Seier i tøff bortekamp mot forsterket tabelljumbo Heimdal 2

Postet av Gauldal Menn den 22. Jun 2017

Høstsesongen ble snikstartet allerede i slutten av juni når Heimdal 2 tok imot GFK til kamp onsdag 21. juni. Heimdal-trener Sæther Moen sine siste ord før han forlot Melhusbanken Flå Arena i april var at "dere skal spille på Heimdal dere også, bare vent". Vi venter fortsatt! Heimdal 2 hadde så absolutt sine sjanser og hadde ballen mest, men GFK viser tendenser til pent spill og jobbet særdeles godt hele kampen gjennom. Slik blir det tre poeng av og akkurat i dette øyeblikk leder GFK avdelingen, men det er kun fram til Leik tar imot Astor på Korsvegen torsdag kveld, noe som etter all sannsynlighet blir et i beste fall småstygt resultat for Astor. Uansett. Spenningen lever etter litt over halvspilt sesong og GFK har fortsatt los på opprykk til 5. divisjon.

Første omgang startet med et GFK-press som ikke helt satt som det skulle og et Heimdal-lag som hadde ballen mye (og først og fremst med sine to stoppere, som trillet og trillet og trillet). Innimellom fant de også åpninger i et GFK-midtbaneledd med litt for store avstander mellom seg. De produserte noen halvfarlige sjanser, og spesielt ved to anledninger var Jonas Øhlen i GFK-målet nok en gang svært god som hindret baklengs. Keeperen er jo i storform! GFK produserte ikke all verden i første omgang, men truet keeper et par-tre ganger uten at det ga uttelling. En ganske tam første omgang ebbet derfor ut i 0-0 og lagene gikk i garderoben i nye Heimdalshallen for å legge ny slagplan.

I andre omgang ble GFK enige om å legge presslinjen litt høyere, mens Heimdal tydeligvis hadde bestemt seg for at dette skulle de ta. De satte inn to midtbanemenn som spiller fast på Heimdal sitt førstelag i fjerde divisjon, hvor én av disse var spillende trener Sæther Moen. GFK kontret med å sette inn Kim Roger Malum på topp. Med en noe høyere presslinje lykkes GFK bedre i å stenge av for Heimdal sitt spill og når bortelaget vant ballen var det i større grad tanke bak forsøkene, noe som resulterte i at vi fikk presset Heimdal litt bakover til tider. Den forløsende skåringen kom etter ca. 55 minutter, da GFK vant et innkast høyt på Heimdals banehalvdel. Geir Wågbø fant Arne Engan som vendte med mann i rygg og satte inn 0-1 på halv volley via et Heimdal-hode. God prestasjon av Engan, men målet teller dessverre ikke som hans. (Joda, det gjør det.) Heimdal fortsatte å true GFK med svært presise pasninger inn i bakrom på hurtige vinger, men de fikk aldri lurt ballen i mål. 0-2 kom ti minutter senere etter innlegg fra vår venstre side, hvor Kim etter litt fram og tilbake fikk vippet gjennom til Micke Larsson, som banket ballen i mål fra syv meter. En svært fortjent skåring av den hardtarbeidende svensken. Det skulle ikke ta mange minuttene før spikeren virkelig satt i kista. I det 73. minutt får Torgeir Hugdal ballen på 16 meter etter en panikkartet klarering fra Heimdalforsvaret etter et svært godt innlegg fra Micke. Hugdal legger ballen til rette og banker den ned i nærmeste hjørne. 0-3!

Etter dette fortsatte spillet å bølge fram og tilbake, med en Heimdal-midtbane som stadig løp mindre og mindre hjemover, men som på mirakuløst vis fant igjen energien når de var på tur framover i banen. GFK sin midtbane tok arbeidet på alvor hele kampen gjennom og jukset ikke på et eneste løp. Det er arbeidsmoral av høy klasse! Sluttresultatet burde ha vært 4-0, for etter svært gode kombinasjoner mellom Kim og Arne satte førstnevnte ballen sikkert i mål fra 14 meter, men en lettpåvirkelig dommer dømte offside (tilfeldigvis kort tid etter at Heimdals spillende trener hadde hatt en "velmenende" samtale med ham). Nok om det.

Selv om dette var topp mot bunn bar banespillet på ingen måte preg av dette. Men statistikken lyver ikke, for å sitere Jonas Skogmo (som for øvrig står med et eller to feilaktige mål i NFF sin målprotokoll). Heimdal 2 stilte med et forsterket mannskap sammenlignet med mange andre kamper de har spilt og vi antar at de stiller like sterkt mot Leik til høsten. GFK på sin side viser absolutt tendenser til godt spill, både i forsvar og angrep. Likevel har vi svært mye å gå på blant annet med tanke på å holde ballen i laget over lengre perioder. Noe må vi jo ha å jobbe med. Kamprapportør takker for halvspilt sesong, og nå gjenstår en ubetydelig OBOS-cupkamp mot Gimse (selv om det alltid betyr noe å slå Gimse) og en sommerfest 01. juli før vi tar en velfortjent ferie. Møt gjerne opp på Brekkåsen for å se GFK prøve seg mot 5.divisjonsmotstand!

Målskårere (og målgivende)

0-1: Arne Engan (Geir Wågbø)

0-2: Micke Larsson (Kim Roger Malum)

0-3: Torgeir Hugdal (Heimdal-klarering, får ikke målpoeng)

Ballbesittelse 1. omgang: Heimdal 40%, Heimdal sine stoppere 30%, GFK 30%

Ballbesittelse 2. omgang: Heimdal 60%, GFK 40 %

Kampens overraskelse: Robert Presthus sitt soloraid. Over midtbanestreken. Med ball(!). Ingen, inkludert ham selv, visste helt hva som skjedde.

Dagens involverte: Håvard Gjersvold. Bedyrer at han var involvert i alle tre målene. Graden av involvering skal her ikke diskuteres, men han var i nærheten!

UngDommen (dommen over de unge, altså): Klarer seg igjen utmerket i de oppgaver de blir satt til. GFK starter med to og avslutter med fem 17-18-19-åringer (litt usikker på alderen her) på banen. Det er alltid moro!