Reisebrev fra Ungarn

Postet av Utleira IL - Håndball den 14. Jul 2017


TRENINGSLEIR I BALATONFURED

Mandag 26.juni møtte Utleira J00/01 trøtt, men spent grytidlig (kl 0500) på Værnes lufthavn.

Vi var dønn klare for 6 dager sammen på tur.

Litt om bakgrunnen for turen: For 3 år siden hadde jeg et vikariat som trener for denne gjengen.  Jeg var fast bestemt på at våren 2015, så skulle jeg igjen trekke meg stille og rolig tilbake, og gjøre alvor av å trappe ned mengde tid som ble brukt på handball.

Jeg gjorde jo for så vidt alvor av det også, men denne gjengen hadde virkelig funnet veien til mitt hjerte. Så når det utpå høsten 2015 viste seg at de trengte hjelp, så var jeg ikke vanskelig å overtale. Men i den forbindelse , så ønsket jeg et 2 års perspektiv hvor vi skulle ha noe fint å se fram mot.

Etter mye fram og tilbake, så endte vi opp med treningsleir i Ungarn som den fine tingen å se fram mot.

Og dermed var vi klar for 6 dager på tur sammen 😊

I stede for å forfatte et eget reisebrev fra turen, så gjengir jeg heller de fantastiske reisebrevene som jentene selv skreiv for å holde sine nærmeste oppdatert underveis på turen.

Reisebrev mandag 26.juni:

Klokka 5 ankom vi Værnes flyplass med ikke bare spente ansikt, men også en del trøtte. Den mest oppegående av alle oss var vel morgenfuglen vår Live (som alltid😅).

Ganske så trøtte kom vi oss avgårde, og var nå på vei til Oslo! Etter ca en times venting på flyet til Ungarn, der tida ble enten brukt til avslapning eller kjøp av starbucks med falske navn, så var vi endelig klare til å dra.

Siden flyet ble utsatt med en time grunnet en forsvunnet flyvertinne ble timeplanen ganske forskjøvet. Flyturen ble brukt til å ta igjen søvn, fidget spinning, og avslapning. Da vi ankom Ungarn ble vi møtt med deilig varme! Veldig ulikt trondheimsværet for å si det mildt😝 Etter litt venting på seine kofferta fant vi frem te bussen.

Det va kjempefin stemning på bussen (se video under!) og det fine samholdet i laget sto fram på sitt beste! Selv om bussen tok litt lenger tid enn egentlig planlagt så va vi innstilt på å gjør det beste ut av situasjonen. Isteden for trening så ble det planlagt at vi heller skulla ta en liten sightseeing tur. Etter innsjekken på hotellet så kunna vi endelig spis lunsj! Det ble en smule forvirring og skuffelse da det ble tidlig antatt at vi skulla bli servert suppe, men skuffelse ble fort te glede da den ordentlige maten kom.

Etter mat dro vi tilbake til hotellet, skifta, og gjorde oss klar til å dra på stranda! Vi fant ut at strandbading i området vi befant oss i ikke var gratis i det hele tatt, og prøvde desperat å komme med en løsning i den rykende varmen! Vår store gjeng med jenter prøvde å snike seg forbi vaktene som sto atmed veien til stranda, og etter en stor del bønnfaling og dårlig engelsk så ga vaktene seg og slapp oss forbi!

Fordi sannelig er det ingenting som kan stanse oss vis det er noe vi virkelig vil! Det ble fine timer med soling, bading og mange morsomme leker!

Etter middag hadde hver gruppe lagd kreative slagord som vi viste frem! Vi dro også på en times tur i nærområdet, ledet av våres guide Daniel! Det ble en spennende tur med ispising, og en del skriking pga alle insektene! Alt i alt, en veldig fin start på opholdet vårt i Ungarn💛

Kvelden ble avsluttet med en koselig jenteprat❤️❤️

Hilsen Kormosodastol ( Sofie, Frid og Nora)

-Reisebrev, tirsdag 27 juni

Kjære foresatte og bekjente.

