Utvikling på tvers av idretter

Postet av Asgeir Hatlen den 4. Jun 2023

Fulltegnet løftekurs gjennomført av over 30 unge Utleiraspillere i samspill med Trondheim Idrettsklinikk. Utleira idrettslag kjører kurset to ganger hvert år. Håndball og fotballspillere har sammen fått masse god læring av Trondheim Idrettsklinikk med Sindre Østerås i spissen. 

Neste generasjon Utleira etter vel gjennomført løftekurs. Nå kan alle disse bruke treningsstudioet i Utleirahallen. 

 Dagene er delt inn i flere faser der spillere får innføring i bevegelighet, balanse, spenst , ernæring og styrketrening. Det var en gjeng med lærevillige utøvere og engasjerte trenere som var samlet i Trondheim Idrettsklinikk og Olympiatoppen sine lokaler. 

Alle øvelser blir godt forklart både om hvorfor og bruksnytte i alle spillets faser.

 

Masse løfte teknikk både Lørdag og Søndag. 

 Over år vil det bli flere og flere unge Utleiraspillere som får riktig innføring i det å utvikle ferdighetene utenfor banen som igjen vil være med å påvirke fremgang på banen uansett idrett over tid. Sindre Østerås var tydelig på at det tar tid å utvikle god fysikk. Og at det er stor forskjell på når man virkelig får igjen for alt arbeidet man legger ned. Tålmodighet var et viktig stikkord som  ungdommen burde ta med seg i treningshverdagen. 

Lydhøre Utleiraspillere under foredrag på Lørdag.  

 

Denne type aktivitet vil være med å bygge en meget god treningskultur som på sikt vil vises godt i junior, rekrutt og forhåpentligvis senior idretten i Utleira idrettslag. Blir ungdommen glad i å gjøre jobben utenfor banen vil flere stå sterkere når de nærmer seg junior og senior nivå.  


Stine og Silje  jobber begge for Trondheim Idrettsklinikk.  

 Anbefaler alle som ikke fikk muligheten denne gang til å bli med på neste kurs som er tiltenkt i November/Desember.  Besøk Trondheim idrettsklinikk på deres sosiale medier eller link til hjemmeside for å bli kjent med vår klubb partner. 

https://trondheimidrettsklinikk.no/


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.