Hattrick og kremmerhus til ingen nytte - G19 tapte

Postet av Fotball G19/Sr herrer den 23. Apr 2016

(Utleira - Sverresborg 2 3-4 (2-2)) Vi kom tilbake etter å ha ligget under, Andreas Valland scoret hattrick for første gang i oransje, men Sverresborg ble noen hakk sterkere og vant derfor tre fortjente poeng.

Arkivfoto: Wenche Mikalsen

Etter poengdeling i første seriekamp forrige helg var det lørdag klart for andre serierunde, og denne gangen var det Sverresborg som tok turen til Utleira Kunstgress. De grønne spilte 3-3 hjemme mot Ørlandet, og med ett poeng hver etter første serierunde, befant vi oss på henholdsvis fjerde og femte plass på tabellen.

Utleira XI (4-3-3)

Daniel Stokkaune

Jørgen Ryggvik Karlsen – Petter Gjengår – Eivind Engan - Petter Sumstad

Sander Blira - Knut Oddvar Skaug - Eirik Åredide

Peder Ude – Jens Nossum (C) – Sander Jørgensen

Benken: Andreas Valland, Ørjan Burkeland, Marcus Johansen, Shervin Koushan, Simen Bø

Dårlig start

Til tross for hjemmebane var det gjestene som best i gang, og styrte det meste som foregikk i sommerværet. De grønnkledde spilte seg frem til flere gode sjanser, men klarte aldri å lirke ballen bak Daniel i buret. Vi klarte aldri å etablere spill på deres banehalvdel, og flere feilpasninger og unøyaktigheter hindret oss til å spille oss frem til sjanser.

Da uret viste drøye 15 minutter tok bortelaget en noe fortjent ledelse. Et innkast fra høyre ble tatt ned inne i sekstenmeteren, før Daniel fikk hindret ett innlegg fra å gå rett i mål, men på returen var en Sverresborg-spiller, som enkelt kunne skyte gjestene i ledelsen fra tre meter.

Kremmerhus sikret utlikning

Sverresborg festet ytterligere grep om kampen etter scoringen, men vi klarte å finne hverandre ved noen anledninger, sammenlignet med minuttene før scoringen hvor det tidvis var enveiskjøring. Derfor var det kanskje en noe ufortjent utlikning omtrent ti minutter etter 1-0 scoringen.

Nok en gang var det et innkast som var foranledningen til scoringen, og undertegnende kastet til Sander, som la igjen ballen til kasteren, før man forsøkte å finne noen inne i feltet. Innlegget var av den gode sorten, og ballen datt ned på sekstenmeterstreken. Da var ikke Andreas Valland vanskelig å be, som på helvolley klinket ballen i lengste og til 1-1. Praktscoring fra den tidligere Strindheim-spilleren.

Like etter snappet samme mann opp en feilpasning i midtforsvaret fra Sverresborg, før han sekunder senere kunne kalle seg tomålsscorer etter en arrogangelegant chip fra 25 meter. Vi hadde snudd kampen på minutter, men det var fortsatt Sverresborg som styre kampbildet.

Da kampen hadde satt seg igjen etter scoringen ble det spilt en lang ball mot Sverresborg lynhurtige venstre ving, men undertegnende kom først på ballen og forsøkte å spille tilbake til en utstormende Daniel, men spilte ballen forbi han, slik at han måtte tilbake å plukke opp ballen. Da bestemte dagens pipeblåser seg for å dømme indirekte frispark, og ti mann stilte seg opp på mållinjen klare for å ofre seg. Skuddet til Sverresborg-spilleren var hardt, men ikke hardt nok til at Jens Nossum skulle gå til side, som avverget forsøket.

Selvmålskungen slo til igjen

Etter å endelig ha kjempet seg inn i kampen igjen, tok det imidlertid ikke lang tid før lagene var à jour igjen. Sverresborg kontret på venstre siden, før ett innlegg så ut til å snike seg i mål bak Daniel. Undertegnende var nok en gang involvert, da man etter et returløp på førti meter skliende ekspederte ballen trygt og sikkert i eget mål. Til mitt forsvar ville det uansett blitt mål, da ballen hadde truffet innsiden av stolpen og inn i det tomme målet, så derfor er det best av ikke Sverresborg-spilleren ble kreditert målet.

Det skjedde ikke nevneverdig mer før pause, og lagene kunne gå til pause med 2-2.

Rolige åpningsminutter etter sidebytte

Etter pause hadde vi rettet opp unøyaktighetene som hindret oss i første omgang, og spilte oss frem til flere halvsjanser, men det var fortsatt Sverresborg som styrte kampen og fikk de største mulighetene. Derfor var det heller ikke ufortjent at de tok ledelsen noen minutter ut i andre omgang. En corner så ut til å bli klarert av Eivind Engan, men nok en gang var en Sverresborg spiller først på returen, han fant ledig plass ved krysset, og sendte dermed de grønne opp i ledelsen for andre gang i kampen.

30 minutter før fulltid doblet Sverresborg ledelsen. Et innlegg fra en grønn-spiller så ut til å havne i brystet til en av hans lagkamerater, men han bestemte seg i siste sekund for å dukke. Dermed fikk undertegnede ballen der man ikke skal få ballen som gutt, noe som viste seg å bli en ypperlig assist da en av angriperne til Sverresborg var først på ballen og fikk tuppet i mål.

Hattrick til ingen nytte

Etter 2-4 scoringen ble luften litt slått ut av ballongen for vår del, men etter noen minutter fikk vi samlet oss, og nå var det vi som styrte det meste på banen. Dette ga etter hvert resultater, da Eirik Åreide ble felt inne i sekstenmeteren, og vi tildelt straffespark. Andreas hadde tidligere i kampen notert seg to nettkjenninger, og da var det vel liten tvil om hvem som skulle ta straffen. Han gjorde ingen feil, sendte keeperen til venstre og ballen til høyre og sikret med det hattrick.

Straffemålet så lenge ut til å ikke bli annet enn en redusering, men på overtid ble undertegnende spilt igjennom av vår tremålsscorer, skuddet blåste jeg dessverre himmelhøyt over og til side for mål. Det var kampen siste spark på ballen, og dermed kunne Sverresborg ta med seg alle tre poengene hjem til Havstein.

BB: Andreas Valland

Tilskuere: Øverste rad halvfull