt representert. 6 løpere med støtteapparat fikk en flott helg sammen. Norgescup byr på gode arrangement og ofte harde løyper. Denne helgen ble intet unntak i så måte. Utleira stile med følgende løpere:

Anette Nilsen - K17

Sivert Granheim - M17

Tonje Knutzen - K18

William Fuglem - M18

Bernt Emil Finserås Rognes - M18

Johannes Listhaug - M19/20

Programmet besto av klassisk normaldistanse på fredag, sprint fristil lørdag og fristil normal på søndag. Stor spredning i starttidspunkt gjorde at Utleira-gjengen ikke fikk mye tid sammen på stadion denne gangen, men de fleste hadde mulighet til å møtes til felles hygge ved middag og på kvelden. 

Første runde i NC 2019 gikk på Konnerud i januar. De neste konkurransene i cupen er junior-NM på Savalen 8.-10. mars. Følg med videre!

Knallharde løyper på Åsen: Tonje Knutzen etter målgang. En knust konkurrent liggende til høyre..


Koselig middag på kvelden, sammen med våre gode venner fra Bratsberg. Fv Ronny, Edvin, William, Johannes, Tonje, Ørjan, May Britt, Bernt Emil, Bernt Ole. Ikke til stede på bildet, Anette Nilsen og Sivert Granheim m/støtteapparat.
Viktige datoer i Utleira ski/friidrett

Postet av Utleira IL - Ski den 8. Feb 2019

Helga 25. og 26. mai arranger vi Idrettsleker 2019.

Sett av datoen, her trenger vi mange hender.

Vil ditt barn delta? Påmelding her: 

deltager.no/Idrettsleker/participant/arrangement.aspx?id=268417&fbclid=IwAR1Y-sOcW_eSQ-NaSArDwWqNnED7_OmYuU4p2b67LqwDpZaqXjnSvte9Vio


Lørdag 15. juni arrangerer vi Utleiraløpet 2019.

Hovedlaget har engasjert seg i veldig i dette arrangementet i år, og vi satser på å gjøre dette til et av Trondheim største mosjonsløp.

Sett av datoen og meld dere på!


signup.eqtiming.no/Pamelding/Utleiralopet-2019/g295.11262?Event=Utleira_IL_ski_friidrett

Utleira med stafettlag i NM på ski

Postet av Utleira IL - Ski den 4. Feb 2019

Historisk øyeblikk for Utleira IL!

For første gang  stilte Utleira IL lag i NM-stafetten for damer. 

Laget ble nr. 34 etter av i alt 50 lag etter 3 gode etapper.


Fornøyde jenter etter målgang; Tuva Grøtte (3. etappe), Tonje Knutzen (2. etappe) og Anette Nilsen (1. etappe).


 


Se alle resultater på NM stafetten her:

https://www.langrenn.com/getfile.php/4380184.92.tiajwza7mwbiiq/nm-meraker-resultat-stafett-kvinner-2019.pdf
Utleira stiller lag i NM stafetten søndag

Postet av Utleira IL - Ski den 1. Feb 2019

Utleira IL er påmeldt i stafetten for kvinner senior under NM på ski i Meråker søndag. Stafetten er 3 x 5 km (klassisk, klassik, fristil)

Utleiras lag:

1. etappe: Anette Nilsen

2. etappe: Tonje Knutzen

3. etappe: Tuva Grøtte 

Stafetten starter søndag 3. februar kl. 1100 og vises direkte på NRK fra kl. 1055. 

55 lag er påmeldt i kvinneklassen.

Slå på fjernsynsapparatet og se våre juniorjenter kjempe mot de Norges beste skiløpere!Vaktliste Bekken vinter 2019

Postet av Utleira IL - Ski den 7. Jan 2019

Utleira IL Ski/Friidrett har også i 2019 sammen med NTNUI fått ansvaret for innkreving av parkeringsavgift på utfartsparkeringen på Bekken. I år er det 7 helger, dvs. lørdager og søndager mellom kl. 09.00-15.00. Både medlemmer av Utleira ski og Utleira friidrett er satt opp på dugnaden. Vi er organisert sammen og har felles økonomi. 

Dette er en meget viktig inntektskilde for oss i ski/friidrett. Vi får kr 20 pr solgte billett og avhengig av vær gir dette vanligvis en inntekt tilsvarende 300-500 kr/time. Dugnadsansvarlig har i samråd med øvrig styret, tildelt vakter til de ulike husstandene, se under. 

Det forutsettes at hver enkelt sjekker oppsatt dato og bekrefter denne så snart som mulig, evt. selv tar initiativ til å bytte vakt med andre. Regler fremgår av nedstående reglement.

Vaktliste Bekken 2019.xlsx

regler-vinterparkering-2018.pdf

Det er i utgangspunktet satt opp med 2 timer overlapp mellom 1. og 2. vakt. Ved dårlig vær er det mindre utfart og overlappen kan reduseres eller utgå. Vakter blir da f. eks fra 09.00 - 12.30 & 11.30-15.00 eventuelt 09.00 - 12.00 & 12.00 - 15.00. Avklares sammen med H. Olsen dagen før vakt. 

Dersom oppsatt vakt ikke passer forutsettes det så langt som mulig at man selv tar initiativ og bytter vakt med andre. Bekreftelse på at man stiller på oppsatt vakt eventuelt utført bytte av vakt meddeles snarest til Hermund.a.olsen@gmail.com evt SMS 93 23 97 17.