Fortsatt spenning i avdelingen! GFK banker Leik 5-2 på bortebane

Postet av Gauldal Menn den 16. Jun 2017

Topp mot nummer to, fuktig kunstgressmatte, 15 grader, innmarsj til blåhvit røyk, trommeslag og usakligheter fra Leik Ultras. Rammen var med andre ord satt for en god og spennende fotballopplevelse på Korsvegen kunstgress onsdag 14.06. Leik var ubeseiret (så til de grader) før kveldens kamp og lå 5 poeng før Gauldal FK på andreplass. Med Leik-seier i onsdagskveldens kamp ville spenningen allerede være over i 6. divisjon avdeling sju ved halvspilt sesong. Med sin blodige direkte spillestil har Leik bøttet inn mål denne sesongen, med et snitt på syv (!) mål per kamp på de åtte kampene før onsdag kveld. Slik skulle det derimot ikke fortsette for Leik. GFK var på hugget fra start og overrasket høytflyvende Leik med godt organisert press, hard jobbing og konstruktive forsøk med ball i laget, og alle tre poengene ble med gjestene hjem igjen.

Kampen startet med et visst GFK-trykk og noen brukbare sjanser. Blant annet Roar Aursøy hadde en særdeles pen mulighet til å skåre etter ca. 15 minutter, men valgte heller å rulle over ballen med hele kroppen enn å sette den i mål. Han om det. GFK fortsatte å presse et tilsynelatende nervøst Leik-lag bakover i banen, mens hjemmelaget var småfarlige med en gang de fikk muligheten til å slå direkte i bakrom på sine sjumilsstegsspisser. GFKs første mål kom omsider etter ca. 25 minutter ved (hvem andre, igjen og igjen) Torgeir Hugdal. GFK vinner ballen på midtbanen og to trekk senere settes Hugdal opp rettvendt ute til venstre. Lersbyggen trillet rundt både en, to og tre ganger med det som var av Leik-forsvarere og satte ballen kontant i mål fra spiss vinkel. 1-0! GFK fortsatte å presse Leik bakover i banen og hjemmelaget slet. Vondt skulle ikke lenge etter bli til verre. John Morten Helgemo knuser keeper i en hodeduell (keeper prøvde å bruke hendene, men akk) og setter 2-0 etter dødball. Og ikke nok med det. Etter nok en dødball holder GFK oppe trykket og Håvard Gjersvold på en småsjelden visitt i motstanders 16-meter får ballen fra Torgeir Hugdal og setter kontant inn 3-0. Et resultat ingen hadde regnet med etter drøye halvtimen! Etter 3-0 fikk Leik ristet av seg litt av sjokket og satte GFK under hardt press med en rekke meget gode dødballer og gode duellspillere i feltet. Hjemmelaget fikk omsider uttelling på corner og reduserte til 1-3 like før pause. Kampen var i aller høyeste grad levende.

2. omgang startet langt mer jevnspilt enn den første, med gode sjanser begge veier. Leik som alltid farlige med en gang noen vinner ballen rettvendt på deres halvdel. Da er det tydelig at oppskriften er "slå i bakrom, vi har raske spillere på topp". Den berømte spikeren i kista (sitat Leik sin Twitter-konto) kom etter ca. 60 minutter. John Morten Helgemo blir felt av keeper og det dømmes en soleklar straffe. GFK sin ubestridte straffetaker Arne Engan står rolig som skjæra på tunet og venter på at Leik-spillerne har kjeftet ferdig på dommeren. Han legger ballen rolig til rette på straffemerket og skritter opp. Han gjør som han har gjort på hver eneste straffe han har tatt i hele år. Venter ut keeper og setter ballen kontrollert i mål. Kaldere fisk skal du lete lenge etter! "Er dette et toppoppgjør?", spør Engan filosofisk etter scoringen. Leik bevarer spenningen i kampen med sin redusering etter ca. 75 minutter etter et godt innlegg fra deres unge høyreback. Den endelige spikeren i kista kommer like før slutt ved Torgeir Hugdal som setter inn 5-2-scoringen på omtrent samme vis som han satte inn 1-0. Sluttresultatet blir småpene 2-5 og GFK revansjerer fjorårets tap på Korsvegen. Med dette lever spenningen i aller høyeste grad ved halvspilt sesong i årets 6. divisjon avdeling 7. Leik har nå 24, GFK 22 og Kolstad 3 21 poeng, og disse tre lagene virker å være de som skal gjøre opp om avdelingsseieren i år.

En særdeles godkjent kamp av GFK og en første halvtime som nok er det beste vi har prestert i løpet av klubbens knappe et og et halvt års levetid. Alle mann jobber knallhardt og oppofrende sammen som et lag, har en tydelig plan med det defensive arbeidet og fortsetter den positive utviklingen med ball i laget. Da er det artig å være GFK-spiller. Nå gjelder det å gjenskape disse prestasjonene også mot resterende lag i avdelingen!

PS: La oss nå for all del forvente og tro at begge lag slår Kolstad 3 til høsten, slik at ikke hobbylaget fra Kvitbyen stikker av med avdelingsseieren. Det hadde vært trist.

PPS: Jonas Rambraut Øhlen står nok en svært god kamp i mål for GFK med flere viktige redninger. Meget!