En innholdsrik sesong i Utleira Håndball er overstått

Postet av Asgeir Hatlen den 7. Mai 2023

Det har vært en lang sesong for en avdeling med mange nye sportslige utfordringer, prosjekter som klubb og avdeling har satt ut i virke for å gi best mulig tilbud innefor håndballen i vårt nærmiljø. Nevner kjapt Julecup, tigerskolen med flere type aktiviter som tiger ekstra. Åpen lagtrening, landsekkende seriespill som noen av aktivitetene som er blitt gjennomført. Mange dugnadstimer fra foreldre og spillere er blitt gjort gjennom året. 

Et flott lagbilde av ivrige Utleira spillere. 

 

Håndballavdelingen har alle type tilbud fra mini håndball via barn ,ungdom, junior, senior håndball med alt fra vårt nye 1.divisjonslag til 4,5 divisjon herrer og damer, veteran lag i NM og tilrettelagt håndball.  Det vil si at vi har alt av tilbud som håndball tilbyr. Vi har spillere som  er tatt ut på det norske landslaget i Beach håndball for Junior og spillere som er fast inventar på Landslag junior håndball på damesiden.  

Gjennom tiger aktiviteter får våre junior og seniorspillere praktisere som trenere for yngre spillere i klubb og nærmiljø når vi har tiger aktiviteter. 

 


Sterk sesong av vårt 5.divisjonslag som endte med 2.plass i pulja. 

 

Vi som alle andre klubber i Norge er avhengig av engasjerte foreldre som tar på seg roller rundt lag for å skape gode sosiale rammer samtidig som de krydrer det med sin håndballerfaring hos de yngste. Her vil jeg si at Utleira er gått skodd på alle lag. Engasjementet som foreldregruppene har inn mot sine lag er helt enestående. Det er mange som engasjerer seg og det brukes godt med tid i forbredelser inn mot det å trene de yngste.  Ser ofte foreldre trener team som sitter i hallen og planlegger for å skape en god treninghverdag. Det at vi har trenerforum på tvers av lag er med og motiver og skaper rammer der foreldre kan dele erfaringer på tvers av lag som igjen er med å styrker samholdet og likhetene i mellom våre treningsgrupper. 

Engasjerte trenere på trener forum. Alle deler sine erfaringer med hverandre. 

 


Yngre spillere kurses gjennom en av våre samarbiedspartnere Trondehim Idrettsklinikk. 

 Tigerskolen skal snart inn i sitt tredje år. Sesongen 2022/23 har vi sett en stabil gruppe på 9-11 og 12 -14  år der lagene trener sammen på tvers av lag og alder.  Tigerskolen gir flere muligheten til å øve på basis ferdigheter både som spiller og i samspill med de andre. Her får vi muligheten til å bruke litt lengre tid på hvert tema. De yngste får også servert mat i forkant av trening. Vi har tiger ekstra på Fredager helt opp til 19 år. Alle trenger å repitere for å bli bedre med ball. Det er ikke noen slutt dato på utvikling. Lag miljøene er en fin plass for å bygge gode vennskap. 

 

Foreldre får også en arena å knytte nettverk gjennom å ha roller rundt lag. 

 Nasjonale serier og nasjonale sluttspill. Det ble full klaff i kvalifiseringene i Augsust som gjorde at vi hadde fire lag i nasjonale serier. Dette ble en bratt læringskurve og skapte stort press på inntjening for å holde egenandeler nede på et akseptabelt nivå. Foreldre og spillere har gjort en fantastisk jobb da det ikke var bygd reisekasser over flere år.Noe de måtte skape i løpet av høsten og vinteren. Et stort felles hjemmearrangement ble gjennomført i Februar der ungdommene og lokalmiljø fikk se topp håndball fra hele Norge. En flott læringsarena for klubb, trenere, spillere sportslig da man får referanspunkter fra hele Norge både på sport og arrangement. Alle som var på besøk i Utleirahallen i februar kåret det til det best gjennomførte arrangment . Rammer som foreldre skapte sammen med våre flotte ungdommer. 

i Bring møter man lag fra hele Norge her representert med  Utleira og Åsane J16 fra Bergen. 


Foreldre har mange roller på kampdag. 

