Hjemmeseier mot Nationalkameratene

Postet av Gauldal Menn den 18. Aug 2017

Gauldal FK sin første hjemmekamp for høstsesongen endte med 2-0-seier over laget på fjerdeplass i 6. divisjon avdeling 07. I det som må beskrives som en relativt lite severdig kamp endte GFK opp som seierherrer etter to mål av John Morten Helgemo. GFK er dermed fortsatt med i kampen om opprykk og vil etter all sannsynlighet fortsatt ligge to poeng bak Leik, som møter Tyholttoppen til dyst i kveld, fredag.

Kampen, som for øvrig ble framskyndet hele fem minutter etter ønske fra National (hvor mye mer av RBK-kampen de fikk sett som følge av disse fem minuttene er det jaggu ikke godt å vite), startet på best tenkelig vis for GFK. Etter tre-fire minutter får GFK innkast et lite stykke inn på National sin venstreside. Are Grytdal passerer et par-tre passive "NæshKæmmere" og legger inn fra venstre. Der finner han John Morten Helgemo som nikker inn 1-0. National virker rystet av åpningstrykket og gir GFK flere muligheter kort tid etter. Helgemo jobber svært godt på topp og stjeler først ballen fra en National-stopper og kommer alene mot keeper, men det ender uten skåring. Ikke lenge etter gjentar han prosessen, denne gangen med motstanderens noe usikre keeper, men smått utrolig ender det heller ikke denne gangen med skåring. Helgemo kunne ha stått for et av de raskeste hattrickene på Melhusbanken Flå Arena, men det ville seg ikke.

Etter dette fikk National ristet av seg litt av feriemodusen og kom mer med i kampen. De skapte noen farlige sjanser, som Jonas Øhlen fikk stoppet på trygt og mesterlig vis. Keeperen fortsetter å være i meget god form! National fikk også et mål avblåst for offside, noe som nok kan kalles en ganske tvilsom avgjørelse. Heldigvis var de aller fleste noe misfornøyd med dommeren, så det var i alle fall ikke snakk om utpreget hjemmedømming. Første omgang ebbet ut i 1-0 og både kampen og spenningen levde i beste velgående. Omgangen ble i stor grad preget av for mange feilpasninger, noe som gjorde at GFK ikke fikk utnyttet det rommet de fikk generøst tildelt av et framtungt National-lag.

Andre omgang ble en svært rotete affære. Mange lange og høye baller, tette dueller, sjanser begge veier og lite finspill (selv til 6. divisjon å være). John Morten Helgemo skulle vise seg å virkelig bli dagens mann, når han etter drøye timen spilt fikk servert ballen på åpent mål fra Torgeir Hugdal etter at GFK hadde fått etablert et visst trykk. Begge lag hadde flere muligheter til å pynte på resultatet, men National sine avslutninger ble som regel for slappe til å true Øhlen i GFK-målet og GFK sine sjanser var innimellom store nok til at det burde ha resultert i mål. Slik ble det derimot ikke, og kampen endte 2-0. Null hull og tre poeng på en OK minus dag får være godkjent start på høstsesongen. Vi ser framover mot gresskampen borte mot Leinstrand neste torsdag og går for tre nye poeng.

PS: Kolstad 3 henger fortsatt med i tetkampen etter sin seier mot nevnte Leinstrand. De ligger poenget bak GFK.

PPS: En omtrent like viktig kamp ble spilt i Nederland og må ta litt av skylden for et noe labert publikumsoppmøte.