Seier på en helt på det jevne dag borte mot Buvik2/Skaun

Postet av Gauldal Menn den 8. Sep 2017

Sesongens femte siste(!) kamp endte med 5-1-seier og tre poeng for GFK som fortsatt henger tett på Leik i kampen om opprykk. Gjestende GFK slet en stund på Da-Tel Arena, mye grunnet slurv både med og uten ball. Sakte men sikkert fikk likevel gjestene fra lengre nord langs Gaulas bredder kontroll på kampen og etter 40 minutter spilt var det etter hvert liten tvil om hvor de tre poengene skulle ende opp. Torgeir Hugdal (3), John Morten Helgemo og Are Grytdal stod for målene denne kvelden.

Kampen var kun tre minutter gammel når GFK vant et hjørnespark etter en stor sjanse ved Torgeir Hugdal. Are Grytdal skrudde, med bittelitt hjelp fra Buviks målvakt, like greit hjørnesparket i mål til 1-0. Buvik/Skaun virket ikke videre bekymret av den grunn, og fikk i tiden etter skåringen litt for god tid til å klaske ballen i bakrom på noen fotrappe frontspillere. Etter knappe ti minutter spilt fikk de uttelling på en slik bakromspasning og utligningen var et faktum. Etter denne skåringen slet GFK med å få til noe særlig, offensivt så vel som defensivt. Feilpasninger, for mye stress og dårlig kollektivt press førte til at det like gjerne kunne vært hjemmelaget som gikk opp i føringen. Kampen svingte fram og tilbake, med halv- og noen helsjanser til begge lag. Etter drøye halvtimen spilt ble en, som vanlig, frisk Torgeir Hugdal felt på ca. 18 meter. Bjørn Olav Midtflå, som ryktene sier har trent hardt på frispark de siste ukene, fikk (tok) muligheten. Uten tvil en meget korrekt avgjørelse. Ballen gikk i kryssfestet, og Midtflå selv hevder hardnakket at ballen var inne. Dommer ville det annerledes, og det er Torgeir Hugdal, som banket returen i mål på halvspretten, som får målet registrert. Hugdal var frempå igjen like før pause, og satte inn 3-1 etter å i kjent stil ha rundet et par-tre spillere både en og to ganger. Tomålsledelsen til pause var kanskje ikke helt fortjent, men den var uansett et faktum.

Andre omgang ble noe annerledes enn første, og det virket som om hjemmelaget hadde mistet litt av piffen i løpet av pausen, og GFK tok mer og mer over kampen. Med enorme rom sentralt og god tid med ball burde gjestene ha skapt langt flere farligheter. Etter ti minutter av omgangen ble ballen vunnet igjen til høyre på egen halvdel. Deretter gikk det på få touch og en Ådne Holthe på høyre kant fant med et presist innlegg John Morten Helgemo på 6-7 meter som enkelt kunne sette inn 4-1. Den berømte spikeren i kista var et faktum. Like før slutt satte Hugdal inn sitt tredje for dagen, etter å ha lurt Buvik-stopperen så ettertrykkelig på, rett og slett, rævva, at det var på grensa til å behøve en unnskyldning.

Totalt sett en kamp som kunne ha endt opp med et styggere resultat for begge lag sin del. Tross en litt traurig start henter GFK seg godt inn igjen, og henger for fullt med i kampen om opprykk. Nå er det fire kamper igjen, og torsdag neste uke gjester Melhus 2 Melhusbanken Flå Arena til viktig (for GFK) kamp. Vi gleder oss (og er spent på hva Melhus stiller med).