Sesongens eneste gresskamp endte kun(!) med seksmålsseier

Postet av Gauldal Menn den 26. Aug 2017

På en Leinstrand gras i relativt god stand møtte Gauldal FK torsdag 24.08 Leinstrand til noe framskyndet kamp grunnet det som senere skulle skje på Lerkendal. Mange husket fra i vår Leinstrand som et tungt lag og GFK øynet derfor et håp om at hjemmebanefordelen på gress ikke var en veldig stor fordel for et godt voksent Leinstrand-lag. Det skulle vise seg å stemme meget godt. Kampen endte kun 0-6, og "kun" er ingen overdrivelse. Sjelden har det blitt skapt så mange og bommet på så mange sjanser i en GFK-kamp. Kampens målskårere Arne Engan og Torgeir Hugdal leverte tre mål hver.

Gauldal åpnet kampen med et vellykket hardt press på usikre Leinstrandforsvarere, noe som umiddelbart resulterte i sjanser. Torgeir Hugdal skåret allerede etter 3 minutter og GFK styrte det meste som skjedde. Etter drøye 15 minutter fikk også GFK straffe, etter at Torgeir nok en gang vant ballen høyt. Arne Engan får lov til å skylde på uvant underlag for at denne straffen endte med keeperredning. Engan gjorde opp for straffebommen etter halvtimen spilt, når han kriget med keeper og fikk pirket ballen i mål. Godt jobbet! Torgeir Hugdal var nok en gang frampå kun minutter senere, når han danset forbi det som var av forsvarsspillere. Leinstrand fikk et par sjanser i løpet av omgangen, men en god og årvåken Jonas Øhlen samt et godt GFK-forsvar ryddet opp i det som kom.

Andre omgang ble ikke noe annerledes enn første omgang, med et GFK-lag som styrte mye av det som skjedde. Et helt lass antall sjanser (og tilsvarende mange hjørnespark) ble også produsert denne omgangen, men det tok et kvarter av omgangen før Torgeir Hugdal satte inn sin tredje skåring. Like etter leverte Roar Aursøy og Arne Engan dagens vakreste kombinasjon, når Roar lekkert fant pannebrasken til Arne som nikket inn 0-5. Leinstrand hadde på dette tidspunktet så godt som gitt opp, og satte innpå veteranen over alle veteraner, en keeper som er nærmere 60 enn 40. Det skulle vise seg å gjøre absolutt ingen forskjell. 0-6 kom ved samme mann (Engan) rett før slutt med et skudd fra omtrent 20 meter som snek seg inn i keepers høyre hjørne. Vondt å se for de som konkurrerer med Engan om målpoeng (Hugdal når vi aldri igjen), men godt å se for et hvilket som helst GFK-hjerte. I andre omgang kunne vi også ha blitt vitne til sesongens mål for GFK, når midtstopper Robin Giseth tok ned ballen et lite stykke inne på egen banehalvdel. Stopperen tok like gjerne med seg ballen hele veien, tok tunnell på et par Leinstrandkarer og fant seg selv alene med keeper. Avslutningen var heller ikke håpløs og alle (inkludert de 3-4 tilskuerne som var tilstede) trodde ballen gikk i mål. Men akk, den gikk rett utenfor. Et flott soloraid, som dessverre ikke vil bli husket.

Det mest utrolige med denne kampen er at den kun ender 0-6. Undertegnede tror ikke GFK har skapt like mange sjanser noen annen kamp denne sesongen. Avslutningsteknikken og -roen manglet derimot ved gjentatte anledninger, noe hele midtbanen og angrepsrekken (og en og annen forsvarsspiller, Robin Giseth) må ta til seg. Bedre lag tilgir ikke like lett så mange sløste sjanser. GFK spilte tidvis god fotball, men tok ikke godt nok vare på det havet av rom som Leinstrand forærte det gjestende lag. Likevel, GFK holder nullen for tredje kamp på rad. Neste kamp er hjemme mot Kolstad 3 torsdag 31.08. Da er det på høy tid at gjengen fra Kvitbyen reiser poengløse fra et oppgjør med GFK. Møt opp og hei GFK fram mot tre nye poeng!