Poengdeling i første seriekamp for G19

Postet av Fotball G19/Sr herrer den 16. Apr 2016

(Kattem – Utleira 0-0) Til tross for èn spiller mer i halve andre omgang og tidvis enveiskjøring maktet vi ikke å få hull på byllen. Dermed ble det målløst og poengdeling i årets første seriekamp.

G19 2.div avd. 2 vår Kattem – Utleira, 16.april 13.00

Årets første seriekamp fant sted på Åsheim kunstgress, og med tre poeng i potten var det ingenting som skulle overlates til tilfeldighetene. Vi hadde en plan om å vurdere presshøyde etter Kattems ferdigheter, og skulle raskt ta kontroll over banespill og brodere oss igjennom forsvaret deres når omgangen hadde satt seg.

Utleira XI (4-3-3)

Daniel Stokkaune

Lasse Gjengår – Jørgen Ryggvik Karlsen – Petter Gjengår – Petter Sumstad (C)

Anders Hansen – Knut Oddvar Skaug – Eirik Aareide

Shervin Koushan – Jens Nossum – Sander Jørgensen

Benken: Jonathan Mikalsen, Eivind Engan, Eivind Solum, Andreas Valland, Olav Hæreid

Rolige åpningsminutter

De første minuttene var det mer å ta og føle på hverandre, men med et Kattem lag som til tider var mer interessert i å spille langt mot angriperne, ble det kun et lag som prøvde å spille fotball slik fotball skal spilles.

Uansett var det hjemmelaget som kom til den første mulighetene. Et frispark fra drøye 20 meter så ikke ut til å by på problemer for Daniel i buret. Likevel fikk ballen en ekkel sprett rett før han skulle plukke den opp, og den datt ut av hendene igjen. En Kattem-spiller var først på returen, men fikk ikke stokket bena i avslutningsøyeblikket og avslutningen gikk ikke på mål og en Utleira-spiller fikk klarert ballen ut av farlig område.

Like etter var det vår tur til å sette deres keeper på prøve. Vi spilte oss pent frem på høyre siden, og Shervin mottak ballen inne i sekstenmeteren. Skuddet hans traff innsiden av stangen, før den trillet noen meter på streken, før en Kattem-forsvarer fikk kontroll på ballen og avverget sjansen.

Nå var det vi som hadde kontroll - slik vi hadde planlagt - og fortsatte å spille oss frem til gode målsjanser, men maktet ikke å sette ballen i nettet. Dette resulterte i flere frustrerte Kattem-spillere som sent inn i flere taklinger, men dommer Steinar Holten hadde god kontroll og plukket korrekt frem kortene ved flere anledninger.

Snytt for scoring?

Like før pause ble vi tildelt corner og Sander skrudde den inn fra venstre. Ballen fikk en kraftig bue, og var nære ved å sette den direkte fra corner. Men Kattems sisteskanse fikk en finger på ballen og vippet den ut i feltet, hvor undertegnende prøvde å sparke ballen inn på halvsprettet. Nok en gang fikk keeperen noen fingre på ballen, men jeg lurer likevel på om den ballen var inne. Dommeren valgte imidlertid ikke å dømme scoring.

Mer skjedde det ikke før pause, og vi gikk til pause med 0-0, til tross for at vi hadde spilt oss frem til et tosifret antall målsjanser.

Sjansesløseri

I andre omgang var det fortsatt vi som dominerte banespillet, mens Kattem fortsatte å plukke gule kort og lempe langt.

Andreas Valland var kommet inn i pausen, og ikke lenge etter sidebytte truet han bakrom og en pasning fra Jørgen gikk gjennom hele Kattem-laget. Alene med keeper prøvde angriperen å chippe, men ballen gikk dessverre en meter på feil side av stolpen og stillingen var fortsatt 0-0.

Etter flere gjentatte forseelser av Kattems nummer sju, Marcus Sponaas, presterte han å spille bort ballen etter offside, og dommer Holten trakk frem dagens andre gule til angriperen og Kattem ble redusert til ti.

Dermed skulle vi spille i overtall resten av kampen.

Selv med en spiller mer klarte vi aldri å sette ballen i mål, og med alle sjansene vi spilte oss frem til er det vanskelig å begripe. Det skjedde ikke noe nevneverdig mer i kampen, annet enn at vi ble tildelt cornere etter taklinger og redninger. Kattem klarte heller ikke i andre omgang å utfordre Daniel, og dermed endte det 0-0 til slutt.

Men hadde 3 corner gitt straffe slik som på barneskolen ville nok straffetaker Anders fått en travel dag, og sluttresultatet ett annet utfall.

BB: Knut Oddvar Skaug

Tilskuere: Tosifret

Vær: Trøndersk vårvær

Innsats: Sterk firer

Referent: Jørgen Ryggvik Karlsen