Siden vi på skolen har lært at man skal starte med kjære når man skriver ett brev, og dette minner veldig om en skole oppgave. Starter vi derfor med kjære og tar brevoppgaven til nye høyder akkurat som turen gjorde idag.

Etter den lange turen i går til dette fine, insektsrike og varme landet. Tror vi at hele gjengen var nok så redusert og mange fikk en god, dyp søvn, men med tanke på oppmøtet til frokost idag der halvparten kom halv-springende inn i matsalen 2 minutter etter oppmøtet til frokost vel gjøre om "tror" til "hele gjengen fikk en god søvn".

Etter god mat og rask pakking gikk dagen videre til Balaton siófok hvor vi ble møtt av en veldig kurant garderobe og en nok så opphetet hall. Vi spilte kamp mot siófok j16 hvor vi møtte et tøft og bra lag som fikk gitt oss mye motstand. Kampen varte i 2X30 minutter og endte med tap 34-20. Ingen sure miner på denne gjengen og kampen avsluttes med gruppebilde og "skam snakk" sammen med jentene fra siófok.

På hjemturen ble det holdt en musikkquiz laget av DJ Toril, hvor seieren ble kapret av kormosodastól (Nora, Frid og Sofie). Etter enda ett fritert måltid må vi 13/17 utnytte sola og prøve å komme på samme fargeskala som de resterende 4/17 (dere vet hvem dere er).

Etter solings på taket, gikk turen videre til hallen hvor vi trente. Denne treningen var en gjennomgang av den nye oppvarmingsrutinen og nytt forsvarsspill. Man kunne ikke si at denne hallen var mindre opphetet enn den i Siófok.

Etter treningen kunne man endelig føle seg litt ren igjen, og det ble enda et fritert måltid på oss, etterfulgt av ekte ungarsk is og ikke minst pannekaker.

Dagen ble avsluttet med litt shopping, instagrambilder og enda mer is og pannekaker.

Alt i alt, ble denne turen tatt til nye høyder, og vi kjenner allerede at vi er i gang! Stay tuned for more 🤘🏿

Peace out, Teddybears

Reisebrev onsdag 28.juni

I dag (onsdag) var det solstrålene sin tur å skrive reisebrev for dagen, og vi tok oppgaven med et smil. Det er jo konkurranse om å føre den beste reisebloggen, så vi fant fram vår kreative side og bestemte oss for å både skrive litt i tillegg til å lage en videoblogg😃

Dagen i dag besto av to treningsøkter, mat (selvfølgelig fritert), og grilling på solterrassen. Og nei, det var ikke grilling av alternativ mat, men vi kan med trygghet si at de aller fleste ble noen toner rødere før treningsøkt nummer to😊For mange ble det alt for varmt på taket, så da vannsprederne på fotballbanen ved hotellet ble skrudd på, bydde det på "bading".

Temaet på treningene denne uka er jo 3-2-1-forsvar, og vi er jo så heldige å ha Siv og Lina sin kunnskap med på turen, så vi har opplevd god forbedring på dette feltet etter dagens økter. I tillegg har vi jo med Elin, som har hjulpet målvaktene med koordinasjon👍🏼

Etter et par klager på den dypfriterte maten, ble vi møtt med pasta og kylling OG SALAT til lunsjen(😍), noe som gledet mange. Men til middag derimot, var det tilbake til "vanlig" mat.

Middagen ble ekstra festlig i dag ettersom gruppene presenterte dagens oppgave. Oppgaven gikk ut på å finne noe festlig en av de voksne skulle ha på seg under middagen. Budsjettet var på 1000 forinter, noe som tilsvarer ca 30-40 norske kroner.

Til kvelds lånte vi frokostsalen til sosialt samvær. Mange av jentene og også et par voksne samlet seg for å spille mafia, noe som førte til mye latter (og roping).

- Reisebrev: torsdag 29. juni

Hei alle foreldre, trenere og spillere😊 I dag var det Totally Spies (Anna, Andrea og Mia) sin tur til å skrive reisebrev/blogg for dagen. I dag har vi gjort mye forskjellig. Først hadd vi frokost og morgentrening, deretter spiste vi lunsj, og tok både buss og ferge for å spille kamp mot et ungarsk lag, videre så vi på en landslagskamp og vi avsluttet dagen med middag og avslapning på rommene. Gjennom den her reisebloggen skal dere få et litt bedre innblikk på akkurat denne dagen😊

Dagen vår startet litt tidligere enn de andre gruppene, da Andrea var våken til langt på natt😂 Da fikk hun med seg flere ting. Blant annet at Anna snakket i søvne og at Mia snorket🐷

Oppmøtet på frokosten var som vanlig mange trøtte tryner. Bortsett fra Live da, som den morgenfuglen hun er🕊 Etter frokost gikk vi samlet til hallen for morgentrening. På treningen var fokuset fortsatt 3-2-1 forsvar, men det ble også litt fokus på Thea sin overtråkk🤾🏽‍♀️ Men no worries, hun stilte klar til kamp noen timer senere!💪🏼

Etter treningen var det et trangt tidsskjema og vi dro rett til lunsj. Der fikk vi selvfølgelig servert fritert kylling🍗 Etter lunsj dro vi tilbake til hotellet og hentet kampdrakta. Deretter begynte bussturen med fergekjøring til andre siden av Balatonsjøen. I treningskampen spilte vi mot et meget godt J15-lag med spillere fra hele ungarn og fra noen andre naboland. I kampen fikk vi øvd på mange nye ting, men det ble desverre et 31-20 tap tilslutt.

Selv om det ble tap er det ingen sure miner😁 Vi fortsetter dagen med å se landskamp mellom Norge J17 og Ungarn J17. Det endte desverre i et tap for Norge også. Etter det spiste vi middag på et håndballakademi like ved. Det var heldigvis ikke fritert kylling! Deretter kjørte vi hele veien hjem, da vi mistet fergen😅 På vei hjem måtte vi ty til alternative metoder for å høre på musikk, da vi hadde glemt av høyttaler. Da måtte noen sitte å holde tlfen sin med musikk foran mikrofonen i bussen😂

Etter en lang og slitsom dag avsluttes dagen på både matbutikken og hotellrommene.

God natt fra oss i Totally Spies

Heei😁

Reisebrev Fredag 30 juni

Idag e det vi power puff som ska ha vloggen ( Vici, Thea og Stine)

Dagen starta da med at vi greid å forsov oss, vi ble brå vækt av nån våksne som lurt på kor vi va! Det tokk oss to minutter fra vi våkna te vi satt å spist frokost, det va ikke første gang får å si det sånn!!

Når vi va ferdig med frokosten så hadd vi en liten håndball økt, der vi blant Anet hadd jorda rund, håndball-baseball å diversje konkurangsjer🙂

Etter økta hadd vi lunsj, igjen, det va heldigvis ikke fritert mat gangen hær!! Da alle va ferdig med å spis fikk vi jo et valg om vi villa ha fritid eller om vi villa te badeland! Det va ikke nå snakk om Ka det ble te for å si det sånn! BADELAND!

Men det va litt trist å si hade te Daniel, for han har vært en sikkelig handyman, turistguide og en hjælpende hånd. Og te slutt så ga han oss en liten hilsen fra han for å si hade!

Badeland, for å oppsumer badeland så vart det masse bading, mange sklia å my soling. En sikkelig bra "træningsøkt"

Etter badeland så dro vi til hotellet, fikk dusjet og ordnet oss og deretter så tuslet vi til gågaten. Da vi ankom resturangen, ble vi alle glad for PIZZA!!

Underveis i middagen vart det en liten konkurangsje, som gikk ut på å spis opp hele pizzan! Premien va en gratis is!!

Vi avslutta kvelden rolig med litt musikk, snakking å en del rydding av klær.

(HJEM)REISEBREV lørdag 1.juli💖

Hallais alle foreldre, nå er det ikke mange timene til vi kommer 🏡!

Etter en kjempefin uke i 🇧🇬 med 🤾🏽‍♀️, fritert 🍗, ☀️, latter og superduper stemning kan vi trygt si dette har vært en opplevelse for livet. #minnerikt

Det ble en trist avskjed på flyplassen i Budapest hvor vi var nødt til å ta farvel med vår herligste cheerleader og humørspreder, Josefine.😔 Hjertlig takk for alt du har bidratt med, du er utrolig herlig, og du må ha masse lykke til i 🇩🇰 i året som kommer! Så håper vi at med en gang du kommer hjem er du på plass i hallen.😎

Men! Turen var ikke helt ferdig da vi landet med flyet på Gardemoen klokka 14.30 i dag, for her tilbrakte vi 5 timer. Vi spiste en helt amaaazing 🍔 og 🥛-shake på Fridays.😋 Deretter, som dere sikkert har sett, hadde vi konkurranse om å ta beste selfie'n med en fremmed +en artig quiz, etterfulgt av 🃏-spillet "mafia". 😜På grunn av alle aktivitetene har timene flydd- som ✈️ på vei hjem til Værnes akkurat nå.

Vi alle er nok ganske hipp på å sove i vår egen 🛌 og spise vanlig 🇳🇴 mat. Hehe. Selv om treningsleiren er ett av sommerens høydepunkter.😍

I og med at dette er siste reisebrevet må vi benytte muligheten til å takke alle som har bidratt med å gjort dette mulig (sykt klisjé, men veldig sant;)

Alle foreldre som stiller opp på dugnader, oppmenn/damer som er med å holde orden på alt og ingenting, og trenere som legger opp til fantastisk morsomme økter- 1000, tusen takk! Vi er så takknemlige.🙏🏼

I tillegg må vi også takke vår ☀️-stråle Frid som dessverre flytter fra Trondheim by.😔 Vi kommer til å savne godheten din, inkludert alle komplimentene og latteranfallene, du er ei super jente. Tusen takk for alt du har gitt oss, vi ønsker deg lykke til videre. I og likhet med Josefine håper vi på å se deg på plass i hallen med en gang du kan!😄

TUSEN TAKK FOR EN MAGISK UKE, ALLE SAMMEN, ❤LIG HILSEN SNIPP OG SNAPP (HANNAH OG SARA). ØNSKE DOKKER EN LIKE HERLIG SOMMER VIDERE.💛💛

Møtte Are Sende Osen på Værnes…..Lurer på hvor han har gjemt unna Odin Jensenius 😊

Hele gjengen samlet.

Per Ivar tok seg tid til å gå opp i høyden for å få utsikt i varmen.

Møte med noen VIF-gutter på Gardermoen.

Som trener for denne gjengen, så må jeg jo bare si at jeg er utrolig glad for det miljøet , samholdet og omsorgen for hverandre som er i dette laget.

Nå nærmer de seg senioralder med stormskritt. Og da vil de gå forskjellige retninger på handballbanen etter hvert, men de  vennskapene de har fått gjennom dette laget vil bestå til evig tid.

De 14 spillerne jeg tok på meg å trene for 2 år siden var med på turen, i tillegg til 3 fantastiske mennesker som har kommet til underveis i denne magiske gruppa. Vi mistet absolutt ingen på veien….vi fikk alle gjennom det som for mange kan være en kritisk alder hvor det i andre lag er masse frafall.

Etter turen mister vi dessverre to personer som følge av at de flytter fra byen, men jeg håper av hele mitt hjerte at vi får se både Josefine og Frid tilbake i Utleirahallen igjen.

Jeg takker så utrolig mye for 2 minnerike år, som ble toppet med en magisk tur til Ungarn sammen med dette laget.

Nå venter hverdagen igjen , med masse løping, armhevinger, spensthopp ++++, men med denne gjengen og mine tre fantastiske trenerkollegaer Elin, Lina og Vegard, så skal vi søren meg ha det morsomt på veien mot nye mål også 😊

Håper på flere gode minner i fremtiden, også får vi se hvor lenge man skal utsette den pensjonstilværelsen som jeg egentlig skulle være i nå 😉


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline