Hjemmeseier mot Astor endte på mirakuløst vis ikke med mer enn 5-0

Postet av Gauldal Menn den 9. Jun 2017

På en aldeles nydelig junikveld (heldigvis klokken 20 og ikke klokken 15) tok Gauldal FK imot Astor i den åttende runden av årets 6. divisjon avdeling 7. Et for dagen (i følge dem selv, og meget troverdig sådan) svekket Astor-lag hadde særdeles lite å by på i oppgjøret som burde og skulle endt, men på en eller annen måte ikke endte med mer enn 5-0 til GFK. Med blant annet syv(!(i alle fall seks)) baller i treverket kunne (og, igjen, burde) GFK fort ha endt opp med tosifret denne kampen. Det er litt vanskelig å bedømme hvor god denne kampen var av GFK, ettersom motstanden kanskje er noe av det svakeste vi har møtt til nå. Neste kamp, onsdag 14. juni, er borte mot Leik på Korsvegen kunstgress. Litt avhengig av hvordan det går mellom Melhus 2 og Leik i kveldens (fredag) oppgjør, vil bortekampen på Korsvegen sannsynligvis være svært avgjørende for hvor spennende høstsesongen blir på Melhusbanken Flå Arena. Torgeir Hugdal blir igjen en av kampens store profiler, med to mål, én målgivende og en hel rekke svimle Astor-forsvarere.

Kampen startet med et GFK-lag i motvind (rent klimatisk, ikke symbolsk) uten at Astor på noen som helst måte fikk utnyttet vinden til sin fordel. GFK var bedre til å holde ball i laget og vende spill enn tidligere i sesongen (og forrige sesong), noe som delvis skyldtes et tamt Astor-press men også et økende fokus på dette fra GFK sine spillere. Hjemmelaget produserte flere sjanser før kvarteret var gått, uten at dette ga uttelling. Torgeir Hugdal skulle stå for det første for(ikke ut-)løsende øyebkikket. Stian Lillebudal på venstre back spilte Torgeir på fot høyt oppe på vår venstreside. Torgeir kjørte karusell med et par-tre Astor-spillere før han fra spiss vinkel og 7-8 meter banket ballen i lengste hjørne. 1-0!

GFK fortsatte å styre kampen, mens Astor fikk en hel og en halv mulighet etter å ha dasket ballen i bakrom etter å ha vunnet ballen. En strålende Jonas Øhlen reddet den ene store sjansen han fikk mot seg (som han har gjort til vane i det siste). I minuttene etter 1-0 burde vært satt inn flere mål, hvor blant annet Roar, Micke og John Morten hadde gode sjanser. En litt overtent Are blåste også et par skudd over fra distanse og en opplagt venstreback i Stian hadde også noen halvfarlige sjanser. 2-0 ble satt inn etter 39 lange minutter av Arne Engan fra ca. 16 meter etter godt forarbeid av Torgeir.

Andre omgang startet som første omgang sluttet (og med et GFK-lag i medvind både klimatisk og symbolsk). Fortsatt ville ballen sjelden i mål og det tok neste 20 minutter før 3-0 ble satt inn. Etter to headinger i tverrligger fra hjørnespark skulle endelig John Morten Helgemo få ballen i mål. En særdeles god duellspiller denne Helgemo! Det var aldri tvil om hvor de tre poengene skulle ende. Etter 79 minutter satte Ådne Rolseth Holthe (som alltid virker å være på riktig plass) inn 4-0 etter godt trykk i Astor-boksen og en marerittaktig klarering fra en ung og overtent Astor-forsvarer. Like etterpå satte Torgeir inn sitt andre mål for dagen fra ca. 18 meter. Stillingen stod helt inn og Gauldal vinner sin fjerde kamp på rad. Nå gjenstår det å se hvordan det går mot Leik onsdag 14. juni. Som siste kamp i første halvdel av sesongen er det viktig for GFK å vinne denne for å bevare spenningen om avdelingsseier til høsten. Vel møtt skal du være (det er ikke så langt fra Ler/Lundamo/Hovin til Korsvegen (som sangen (nesten) synger om)! Vi har troen på seier!

Dagens positive (på sidelinjen). Kim Roger Malum måtte stå over kamp. "Beklager sent svar, men kjæm itj, det e kømmi småfælk" (Kim Roger Malum, Facebook, 09.06.2017). Vi gratulerer!

Dagens tropp: Gauldal FK sin. Bred og med 5 mann på benken som kommer inn og gjør en meget god jobb. Artig!

Dagens anti-tropp. Astor sin. Plaget med skader og de bedyret at "til høsten, når vi har full tropp, skal vi slå dere". Særlig!

Målscorere (og målgivende (vi fører statistikk, ser du))

1-0: Torgeir Hugdal (Stian Lillebudal)

2-0: Arne Engan (Torgeir Hugdal)

3-0: John Morten Helgemo (Are Grytdal)

4-0: Ådne Rolseth Holthe (klarering fra Astor-spiller etter klabb og babb)

5-0: Torgeir Hugdal (Are Grytdal)