Utleira - Volda

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 15. Jan 2017

I går spilte vi årets første kamp. Motstander var Volda, seierlederen vi, som første og eneste lag, slo i Voldahallen før jul. Volda skulle nå få sin revansje.

Bortelaget åpner scoringsshowet, og det tar hele seks minutter før vi setter vårt første mål, i det som en stund ser mer ut som en fotballkamp ifølge måltavla. Målvaktene storspiller i hver sin ende. Vi fortsetter med suksessoppskriften fra bortekampen, og selv om Volda kanskje ikke er overrasket, sliter de igjen med å finne løsningene. Etter nokså målfattige seksten minutter, tar Martin timeout. Det står 3-4. På de neste fem øker gjestene ledelsen til 3-7. Vi jobber på og nekter å miste tro på avtalt taktikk, og kommer heldigvis tilbake til hektene igjen. Vi går til pause på stillinga 9-10.

Vi scorer på første mulighet i den andre omgangen. Endelig er vi á jour igjen. Det offensive forsvarsspillet vårt krever vanvittig mye krefter, men vi klarer på imponerende vis å holde intensiteten oppe. Aurora varter opp med redning på Voldas sjumeterskast, og selv om Voldas målmaskin får tak i returen, redder Aurora også denne. Hallen bryter ut i vill jubel og det gir en fantastisk god energi til jentene på banen. Intet mindre ekstatisk blir det da Aurora også på neste 7-meterskast kliner til med ei redning. Etter 40 spilte minutter har hun redder flere baller enn hun har latt passere. Til tross for at også Voldas målvakt gjør en særdeles god jobb, lar vi oss overhode ikke skremme. Vi er offensive og uredde. Tora gjør flere viktige returløp og hindrer bortelaget i å få de enkle kontringsmålene. Vi spiller oss til sjanse på sjanse, og i dét kapteinen vår, Thea, tricker inn ei scoring, er vi foran igjen med 15-14.

Da det gjenstår 10 minutter ryker Mathilde H. på sin tredje utvisning for god innsats. Med det mister vi ikke bare en bauta i forsvaret, men også en viktig brikke i vårt angrepsspill, som også er vår toppscorer. Heldigvis får vi nok en gang bekreftet viktigheten av god bredde i laget. Aurora fortsetter å storspille i målet, og i angrep finner vi stadig nye kombinasjoner som fungerer. June setter inn ei viktig scoring når vi igjen har ligget jevnt, og hakk i hæl følger Sanne opp med ei scoring. Bortelaget klamrer seg fast og er kun ett mål bak med fire minutter igjen å spille. Ingvild finter seg forbi og sniker ballen inn bak Voldas målvakt. Det står 21-19. De siste minuttene går som en lek. Vi hindrer alle deres forsøk på mål de siste minuttene, og har også to lekre scoringer fra Sanne på høyrekanten i innspurten.

Det ender med en magisk firemålsseier. Vi sjokkerte håndballfolket med en sterk borteseier, og nå beviste vi at det verken var flaks eller tilfeldighet. To av to seire mot serielederen sier sitt! En fortryllende kamp hvor samtlige gjorde jobben! Aurora ble kåret til vår beste spiller. Fullt fortjent!