Kampreferat: Utleira - Kolstad

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 7. Jan 2016

6. januar 2016

Årets første kamp skulle spilles. Bunnlaget, Kolstad, gjestet Utleirahallen onsdag kveld. Kolstad med kun en seier så langt, burde og skulle slås. Selv lå vi plassert på en 3. plass, ett poeng bak Molde og Byåsen. For vår del var på ingen måte denne kampen mindre viktig enn noen annen, da vi trenger hvert eneste poeng om vi skal kunne kjempe om kvalik til førstedivisjon.

Allerede i åpningsminuttene vises det at det er klasseforskjell mellom lagene. Hurtige bein og raske ballvekslinger gjør at vi allerede etter halvspilt førsteomgang leder 10-2. Cecilie bidrar utrolig godt i forsvar, der hun plukker Kolstads forsøk på innspill til linja gjentatte ganger. Dette gjør at vi får utnyttet våre temposterke spillere særdeles godt. Bortelaget spiller til passivt gang på gang, og det er en tålmodighetsprøve for våre målsugne jenter. Det solide forsvarsspillet gjør det lettere for Mathilde bakerst, og sammen spiller vi med høyt tempo når vi vinner ballen. Debutanten, Hanna R., får virkelig fram sitt unike overblikk og serverer lagvenninnene den ene lekkerbisken etter den andre. En noe mer slurvete avslutning på omgangen gjør at ledelsen reduseres. Det står 12-7 ved pause.

Kolstad klarer å bite seg fast og ledelsen er ikke større enn fem måls differanse utover i andre omgang. Vi brenner en rekke hundreprosentsjanser, og er rett og slett for unøyaktige, noe som har gått igjen i mange kamper tidligere også. Allikevel er det aldri noe fare for at poengene skal glippe, da vi igjen drar ifra det siste kvarteret. Johanna får sin debut etter langtidsskade, og markerer seg med hele fire scoringer i sin aller første kamp i utleiradrakt. Gledelig er det også at vi har så mange spillere på scoringslista. Vi vinner til slutt komfortabelt 24-13. Tora kåres til vår beste spiller, da hun både var god i alle spillets faser. Hun ble også kampens toppscorer.

Utleira - Kolstad 24-13 (12-7)

Mathilde Tømmerås, Pia Rehaug 2, Mira Normannsen, Tora Sletvold 6, Tone Haugerud 1, Lisa Nilsen 1, June Nilsen 1, Lina Torvik 4, Cecilie Ljostveit, Johanna Jacobsen 4, Elisabeth Hammerstad 3, Mathilde Holck, Hanna Ronglan 2.