Snuoperasjon sikret borteseier

Postet av Fotball G19/Sr herrer den 22. Mai 2016

(Ørland - Utleira 4-5 (3-3)) Det ble målrikt på Gryta Kunstgress søndag ettermiddag, fem mål og tidvis enveiskjøring sikret imidlertid en sterk 5-4 seier for Utleira G19.

Innledningen til kampen var alt annet enn optimal, da vi kom til banen 20 minutter før kampstart etter å ha kommet for sent til ferjeavgangen og tretten minutter senere var oppvarmingen endelig i gang. Det betydde kun syv minutter med oppvarming, men kampen ble utsatt ti minutter, slik at vi fikk noen minutter til å komme i varmen.

Drømmestart for vertene

De ti ekstra oppvarmings minuttene var det ingen som benyttet særlig godt. Og selv om ikke oppladningen var dårlig nok fra før, fikk vi en enda dårligere start på kampen, da Per Gustav Olden allerede etter ett minutt fikk drømmetreff fra 20 meter og banket ballen i mål.

Om ikke sjokktilstanden hadde truffet oss etter det tidlige 1-0 målet, kom den i alle fall fire minutter senere, da Daniel Kjørsvik doblet ledelsen. Fra kanten av sekstenmeteren fikk han i likhet med Olden kanontreff og lite kunne sisteskanse Sondre gjøre med forsøket til Ørland-kapteinen som snek seg inn under tverrliggeren.

Etter sjokkåpningen fikk vi samlet oss, og de første minuttene av kampen kan i ettertid ses på som oppvarming. For nå var det vi som dominerte banespillet og spilte oss frem til de største sjansene og Ørland var kun på få visitter etter 2-0 scoringen. Både Magnus Johansen og Sander Blikra prøvde lykken utenfor sekstenmeteren, men Ørlandets keeper hadde få problemer med å plukke ned forsøkene.

Forsvarerne sikret ledelse

Derfor var det en fortjent redusering da kampuret viste 28 minutter. En corner fra høyre ble slått inn i feltet, og etter litt klabb og babb fikk kaptein for dagen og midtstopper Eivind Engan kriget ballen i mål og redusert til 1-2.

Etter scoringen fortsatte vi å presse de blåkledde og kun syv minutter senere var lagene à jour. Anders Hanssen kronet et flott angrep på høyresiden med å heade inn utlikningen og den omskolerte indreløperen kunne notere seg sin tredje scoring (!) for sesongen fra kloss hold.

Tre minutter senere viste Lasse Gjengår tegn til verdensklasse, da han på egen hånd broderte seg gjennom hele Ørland-laget og prikket ballen i mål fra 17 meter med noe hjelp fra metallet. Praktscoring betydde at vi hadde snudd 0-2 til 3-2 på ti minutter, snuoperasjonen var et faktum og for første gang i kampen var Utleira i førersetet etter en noe trøblete start.

Til tross for tidvis enveiskjøring kom Ørland tilbake i kampen og utlignet til 3-3 fem minutter før pause. De ble tildelt et frispark fra 30 meter og det som i utgangspunktet var ett innlegg snek seg inn på bakre stolpe med en dupp på slutten, og derfor ingen grunn til å klandre 01-hospitant Sondre i buret denne gangen heller.

De siste minuttene spilte ingen av lagene seg frem til de store sjansene, og pipeblåser Roger Munkvold kunne ende 45 svært innholdsrike minutter med tre scoringer til hver av lagene.

Utleira-press

Også etter sidebytte var det Utleira som kjørte kampen og spilte seg frem til de største målsjansene, og ikke lenge etter pause førte Sverre Martinussen Utleira nok en gang i ledelsen. Fra 30 meter satte han på turboen på venstreflanken og passerte flere Ørland-spillere, og alene med keeper var 01`eren iskald og satte inn 4-3.

Ikke lenge etter var hospitanten nære ved å gjenta samme suksessoppskrift, men denne gangen var keeperen med på notene og avverget forsøket til niende klassingen.

Da vi passerte timen spilt ville også Petter Sumstad tegne seg på scoringslisten. Et innlegg fra venstresiden så ut til å bli klarert av en Ørland-spiller, men i likhet med 2-1 målet var det litt klabb og babb og ballen spratt vår vei. Denne gangen trillet ballen ut til Sumstad på 18 meter som fyrte avgårde en markkryper som snek seg under armen til Ørlandets sisteskanse.

Med 5-3 ledelse i vårt favør var det et Ørland-lag som innså at de måtte mobilisere en sluttspurt for at poengene ikke skulle bli med hjem til Trondheim.

20 minutter lang sluttspurt

20 minutter før slutt klarte faktisk Frode Dypveit å skire en viktig redusering sett med hjemmelagets øyne. På halvspretten dunket han ballen i lengste i en bue over Sondre og de Ørland hadde fått blod på tann og tanken om at en utlikning var innenfor rekkevidde.

Nå var det hjemmelaget som hadde tatt tak i kampen og flere frispark inne på vår banehalvdel stykket opp kampen. Frisparkene ble aldri farligheter da Utleira-hoder fikk headet vekk ballen ut av farlig område.

Straffe?

Like før slutt kom vi på en kontring. Ørjan Burkeland hadde skjært inn fra høyrekanten og mottok ballen midt på sekstenmeterstreken. Han dro med seg ballen til venstre før han ble skvist mellom to Ørland-spillere, men dommer Munkvold valgte imidlertid å vinke spillere videre.

Uansett fikk det ingen konsekvenser for oss, da han ikke mange sekundene senere blåste kampen og vi sikret tre viktig poeng med tanke på å unngå nedrykk når vi skriver juni.

BB: Lasse Gjengår