Våre mest erfarne dommere bytter klubb

Postet av Utleira IL - Håndball den 1. Jul 2020

Kjenner det er med litt vemod at jeg skriver dette innlegget. Men mener det er viktig å belyse utfordringer samt å takke av to av våre mest erfarne dommere over mange år.

Ikke alle kjenner til dem men dommermakkerne Terje Hansen og Terje Varmdal Sagøy har dømt håndball kamper for Utleira Håndball i en årrekke. Tilsammen har dem et snitt rundt 300 kamper per sesong noe som er betydelig høyere enn de fleste, kanskje også i hele vår region. Det er trist å miste disse samt det for Utleira vil i praksis si at vi mister 4 - fire - dommere. Dem dømmer såpass mange kamper at dem teller dobbelt. Vi har også brukt gutta til å holde intro kurs for nye dommere, veilede i kamper og vi håper fortsatt at vi kan spørre dem om bistand fremover. Tusen takk for innsatsen til dere begge og velkommen tilbake når Utleira Håndball rykker opp i 1. divisjon. :-)

Så hvorfor bytte nå? Er det så ille å være dommer i Utleira at man skifter klubb? Nei det tror jeg ikke det er og hadde det vært opp til gutta så hadde dem fortsatt å dømme for oss. Nivået til gutta er opp til 2 divisjon, her hvor vi har eget lag med i damer senior. Tidligere kunne dem ikke dømme kamper hvor Utleira spilte selv, forståelig nok, men nå er dette utvidet til å gjelde alle kamper i avdelingen hjemmeklubben har eget lag. Så dette rammer oss ille. I tillegg kan dem heller ikke dømme kamper for 2 div herrer i regionen. Dette fordi vi har en partner-prestasjonssamarbeide med Tiller på gutter/herre siden, og Tiller har lag i 2 div. Ikke enkelt å være klubb som ønsker å utvikle dommere, da dem etter en stund uansett blir tvunget til å slutte i klubben. Diskusjon: skal vi slutte å utvikle dommere og bare betale bøter? Skjønner jo godt at dem vil dømme det meste dem kan i vår region for å minke trykket på reising og da tar dem lokale avdelinger.

Vil neppe tro at Terje og Terjes patriotismen for Utleira forsvinner selv om dem nå er borte fra klubben, men uansett rare regler som vi må forholde oss til. Så nå er det viktig for klubben å fylle på med unge, lovende og engasjerte rekrutt dommere. Her er det bare å melde seg når kurs begynner til høsten. Det koster oss forresten 5.000,- pr dommer vi mangler når vi kommer under en gitt grense. 

Ønsker alle våre dommere lykke til i kommende sesong!

Mvh

Pål Nøst

Utleira Håndball0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline