Til aktuelle seniorlag i Håndballen - Spillerbruk siste kamper

Postet av Utleira IL - Håndball den 25. Jan 2018

Når lagene nærmer seg de siste kampene i sesongen, er det viktig å ta merke seg regulering av spillerbruken.

SENIORLAGENES FIRE SISTE KAMPER

For seniorlag er det reglene "Lisens og deltakerberettigelse" som beskriver hvilke spiller som er spilleberettiget for hvilke lag i samme klasse.

§ 23 Seniorlagenes siste obligatoriske kamper i sesongen 

For seniorklassen gjelder at fra og m                                                                                            ed et lags 4. siste ordinære seriekamp kan laget ikke benytte andre spillere enn de som var spilleberettiget til lagets 4. siste ordinære seriekamp. Deltar spillere fra et lavere lag på et høyere lag etter det lavere lags 4. siste seriekamp, kan spilleren ikke igjen delta på det lavere lag i obligatoriske kamper samme sesong. I seniorklassene kan det likevel benyttes inntil 3 spillere som ikke har fylt 21 år på 2.-laget i en eller flere av dettes 4 siste obligatoriske kamper selv om de har deltatt i obligatorisk kamp for 1.-laget i perioden etter 2.-lagets 4. siste obligatoriske kamp.

For klubber som har to eller flere lag påmeldt i seniorklassen, er nøkkeltidspunktet når 2.laget (og eventuelt 3.laget, 4.laget osv.) spiller sin fjerde siste seriekamp. Fra og med dette tidspunkt kan kun de som var spilleberettiget til dette tidspunktet, delta for det aktuelle laget. Men 2.lag kan i tillegg benytte tre spillere under 21 år fra 1.laget, selv om de har deltatt i obligatorisk kamp for 1.laget i perioden etter 2.lagets fjerde siste obligatoriske kamp. Dette trenger ikke være de samme tre spillerne.

Merk også at det på vanlig måte alltid er lov å gå fra lavere lag til høyere lag, men etter de fire siste kampene til 2.laget er det ikke lov å gå ned igjen på lavere laget, foruten de nevnte tre spillerne under 21 år.
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline