Seier i første hjemmekamp for GFK 1

Postet av Gauldal Menn den 20. Apr 2017

I et sedvanlig elendig aprilvær (men med oppholdsvær i store deler av kampen, heldigvis) endte årets første kamp for GFK senior menn sitt førstelag med 5-1-seier over et relativt sterkt Heimdal 2. En absolutt godkjent første gjennomkjøring av laget som har som mål å kjempe i toppen av årets avdeling 07 i 6. divisjon. Torgeir Hugdal ble kampens store spiller med hele tre mål og én målgivende.

Kampen åpnet på best tenkelige vis for guttene fra Gauldal med dagens første mål for Torgeir Hugdal. Etter kun to minutter brøt en for dagen svært godt organisert GFK-midtbane en Heimdal-pasning og satte i gang en kontring som etter litt klabb og babb til slutt endte opp hos Torgeir som banket ballen i mål fra omtrent 13,5 meter. Etter knappe 20 minutter signerte nok en gang Hugdal seg for skåring etter et svært godt framspill av en meget god Arne Engan. 2-0 var et faktum og Heimdal 2 virket både overrasket og litt rystet. Heimdalingene var i løpet av omgangen farlig frampå et par ganger, uten at de klarte å få ballen i mål.

Andre omgang startet omtrent som den første med et GFK-mål etter drøye tre minutter, denne gangen signert John Morten Helgemo (som etter et par år i eksil i Romoslia er tilbake i gauldalsfotballen). Heimdal slet fortsatt med å skape de helt store sjansene, mye grunnet et midtbaneledd som nektet spill framover i banen langs bakken og et forsvar som kontrollerte det aller meste av de (maange) langpasningene fra Heimdals stoppere ut mot kant. Etter 55 minutter fortsatte Ådne Rolseth Holthe hvor han slapp i fjor. Etter et godt innlegg fra (hvem andre enn) Torgeir Hugdal nikket unggutten kontrollert inn en flott scoring. Tilnavnet Eddie The Eagle ble nevnt om unge Holthe i forbifarten. En viktig scoring, som på mange måter punkterte kampen.

Heimdal 2 reduserte kort tid etter, noe som i kombinasjon med litt tyngre GFK-bein og tregere forflytning i midtbaneleddet resulterte i en viss spenning siste halvtimen av kampen. Like før slutt satte Torgeir Hugdal den definitive spikeren i kista med en aldeles nydelig chip alene med keeper etter et godt framspill av Roar Aursøy (som på dette tidspunktet kun hadde ett gjennomspill igjen i sine slitne bein). Sluttresultatet ble småpene (og i følge Heimdal i overkant ufortjente) 5-1 i favør GFK.

PS: Hele tre debutanter i seriesammenheng for GFK var i aksjon i dag: Robin Giseth (drammenser bosatt på Ler), Mikael ”Micke” Larsson (svenske bosatt på Byåsen) og John Morten Helgemo (den nevnte Romolslia-eksilen). Vi er veldig glad for å ha dem med oss!

PPS: Ballbesittelse i kampen var omtrent GFK 40 %, Heimdal 40 %, Heimdal sine stoppere 20 %.

PPPS: Håvard Gjersvold spilte 60 minutter med fotball og virker å være tilbake etter lengre tids kneproblematikk.

PPPPS: GFK har i år to lag, og andrelaget spiller sin første kamp søndag 23. april borte mot Ranheim 3.