Futsal: Tap i playoff-finalen!

Postet av Utleira IL - Fotball den 25. Apr 2016

Utleira Futsal rundet av en rekordlang debutsesong med 2-5-tap mot ressurssterke Hulløy, men vi nøler likevel ikke med å kalle sesongen en suksess.

705102_489836257870847_7496105135473845738_o.jpg

Utleira - Hulløy 2-5 (0-1)

Etter mye om og men ble sesongens siste futsal-kamp avviklet i Stordalshallen i Bodø i dag. 2 måneder etter siste seriekamp møtte vi Hulløy i kampen om den siste plassen i Eliteserien. Erlend Vie og Lars Erik Eriksen var fremdeles ikke på bena etter skader de pådra seg i forrige finale, mens Jon Arne Kråkenes fortsatt var ute etter å ha revet av leddbånd i seriefinalen mot Freidig. Vi stilte likevel med et slagkraftig lag som kunne vært i stand til å tukte Hulløy.

Vi kom skeivt ut fra start, og de første 15 minuttene fikk vi ikke til mye. I jakten på gode muligheter tok vi litt for høy risiko ved flere anledninger, og de største sjansene til Hulløy kom på brudd etter våre feil. Et av disse bruddene ga dem også 0-1, som også var resultatet til pause.

I starten av den andre omgangen er vi det beste laget, og skaper flere gode sjanser som landslagskeeper Rakvaag virkelig må i kjelleren for å holde ute av buret. Vi kommer likevel under 0-2 etter et brudd, før 0-3 kommer på samme vis litt senere. Med 10 minutter igjen tar vi ut keeper, og selv om Fossli setter inn 1-3 kommer vi aldri veldig nært med et overtallsspill som rett og slett ikke er godt nok. På tampen scorer Hulløy først i tomt mål før Løberg setter 2-4, men like etter punkterer Hulløy til 2-5, som også blir sluttresultatet.

Med det fikk sesongen en kjedelig slutt, mens resten av sesongen må kunne kalles en ubetinget suksess. Vi lar først trener Kai Bardal oppsummere kort:

"Jeg vil gratulere Hulløy med et opprykk de har jobbet hardt for og brukt store ressurser på. De er også dyktige og grundige på arrangementssiden og vil berike eliteserien på det området, om de får arrangere runde neste sesong.

Det var veldig fortjent at de slo oss i går. Vi spilte ekstremt svakt i starten av kampen og brukte egentlig hele 1. omgang på å prøve å huske hva som er god basis og få i gang et sammenhengende spill. Denne famlingen bidro også til at Hulløy skapte en del farligheter. Da vi begynte å få i gang ballen og beina scoret de på kontring etter vår kanskje første klare sjanse.

Vi startet 2.omgang mye bedre enn 1.omgang, men er naive når vi sender dem i overtall mot vårt mål også før 0-2. Deretter bølget det veldig. Vi reduserte to ganger men slapp også inn to i åpent mål.

Det er selvsagt skuffende å tape en finale, men skuffelsen har allerede begynt å gå over i tilfredshet over det vi har fått til. Spesielt i perioden fra serieslutt fotball til midt i januar synes jeg vi hadde en fin utvikling. Vi har et ungt lag og har tenkt flere år framover når vi har planlagt innholdet på treningene. Over 80 % av tiden har blitt brukt til å øve på basisferdigheter, gode vaner og verktøy for å komme oss framover i angrep. Det har vært lite resultatfokus for å si det mildt. Av spillerne som var i aksjon i går er det bare 4 som har spilt futsal før denne sesongen. En sesongs erfaring vil gi oss et mye bedre grunnlag når vi starter opp igjen i høst."

Da vi begynte å planlegge laget rundt august var vi slett ikke sikre på hvem som skulle være med. Tangvik, Fossli, Rønning, Økland, Løberg,Haugdal og Haugen var kandidater som Bardal hadde begynt å rulle inn i Vegakameratene i større eller mindre grad, men vi skjønte fort at det kunne være nyttig med noen eldre spillere med erfaring og personlig egnethet som kunne være gode forbilder. Positive samtaler med Nidaros-kvartetten som besto av trener Stenberg, kaptein Lund, toppscorer Johansson og poengkonge Vie gjorde at vi kom et langt stykke på vei med den saken. Tidligere Nidaros-keeper Aleksander Vold ble hentet inn som keepertrener og etterhvert reservekeeper fordi vi fikk det tøft med å finne en stabil andremålvakt. Othilienborgs leder Vegard Moe mente unggutten Lars Erik Eriksen fortjente en sjanse på et lag som trente regelmessig, og med både gode ferdigheter og Utleira-tilknytning var dette en perfekt match. Nærmere sesongstart fikk vi overtalt Jon Arne Kråkenes til å bidra etter beste evne, selv med trøblete knær. De tre Utleira-gutta Kvalvær, Gjengår og Holan ble rekruttert internt og alle tre skal ha all mulig ære for å tatt utfordringen på strak arm på treninger med både eldre, større og mer erfarne fotball- og futsalspillere. Til slutt har vi fått inn Killingberg, Tysnes og Mjell etter sesongstart, mens Heggem leverte et signifikant bidrag før RBK satte foten ned etter jul.

Spillergruppa ble som vi nevnte sortert på holdninger og ferdigheter før de ble invitert på trening, og det ga seg utslag i et meget godt treningsoppmøte og meget god stemning gruppa. Med dette kom gode resultater, og selv om vi håpet på avdelingsseier var det virkelig ikke noe vi var sikre på. Med seier fulgte noen heldige bivirkninger som tøff kamptrening i playoff, en meget hyggelig tur med tilnærmet full tropp, og ikke minst: forlengelse av sesongen. Med Klemetsrud-jukset ble sesongen utvidet med godt over to måneder, og all treninga som ble lagt ned i denne perioden kommer til å komme godt med når vi skal prøve oss på nytt igjen til neste år.

Vi ønsker til slutt å takke alle som har fulgt oss gjennom sesongen, alle som har hjulpet oss i gang og alle andre som har bidratt på et eller annet vis. Nå skal vi evaluere sesongen internt for å finne ut hva som har vært bra og hva som har vært dårlig slik at vi kan være enda bedre rustet til neste sesong.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.