Referat foreldremøte Basis 7. januar

Postet av Utleira IL - Allidrett den 19. Jan 2015

Takker for godt oppmøte på foreldremøtet for Basis onsdag den 7. januar ved Utleira skole. Her kommer er et referat med viktig informasjon.
TreningstiderTidligere år har det vært opphold med Basis innetrening når Skigruppa har hatt tilbud med skileik i Bratsberg. I år ønsker vi å ha tilbud med innetrening i tillegg til skileiken i Bratsberg. Skileiken vil være på tirsdager fra kl 18-19.15. For mer info om skileiken i Bratsberg les innlegget på Basis sin hjemmeside. Det blir også nye treningstider for innetrening som følge av manglende trenerdekning for de to første gruppene ved Basisidretten på onsdager. Basis har fått halltid til disposisjon tirsdager mellom kl 16.00 og 17.30. Dessverre blir det da tilbud om både innetrening og skileik samme dag for en del Basismedlemmer, men vi har ingen mulighet til å unngå dette.
Tirsdager:Kl 16.00-16.45 Ordinær Basis- Født 2008 (klasse A+B)Kl 16.45-17.30 Ordinær Basis- Født 2009Kl 18.00-19.15 Skileik for alle Basismedlemmer (Bratsberg)Onsdager:Kl 16.30-17.15 Ordinær Basis- Født 2008 (klasse C+D)Kl 17.15-18.00 Ordinær Basis- Født 2007
Det er vedlagt en link til spørreundersøkelse; https://no.surveymonkey.com/s/7LLWCFL, for å få tilbakemelding om hvilket tilbud som er ønskelig å benytte når for Basismedlemmene. Frist med å svare er søndag 18. januar. For å optimalisere tilbudet vil vi se på resultatet og eventuelt gjøre justeringer på treningstidspunktene for innetreningen. Om det blir nye justeringer for hvem som trener når på innetreningen vil det komme informasjon om dette innen søndag 25. januar.
Angående 2008 gruppa vil vi starte på nytt for 2015 med fordeling etter klassene som oppgitt. I høstsesongen ble det stor skjevfordeling på gruppene med antallet deltagere. Det vil nok være ønskelig med bytting på nytt mellom 2008 gruppene og dere bes om å ta kontakt med leder for foreldrestyringsgruppa til Basis (ajulshamn@yahoo.no) men helst avvent til etter 25. januar for å se om det blir gjort justeringer på treningstidpunkt. Alle må gi beskjed om de ønsker å bytte dag.
TrenerbehovVi har fortsatt med oss Renate og Oscar videre som trenere, både for tirsdager og onsdager. Men de rekker ikke å være tilstede på første gruppe tirsdager før nærmere kl 16.15 så vi får behov for å dekke opp tidspunktet mellom kl 16 og 16.15 med andre trenere/foreldre. Det vil bli jobbet for å få inn en eller to trenere til for å kunne dekke opp første gruppe på tirsdagstreningene og ellers dele de andre gruppene med Oscar og Renate etter behov. Vi oppfordrer alle foreldre til komme medtips til trenerkandidater, gjerne ungdommer med interesse for idrett og har barnetekke.
Målet er å ha to trenere tilstede ved alle treninger. Det er ikke alltid oppnåelig men én trener skal det uansett være.
ForeldredugnadDet vil bli satt opp én forelder til å være ekstra voksenperson ved alle basistreninger tirsdager og onsdager. Ingen skal få mer enn en vakt pr. barn. De minst engasjerte foreldrene i idrettslaget prioriteres for ikke å gi mer til de som har oppgaver fra før. Oppgaven til forelderen blir å være tilstede ved treningen og bistå trener(e) ved behov men uten å ha trenerfunksjon. Den gruppa som har barn ved første gruppe tirsdager (født 2008, klasse A+B) vil inntil videre måtte stille med oppvarming mellom kl 16.00 og inntil trenerne dukker opp (senest kl 16.15). Det er greit at denne forelderen tar med seg en person til for bistand med oppvarmingen om ønskelig. Linker til aktuelle oppvarmingsøvelser;http://www.udir.no/Fysisk-aktivitet-i-skolen/Aktivitetsbanken/http://www.friidrett.no/idrettsleker/Documents/100%20tips%20til%20leker.pdfDet er ønskelig at det primært forsøkes bytting internt i gruppene før man eventuelt kontakter leder for Basis. Oppsett for foreldredugnad vil bli utsendt i løpet av uke 3 (er avhengig av å få klasselister fra skolen for å dele inn 2008 gruppene).
AktiviteterAktiviteter som planlegges for vårsesongen; fotballgruppa og topphåndball vil ha fokus på lek med ball, friidrett, sirkusoppvisning med opplæring i sirkusøvelser, klatring og ordinær gymsallek/aktiviteter.
ForeldrestyringsgruppaDet takkes for innsatsen til de tre representantene som har sluttet i Foreldrestyringsgruppa til Basis. Øystein Brækstad og Mette Nordlie har sluttet men har takket ja til å stå som vararepresentanter. Tre nye representanter er valgt inn i Foreldrestyringsgruppa: Marthe Ramstad Hammervold, Magnus Jystad og Håkon Ebbesen- velkommen til dere alle tre.
InformasjonsformidlingDet vil oppstå behov foreldrebistand utenom planlagt foreldredugnadsarbeid. For lettere å kunne få respons fra foreldre ved behov for bistand til Basistreninger vil det i fremtiden bli utsendt mail istedenfor innlegg på hjemmesiden når dette er nødvendig. Utleira IL vil straks få ny hjemmeside og vi håper da å få til en mer fleksibel og lettvint kommunikasjon mellom foreldre, trener og Foreldrestyringsgruppa.

HilsenAnita JulshamnLeder Foreldrestyringsgruppa Basis

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline