For en sesong det ble i 1.divisjon

Postet av Asgeir Hatlen den 20. Apr 2024

Utleira var dømt nord og ned før sesongstart med lite forventninger til at laget skulle bite fra seg på nest øverste nivå i Norsk topphåndball. Det er det noen som må bite i seg med fasit i hånd. For laget har prestert jevnt gjennom hele sesongen. og ender opp på 6.plass i sin første sesong på dette nivået siden nedrykket i 2014. 

Den her gjengen har alle bidratt til en fantastisk sesong i 1.Dvisjon. Tre som ikke er på bildet som gjør en viktig jobb rundt laget i det daglige er Stein Arne , Elin og Hege S. Det er treningshverdagen som skaper resultatene i kamp, så alle spillere er like viktig i totalen av resultatet i sesong. 

I dag møtte Utleira bunnlaget Kjelsås som var et av lagene som rykket opp sammen med Utleira i fjor. Det ble en tett og jevn kamp der Utleira dro i fra i perioder, ,men Kjelsås fikk lov til å komme litt tilbake i kampen. Helt tilslutt avgjorde Utleira i sin favør og vant kampen med ett mål.

Hannah Tornes i mål har hatt en meget sterk sesong og ofte stengt buret . En reise i utvikling som bare blir bedre og bedre . 

Live Sønstebø på strek og Karin Steen i bakgrunn har begge levert hver sin sterke sesong i årets 1.Divisjon. Kaja Røddesnes har utover sesongen kommet som en rakett med sin Power håndball. Aldri kjedelig å se Kaja spille. 

Emma Eidem Olsen har i tospann med Live holdt fortet bakover. Emma har også vært lagets målgarantist . 

Noe som var meget gøy å se i dag var at de yngste spilleren i dagens kamptropp preget kampen underveis. Kaja Røddesnes , Synne Olsen og Alette Pettersen Lund fikk alle muligheten. Det at 2006 modell Alette Pettersen Lund får prøvd seg på dette nivået viser at det er fult mulig  å få muligheter også i 1.divisjon .Tre mål ble det også i 2.omgang. Synne Olsen scoret det viktige siste målet helt på tampen på kampen og spilte godt bakover på banen. Kaja Røddesnes har brukt mulighetene sine godt og tatt mer og mer plass etter jul. 

Alette Pettersen Lund(2006) i front er beviset på at alder ikke er noen hindring. Hun har de siste to månedene sakte , men sikkert fått mer tillit på trening og fått noen innhopp på kamper av Frode og Rune. 

Underveis i sesongen har utleira tatt hele seks poeng mot lagene som nå skal ut i kvalik til Rema 1000 ligaen nemlig Volda og Flint Tønsberg. Seier mot Volda i begge kampene og hjemmeseier imot Flint. Det er meget sterkt og viser hva som bor i dette kollektivet. 

Rune og Frode har jobbet godt sammen gjennom hele sesongen. De prater mye og godt sammen om håndball. Og møter du de før kamper, så er det ofte mye god humor på lager. 

Det tenkes mye også under kamper . 

Trener team med Frode Bjerkan og Rune Røddesnes har styrt laget med trygg hånd gjennom hele sesongen. Det har vært mange jevne kamper og flere kamper der det har sett mørkt ut hvor de fra benken har gjort gode grep og fått spillere til å ha trua på at de kan dra hjem seieren . En av suksess faktorene har vært det tette samarbeidet med Byåsen Håndball Elite der lagene nesten ukentlig har trent sammen med hele Utleira laget på plass. Dette har gitt gode resultat i form av bedre matching på trening. Laget har også hatt mange økter der de har hatt fokus på kamp forberedelser i forkant av både hjemme og bortekamper. 

Benken er alltid aktivt  med under kampene . Alle man står når laget scorer , målvakt redder eller forsvar takler.

Alle mann på trening om de har vært skadet eller deltatt for fult har også vært en viktig faktor da hele gruppa alltid er samlet. Felles middag foran alle hjemmekamper har det nå vært i to sesonger . Det har bidratt til at alle spillere har hatt samme inngang til alle hjemmekamper. Stor takk til kokkene på kjøkkenet. Team rundt laget som legger til rette på borteturer og alltid rigger på hjemmebane. Fysioterapeut på trening og hjemmekamper. Felles fysisk trener. Det er mange faktorer som til sammen gjør at et lag lykkes på dette nivået. Dedikerte spillere som ønsker og liker å utvikle seg selv og laget. Det ligger alltid hardt arbeid bak et kollektivt resultat. 

Nå står laget foran den alltid vanskelige andre sesongen. Nå vet alle i norsk håndball hvem Utleira er og hva laget står for. Nå skal laget videreutvikles og bygge videre på det gode grunnlaget som er lagt fra oppstart i opprykks sesongen og frem til i dag. Det skal bli veldig spennende å følge lagets inn imot en ny sesong på dette nivået. Nå er det noen uker med ferie før det braker løs igjen i Mai med helt ny sesong og blanke ark. 

Ingvild Flåm har igjen vært en viktig joker med sin uredde spillestil og duellstyrke både i angrep og forsvar. 

Det er også en gledens dag da vår nabo Levanger klarte å stå i divisjonen i aller siste sekund med straffemål. Vi sender store gratulasjoner til Levanger. Samtidig vil vi ønske Trondheim topphåndball velkommen opp i 1.divisjon. Nå har Trøndelag hele tre lag i 1.divisjon. Det er gledelig for alle spillere som ønsker å utvikle seg i hjemtraktene. Flere gode arena i Trøndelag vil være med å styrke utviklingsmulighetene for enda flere Trønderske spillere. Det er vi alle veldig glad for. Så, neste sesong blir det enda flere gode lokal oppgjør i Utleirahallen. Vi gleder oss.

inn å se en hyggelig tabell etter årets sesong. 

https://www.handball.no/system/kamper/turnering/?turnid=417236

Vi takker med dette 1.Divisjon Utleira for en flott sesong. Vi gleder oss til å se dere i aksjon igjen om noen få uker med sesong oppstart 2024/25 . Nå får dere alle en vel fortjent ferie. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.