Bækkelaget - Utleira

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 27. Mar 2017

Endelig var det dags for revansje mot Bækkelaget etter det fatale tapet 12. november, som enda satt dypt printet i minnet. Og siden denne kampen, har vi ikke tapt. Vi får helt bestemte på at Bækkelaget ikke skulle få ødelegge seiersrekka.

Taktikken er et offensivt forsvar fra start. Cecilie banker inn kampens to første mål, men BSK svarer like kjapt. Det høye tempoet gjør det krevende for oss å flytte beina raskt nok i forsvar og vi trøbler veldig med å lage de nødvendige bruddene i vertenes angrepsspill. Gang på gang blir vi utspilt, men takket være en godt forberedt Mathilde bakerst, klarer de ikke å utnytte sine sjanser godt nok. Videre gjør vi en endring i forsvarstaktikken som er nok til å gi oss kontrollen tilbake. Mathilde fortsetter å storspille og denne tryggheten tar vi med oss fremover på banen. Vi er foran med to-tre hele veien og ved pause står det 11-13 på tavla.

I andre omgang fortsetter kampen på samme vis. Vi er i føringen i store perioder og det nærmeste Bækkelaget kommer er utligning. Igjen er det tempo i kontra og ankomst som gjør at vi får de ekstra målene vi trenger for å holde på ledelsen. Hjemmelaget lykkes bra med sine skudd fra distanse og innspill til linja, og de spiser igjen opp vår ledelse. Med cirka 10 minutter igjen å spille får vi bekymringsmeldinger fra de hjemme i Trondheim om at det er slutt på liveoppdateringene via handball.no. Vi iverksetter raskt videre oppdateringer på Snapchat, og kampens videre utvikling gjør det særdeles spennende. Fem minutter gjenstår da Bækkelaget utligner for tredje gang i kampen. Det står 26-26. Skal det bli en reprise av tapet på hjemmebane? Skal vi gi fra oss seieren i sluttminuttene, etter å ha leda hele veien? Minuttet senere står det 27-27. Publikum holder pusten. BSK har ballen og setter opp et angrep som ender i 100 %-sjanse, til tross for at vi jobber febrilsk i forsvar. Og der, der står Mathilde Tømmerås. Større enn noen gang før. Hun redder. Jubelen bryter løs, men det er ikke over enda. Vi får ei litt merkelig utvisning, og faktisk vår første (!) i kampen, tre minutter før slutt. Dette kan bli skjebnesvangert. Istedenfor vinner vi den siste perioden 4-0. Vi er rå på innsatsvilje, offensive i hodet og beviser nok en gang at vi er best når det gjelder. En fantastisk prestasjon av samtlige og så utrolig fortjent. Vi vinner vår 10 kamp på rad!

Bækkelaget - Utleira 27-31 (11-13)