Junior med sterk seier i OBOS-cupen

Postet av Fotball G19/Sr herrer den 10. Apr 2016

(Utleira – Stjørdals-blink (2) 2-0) Utleira seiret da de tok imot Stjørdals-blink i OBOS-cupens andre runde søndag 10. april.

Målscorere:

Eine Rokkones (1-0)

Anders Hanssen (2-0)

Hoveddommer: Harald Inge Johnsen (Leinstrand IL)

Utleira XI (4-3-3)

Daniel Stokkaune

Lasse Gjengår – Eivind Solum (K) – Eivind Engan – Anders Hanssen

Magnus Hatletveit – Martin H. Krogstad – Sander Blikra

Eine Rokkones – Jonathan Mikalsen – Sander S. Jørgensen

Innbyttere: Knut O. Skaug, Eirik Solli Mo, Peder A. S. Ude, Petter Gjengår, Petter Sumstad, Simen A. Bø

Det var duket for et prestisjetungt oppgjør da de to seierherrene fra OBOS-cupens forrige runde møttes til oppgjør på Utleira kunstgress. Forholdene var fantastiske og banen lå badet i helsol. Utleira hadde en solid 8-0 seier mot Sverre i minnet, samtidig som Stjørdalingene hadde en 13-1 seier mot Skogn i bagasjen.

Utleira med overtaket

Men den store festfotballen lot vente på seg. I løpet av de første minuttene fant det aller meste av banespillet sted på midtbanen og de grasiøse ballberøringene og de store målsjansene lot vente på seg. Begge lag var tydelig interesserte i overgangsmulighetene, men ingen av mulighetene ble til noe stort mer enn halvsjanser.

Etter gode 20 spilte minutter tok likevel hjemmelaget styringen på eget gress. En kontring på venstre flanke resulterte i en avslutning fra omtrent 16 meter. Avslutningen gikk midt på keeper, som ble tvunget til å gi retur. I feltet var Eine Rokkones og snuste på returen, og kunne enkelt lobbe inn 1-0 ledelse til Utleira.

Tidlig utvisning

Videre var kampen preget av et dominerende Utleiralag, som igjen virket å ha fått nye krefter etter den vitamininnsprøytende scoringen. Et tydelig frustrert Stjørdals-blink måtte se seg nødt til å løpe mellom ballen samtidig som Utleira kontrollerte banespillet. Dette førte til slutt til at spissen hos Stjørdals-blink i ren frustrasjon hamret knottene i leggen til Eirik Solli Mo, noe som korrekt fikk spilleren utvist allerede før pausesignalet var gått.

Til tross for dette klarte ikke de oransje å påvirke resultatet nevneverdig. Utleira produserte store muligheter for å sette to og tre ytterligere scoringer, men sløste med mulighetene, noe som førte til at lagene gikk til pause med stillingen 1-0.

Passiv start på andre omgang

Ved starten på andre omgang så Utleira ut til å senke intensivitetsnivået noe, og inviterte dermed Stjørdalingene inn i kampen igjen. Det røde kortet så ut til å gi seg utslag i aggressiviteten til hjemmelaget, og motstanderne ble gledelig tildelt tidlige julegaver da Utleira slurvet med å finne tilbake til taktene fra første omgang.

Dette førte til at Stjørdals-blink fikk gode målsjanser som kunne ha redusert stillingen, men et robust hjemmeforsvar bidro til at de aller fleste mulighetene enten føk over mål eller ebbet ut i ingenting.

Utleira med etterlengtet scoring

Samtidig som bortelaget spilte på seg selvtillit og Utleira senket presset, åpnet det for utallige overgangsmuligheter for de oransje. Et stormløp av Simen Bø på venstrekanten ga Stjørdals-blink forsvaret ingen annen mulighet enn å felle spilleren.

Dette ga Utleira muligheten fra ellevemetersmerket, noe som endte i en viktig 2-0 ledelse. Arbeidshest Anders Hanssen var på forhånd valgt ut til å ta straffespark, og ville bevise for trener Rune Burkeland at han kan score mål like mye som han kan stoppe scoringer.

Hanssen sørget for et velplassert skudd ned i venstre hjørne og kunne med det kalle seg straffespesialist, ettersom han aldri har bommet på (eller tatt) en eneste straffe i sitt snart 18 år gamle liv.

Kontrollerte minutter

Med straffesparket i motsatt ende virket Stjørdals-blink lite motivert til å ta fatt på oppgaven med å snu resultatet. 2-0 ledelsen hadde slått piffen ut av bortelaget, og Utleira kunne si seg fornøyd med et godt resultat og sannsynligvis avansement i OBOS-cupen.

Et par gule kort og noen halvsjanser i Stjørdals-blinks favør ble slutten på et innholdsrikt oppgjør da dommer Johnsen valgte å avslutte kampen.

Utleiras Beste: Eine Rokkones

Tilskuertall: Halvfullt

Værforhold: Sydenvær

Innsats: God som alltid!

Neste kamp for junior spilles mot Kattem i andredivisjon avdeling 2. Kampen spilles lørdag 16. april på Åsheim kunstgress. Vi håper å se deg der! :-)

Referent: Magnus Rein Hatletveit