Hjemmeseier mot Leinstrand

Postet av Gauldal Menn den 7. Mai 2017

Sesongens andre hjemmekamp endte med nye tre poeng for GFK1. En god start på begge omganger sørget for totalt fire mål i nota bak avdelingens (og breddefotball-Norges?) garantert eldste keeper i Leinstrand-buret. Ikke den beste kampen fra GFK sin side, men tre poeng er og blir tre poeng. Torgeir Hugdal (2), John Morten Helgemo og Micke Larsson stod for skåringene.

De første 20 minuttene av omgangen var relativt jevne, med et tungt og solid Leinstrand-lag som trillet en god del ball mellom sine stoppere og deretter slo langt mot sin venstre kant. GFK kom til flere gode muligheter etter gjennomløp fra sine indreløpere og kanter. Verken innleggene eller avslutningene satt helt, og det tok 20 minutter før første mål ble registrert. En godt slått dødball fra Bjørn Olav Midtflå endte etter litt klabb og babb hos en hardtarbeidende John Morten Helgemo, som noterte seg for skåring. Kun fire minutter senere ble Roar Aursøy felt etter et godt gjennomspill og dommeren blåste helt korrekt straffe (som ikke langt unna var eneste gangen dommeren brukte fløyten sin i første omgang). Torgeir Hugdal fikk æren av å sette straffen kontrollert i mål, og 2-0 var et faktum. Leinstrand hang med hodet og kampen virket nesten punktert allerede. Det skulle derimot snu ganske kjapt. GFK mistet ballen etter det som burde vært et frispark og Leinstrand fikk spilt fri sin kaptein på venstre kant som satte inn reduseringen. Kun fem minutter senere fikk Leinstrand nok et mål på omtrent samme måte. GFK stod høyt i banen med ball, ble brutt og Leinstrand spilte hurtig i bakrom. 2-2 var et faktum og kampen var plutselig spennende igjen. To skikkelige "lort-mål" (sitat Roar Aursøy)! Leinstrand fikk blod på tann og var svært farlig frampå ved noen flere anledninger og det var kun takket være en god Jonas Rambraut Øhlen at stillingen holdt seg. Like før pause satte Mikael "Micke" Larsson inn sitt første GFK-mål og lagene gikk til pause med 3-2. En omgang GFK ikke var altfor fornøyd med.

Andre omgang bar tydelig preg av at Leinstrand ikke akkurat er topptrente, og GFK fikk mer og mer rom å spille i (uten å utnytte dette til det fulle). Etter 57 minutter satte Torgeir Hugdal inn sitt andre mål for dagen etter innlegg fra Micke Larsson, og kampen var etter dette så godt som punktert. Leinstrand hadde mindre og mindre å komme med, og GFK burde skåret flere. Sluttresultatet ble 4-2, og GFK har nå 7 poeng på tre kamper og ligger som nummer to på tabellen, bak Leik, som virker å bli hovedmotstander om opprykket også i år (sammen med Melhus 2 og Nationalkameratene er kamprapportør sin spådom).

Neste hjemmekamp for GFK1 er 18. mai mot Buvik2/Skaun. Søndag 14. mai på Huseby skal GFK revansjere det ekstremt sure 4-3-tapet for Kolstad 3 fra i fjor.

Dagens gledelige PS: Sergej Tertels spiller sesongens første 15 minutter. Farlig nær å skåre i dag (som vanlig). Godt å ha den målfarlige veteranen tilbake i aksjon. Samme kan sies om Gunnar Senneseth som kommer inn i andre omgang og tar nuven av Leinstrand sin venstreside.

Dagens sitat: "Lort-mål". Roar Aursøy om Leinstrand sine to mål.

Dommen over dommeren: Sannsynligvis bekymret for hørselsskade. Blåste i alle fall ikke i hjel fløyten sin og hadde lagt listen høyt.

Pulsen på publikum: OK minus. GFK har en jobb å gjøre med å få folk på kamp!