Seier i til Sør-Trøndelag i Lerøylekene

Postet av Stig Ove Næss den 7. Sep 2020

Norsk friidretts kretskamp for 13 og 14 åringer arrangeres første helg i september. I kretskampen eller Lerøylekene deles landet inn i 3 regioner. Sør-Trøndelag deltar i Midt- og Nord-Norge og møter utøvere fra Finnmark, Troms, Nordland, Nord Trøndelag og Møre og Romsdal. I Lerøylekene konkurreres det i et stort utvalg øvelser. Sprint, mellomdistanse, alle kastøvelser og hoppøvelser og kappgang.

For første gang siden 2006 ble det seier til Sør-Trøndelag. Seieren ble sikret da vi klarte å stille gode utøvere i alle øvelser for første gang på lenge. Utleira IL Friidrett hadde gode bidrag til seieren. 

Hele 6 utøvere fra Utleira IL Friidrett ble tatt ut for å representere Sør-Trøndelag i kretskampen.

Uttaket er basert på oppnådde resultater i utendørssesongen 2020. 

Stine Nilsen, jenter 13 år ble tatt ut i flere øvelser, men kunne dessverre ikke delta da hun måtte reise bort i helga. 


Kristine Næss, jenter 13 år. Ble tatt ut i 60 meter, lengde,tresteg, 200 hekk og slegge. Kristine er høyt oppe på landsstatistikken på sprintøvelsene og deltok derfor på begge stafettene, 10 x 80 meter stafett og 8 x 200 meter stafett. Kristine sikret seg bronsemedalje i 200 meter hekk, samt både sølv og gullmedalje fra stafettene. 


Dina Melhus Hildrum, jenter 14 år. Begynte med friidrett for bare 3 uker siden. Da Sør-Trøndelag manglet stavhoppere, stilte hun sporty opp på trening for å prøve stavsprang. Med bakgrunn fra konkurranseturn hadde hun de beste forutsetninger for å mestre øvelsen. Dina svingte seg tilslutt over 2,07 meter i stav og kapret bronsemedaljen. I tillegg deltok hun på kule, tresteg, slegge og diskos og fikk blant annet opp et hopp på 9 meter i tresteg. 


Christian Kjeldsberg Johansen, gutter 13 år. Det er få forunt å løpe raskere enn Christian. Han begynte med friidrett i vinter har utviklet seg til å bli en av landets raskeste gutter i 13-års klassen. Søndag vant han 60 meterfinalen på meget sterke 8,08 sek. Lørdag vant han 200 meter på 26,04 sek og tok sølv i lengde med 5,01 meter. I tillegg deltok han i kule og begge stafettlagene til Sør-Trøndelag. 


Trygve Bjarkøy, gutter 13 år, er er meget ivrig utøver som trener mye. Dette har han fått godt betalt for. I helga deltok i høyde, lengde, 200 meter hekk, 60 meter hekk og tresteg. Trygve mestrer mange øvelser og gjør det bra i det meste. I helga kapret hele 4 medaljer, 3 sølv og 1 bronse. 


Aksel Wormdahl, gutter 14 år, er en av de aller beste i landet på hoppøvelser. I helga tok han hjem seier i både tresteg og lengde. I lengde ble det ny pers med hele 5,73 meter, noe som tok Aksel helt på toppen av utøverstatistikken i Norge for gutter 14 år. Aksel kapret gullmedaljen i tresteg med 11.07 meter. I høyde ble det også ny pers med 1.64 meter og sølvmedalje. Aksel er dermed allerede kvalifisert for UM (Ungdomsmesterskapet) i friidrett neste år både i lengde og tresteg og mangler bare en centimeter for å være kvalifisert i høyde. 

Se alle resultatene fra Lerøylekene her:

https://webres2.andro.no/ungdomelekene/2020/trondheim/

Neste helg deltar utøvere fra Utleira IL Friidrett både på Bergen Friidrettsfestival og Byåsenlekene. Vi gleder oss til fortsettelsen


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline