Etterlengtet seier for G19

Postet av Fotball G19/Sr herrer den 7. Mai 2016

(Trond 2 - Utleira 2-4 (1-1)) Årets første seier i seriesammenheng da Trond ble slått 4-2 lørdag ettermiddag.

Utsikten fra Utleira-benken under kampen. Bildet er riktignok tatt noen timer etter kampslutt, og representerer ikke det strålende været. Foto: Jørgen Ryggvik Karlsen

Etter en noe trøblete serieåpning med ett poeng på to kamper, var det ikke noe annet alternativ enn å vinne mot Trond, for å stige over nedrykksstreken. Med en sterk tropp reiste vi derfor de drøye kilometerene til Rosenborg kunstgress for å kjempe om tre svært viktige og tiltrengte poeng.

Utleira XI (4-3-3)

Daniel Stokkaune

Eivind Solum - Eivind Engan - Magnus Johansen - Lasse Gjengår

Eirik Solli Mo - Martin Krogstad - Anders Hansen

Eine Rokkones - Simen Bø - Jonathan Mikalsen

Benken: Petter Sumstad, Eirik Åreide, Jørgen Ryggvik Karlsen, Sverre Martinussen, Jens Nossum

Rolig start

Ingen av lagene spilte seg frem til de store målsjansene de første minuttene, og det ble mer en stillingskrig hvor mye av banespillet foregikk på kantene.

Da omgangen nærmet seg halvspilt hadde vi notert oss flere skuddforsøk, mens Trond ikke hadde spilt seg frem til nevneverdige farligheter.

Derfor var det fortjent at Anders Hansen banket inn 1-0 og førte oss i ledelsen. Jonathan Mikalsen fikk stusset ballen videre mot Anders i bakrom, og på halv volley inne i sekstenmeteren prøvde Anders lykken. Skuddet som så ut til å gå over fikk en uventet bue, og en forbauset sisteskanse til Trond måtte hente ut dagens første ball fra nettet.

Etter scoringen var det Trond som tok tak i kampbildet, og spilte seg frem til flere sjanser ved høyrekanten, men klarte aldri å omsette sjansene til scoring. Drøye ti minutter etter 1-0 scoringen ladet en Trond-spiller skuddfoten ved 20 meter, og sendte en markkryper som gikk under hendene til Daniel i målet og lagene var like langt.

Mer skjedde det ikke før pause, og lagene tuslet av banen i det praktfulle sommerværet og tok pausepraten på banen.

Sjeldent mål av undertegnende

I pausen gjorde vi to endringer, Petter Sumstad kom inn i forsvar, mens undertegnende fikk tillit på topp. Og det skulle bare ta tre minutter før Utleira var i ledelsen igjen.

Jens Nossum fikk plukket ned en ball ved 20 meter og forsøkte å finne undertegnede ved sekstenmeteren. Etter litt klabb og babb mottok jeg ballen ved 16 meter, plasserte ballen ned i lengste hjørne, og 2-1 til oss.

Sverre med første juniormål

Pausen så ut til å komme godt med i det som nærmest lignet en sommerdag på den sydlige delen av kloden, og kreftene var tilbake. Dermed var det vi som tok tak i det meste som foregikk på det nedslitte kunstgresset, og økte fortjent ledelsen ved hospitant Sverre Martinussen.

Eirik Åreide plukket ned en lang ball på venstesiden, før målscorer Anders kom rundt og tråklet seg gjennom to Trond-spillere ved hjørneflagget. Innlegget mot bakre stolpe var godt, og Sverre kunne enkelt sette ballen i mål til 3-1 og ferie sitt første juniormål.

Trond-spillerne ble mer og mer frustrert over dagens kampleder da målene rant inn, og flere frispark stykket opp kampen. Deres frustrasjon kom til vår fordel, og ved halvspilt andre omgang kunne Sverre blitt tomålsscorer. Undertegnende snappet opp en ball i midtforsvaret til vertene og ble taklet, men Sverre var først på ballen i neste duell. Skuddet til ungdomsskoleeleven var dessverre ikke presist nok, og gikk en meter til side for mål og utspark fra Trond-keeperen.

Vi fortsatte å presse på og ikke lenge økte vi ledelsen ytterligere. Vi vant en corner fra venstre, hvor undertegnende slo ballen mot nærmeste stolpe. Der ventet Eivind Engan, som førte ballen i mål etter litt om og men.

Trond-press i sluttminuttene

Etter 4-1 scoringen var det et Trond-lag som presset på etter redusering, og i et siste desperate forsøk på å komme tilbake i kampen la om fra sin vante formasjon til 3-4-3. Dette ga også uttelling da de etter et lengre press ble tildømt et tvilsomt straffespark drøye ti minutter før fulltid. Straffetakeren gjorde imidlertid ingen feil, sendte Daniel til venstre og ballen til høyre.

Dette ga blod på tann og tente et håp blant Trond-spillerne, men seieren var aldri i fare, da de ikke maktet å sette Daniel på noen prøver i sluttminuttene, og vi kunne feire årets første trepoenger!

Dermed kan dagens trener Ole Mo fortsatt skryte over å ikke ha tapt en juniorkamp hvor han har stått ved roret.

BB: Anders Hansen

Tilskuere: 20-30

Vær: 20 grader

Innsats: Femmer

Neste kamp for junior er fredag 27. mai hjemme på Utleira Kunstgress klokken 18.30, da venter Byåsen 2. Vi håper å se deg der :)

Referent: Jørgen Ryggvik Karlsen