 Generasjonen under junior er neste vekstfase og det e er alltid jobben som gjøres under junior nivå som vil være med å farge utviklingen på juniornivå. Våre 2008 lag har  klart og hevde seg godt både på gutte og jentesiden noe som gjorde at begge lag var med på sluttspill der de endte på 3.plass. Våre 07 spillere på jentesiden har felles lag med 08. På guttesiden har man hatt et godt samarbeid med naboklubb Tiller på G15 n i sesongen 2022/23. Det videreføres nå inn i 2023/24 sesongen og styrkes med at g08 trener fast med g07 hver uke . J07 og j08 har i vinter hospitert på j2006 som nå blir juniorspillere.  

Felles økter med vår nabo Nidelv er noe som er med å skaper godt grunnlag i nærmiljø.

Felles måltider på tvers av lag her representert med junior og senior fra i oppkjøring sommeren 2022. 


 

G 16 klare for kvalik i Bring høsten 2022. Noe som gikk meget bra. 


Fra 13 år og ned til 10 års nivå er det som sagt før stort engasjement blant foreldre trenere som har gjort at spillere finner glede i det å delta på treninger og kamper. Flere av lagene har i vår vært på diverse cuper og noen skal også på cup i mai blant annet Selbu cup, Tiller cup og Storhamar cup.  Det skal bli spennende og se videre utvikling i disse årgangene

 

 


J2012 var på sin første reise cup i Krisitansund. En fornøyd gjeng. 

Vi har et herrelag og et damelag i 4 og 5.divisjon som trener fast en gang per uke og ofte sammen. Der er det alltid god stemning og man ser at alle gleder seg til å komme på trening. Det er lave skuldre og gode rammer for alle. Damelaget har hatt en sportslig flott sesong i 5.divisjon med mange sportslige oppturer i gjennom hele sesongen. Herrelaget har hatt litt mer varisjon sportslig , men det ser ikke ut til å prege treningsgleden . Vi håper at mange flere spillere finner gleden i det å ha håndball som en positiv aktivitet i sin hverdag. 


Det har vært jobbet hardt og lenge med å etablere et lag innenfor det som defineres som topphåndball i Norge. Det har vært nære flere ganger. Faktisk , så nære at det imot Fyllingen handlet om sekunder. En spiller har vært med på hele reisen og det er kaptein Ingvild Følstad. Det har vært en lang sesong for laget som startet opp med hard fysisk trening i mai og juni for å legge grunnlaget. Det har visst seg at jobben de la ned i pre season har blitt helt avgjørende i veldig mange kamper da det stortsett har vært jevnt i 1.omgang for så og være et klart skille i 2.omgang. Trenere og spillere har holdt koken og det ble klart allerede før påske at opprykket var klart. Et godt grunnlag er lagt for å utvikle seg videre på nytt nivå . Ingvild Følstad får endelig oppleve å spille for sitt Utleira på nest øverste nivå i Norge. 


Det som gjør hverdagen helt spesiell i Utleira er alle de folka man blir kjent med i hverdagen.De små og store øyeblikkene som du opplever hver dag i møte med alle  i Utleria Idrettslag fra pensjonistene, de som jobber med matutlevering, leverandører, leietakere , spillere, trenere, lageldere , foreldre og alle andre som kommer innom hallen . Alle de gode samtalene man får på tvers av idrettene . Livet rundt Utleirahallen er mye mer enn to poeng og seier på banen. Det er et knutepunkt for alle som benytter Utleirahallen.  Jeg vil takke for nok et flott år her i Utleira . Det er bare glede seg til nye utfordringer som venter i et pulserende idrettslag som helt klart er i bevegelse. Som alltid kan mye bli bedre, men man må  huske å nyte all type fremgang samt se mulighetene til å utvikle seg videre. Klapp hverandre på skuldra innimellom fordi det gjøres mye godt arbeid av alle hver eneste dag.  Hilsen Sportslig utvikler i håndball. 

Fulle tribuner skaper ekstra god stemning på kampdag. 

 


Maskotter på hjemmekamp. 

 


Gode rammer på opprykksfesten .Utleira j14 sto med klubb flagg på innløpning. 

 

 

Dagens senior og morgen dagens spillere hånd i hånd ut på banen før kamp. Viktig å bygge lokale forbilder. 

 Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.