En flott reise i utvikling

Postet av Asgeir Hatlen den 15. Apr 2024

Det har vært en klar økning av spillere på junior og senior segmentet de siste tre årene i Utleira håndball. Utleira håndball har hatt et ønske om å etablere seg i 1.divisjon og samtidig utvikle resten av klubben. På tre år har Utleira gått fra å ha 2.divisjon , 3.divisjon og 5 Divisjon. Til at klubben nå står med 1,2,3 og 5 .divisjon på damesiden. På herresiden er høyeste nivå nå 3.divisjon.Et delmål for klubben har vært å bli bedre på sine utviklingsløp gjennom barn, ungdom, junior og senior håndball. 

Det å bruke spillere fra junior og senior segmentet inn mot Tigerskolen og fadder på lag har vært en god bidragsyter i utviklingsarbeid i klubb. 

Tigerskolen for de yngste har nå gått i tre år sammenhengende . Der har alle spillere i alderen 9-14 år fått muligheten til å delta på en lags økt på tvers av lag rett etter skoletid. De yngste på 9-11 år har samtidig fått et måltid og hatt muligheten til å gjøre lekser. 

Tema på tigerskolen har vært ballferdigheter. Det å jobbe litt ekstra med ball for hver enkelt spiller. De har fått  fysiske øvelser i samspill med Trondheim Idrettsklinikk. De har trent sammen på tvers av lag og alder som har gjort at kjennskapen til hverandre på tvers av alder i egen klubb har  blitt bedre. Tigerskolen har skapt mange aktiviteter som går gjennom året. Noe som gir muligheter for alle. 

Opprykk til 3.divisjon  med et 4.divisjon. 

Det er etablert en junior avdeling på jentesiden med to grupper der de har håndtert forskjellige arena og noe sammen. Det er i tidlig fase, så det er fortsatt en læreprosess for klubb, spillere og trenere for å finne den optimale løsningen. Ca. 50 juniorspillere er tilknyttet klubb på jentesiden og 20 gutter på guttesiden. For Utleira er det meget høye tall. 

Juniorgruppene har vært ute og høstet erfaring både nasjonalt og regionalt for at klubb, trenere og spillere skal få et innblikk og referanser til hva som kreves for å utvikle gode junioravdelinger. Klubber rundt om i Norge er veldig villig til å dele på sine erfaringer. Mange klubber har lang og bred erfaring på dette nivå. Vi takker alle vi har pratet med for gode innspill . 

Opprykk til 2.divisjon med 3.divisjon. 

Samtidig er det blitt jobbet veldig godt i ungdom segmentet der klubben fikk opp store årganger på 2006 som har jobbet godt i ungdomsavdelingen. Guttene gikk rett opp og ble nummer tre i sin avdeling i 3.divisjon. Noe vi syns er meget sterkt av fjorårets g16 årslag. Flere av j16 spillere fra 2006 har vært med bidratt på opprykk fra 3.divisjon til 2.divisjon og andre på 4.divisjon til 3.divisjon. Egen rekruttering er helt avgjørende for å fortsette utviklingen. 

Nå kommer det flere årganger på rekke og rad og den viktigste jobben Utleira håndball sitter på i dag er å fortsette å utvikle  fra egne rekker. Øke antall spillere som vært år skal inn i Utleira sine junior rekker. klubber som har stabile junior avdelinger har ofte gjort en meget god jobb i barn og ungdomshåndballen. Alt henger sammen over tid. 

6.plass før siste serierunde for 1.divisjon. Tabelltipset var direkte nedrykk på 14.plass.

Dette 2006 laget hadde en sterk ettersesong i fjor og har fortsatt i hele år med en meget sterk 3.plass i 3.divisjon med rent G2006 lag. (bilde er hentet fra i fjorårets sesong)

Nå er plattformen klar og det handler om å stabilisere. Det er spennende å stå med mange muligheter i en idrett som fortsatt er i vekst i Norge. Mange har gjort en god jobb underveis. Det blir like viktig å gå på jobb de neste tre årene for å fortsette med nye utviklingsmål . Vi gleder oss til å følge utviklingen i årgangene 2008 - 2017  på gutter og jentesiden de neste tre årene. Så. tar vi en ny oppsummering om tre år og ser hvor vi står da.  Til alle som uke ut og uke inn bidrar i Utleira.  Stor takk for en fantastisk innsats i det daglige . 

Tiger lover å henge på også i fremtiden . 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.