Seirer i første kamp for G19!

Postet av Jørgen Ryggvik Karlsen den 2. Apr 2016

(Sverre 2 G19 – Utleira G19 0-8) Med 8-0 seier borte mot Sverre på Moan Kunstgress lørdag ettermiddag innviet juniorene årets sesong på best mulig måte.

G19 OBOS-CUP Sverre 2- Utleira, 2.april 13.00

En 14-mannstropp med store ambisjoner for dagen satte snuten mot Levanger allerede klokken 10 lørdag morgen. Stemningen ble imidlertid noe dempet kort tid etter ankomst, da det ble kjent at vi kom frem utrolige 1 TIME OG 40 MINUTTER før kampstart, til flere av spillernes frustrasjon.

Dette var det lite å gjøre noe med, og dagens morgenunderholdning ble derfor Levangers siste treningsøkt før OBOS-ligaen sparkes i gang søndag. Store stjerner i øynene blant 97-erne, som nærmest forgudet kaptein Per Verner Rønning og hans spillestil.

Klokken tikket omsider mot kampstart, og dagens kampplan og startoppstilling ble presentert.

Simen åpnet målkontoen

Vi hadde ingen kunnskap om Sverre, og viste verken hvilken formasjon de stilte i eller hvilke spillere vi måtte være oppmerksomme på. Dette bidro til et ekstra usikkerhetsmoment, men det tok ikke lang tid før vi kunne senke skuldrene.

Allerede etter 15 (!) sekunder snappet Simen opp en ball i sekstenmeteren, og hadde ingen problemer med å sette ballen i nettet. Dette må være den raskete scoringen noensinne i Utleiras historie og Simen fortjener diplom!!

Kun minutter senere vant vi ballen i gunstig posisjon, og Aareide spilte fri spiss Simen med en strålende pasning som satte hele Sverre-forsvaret ut av spill. Alene med keeper gjorde han ingen feil, og kunne enkelt noterte seg sin andre scoring.

Enveiskjøring

Til tross for tidlig 2-0 ledelse fortsatte vi å trykke på og kontrollerte banespillet, og det tok ikke lang tid før Solli Mo økte ledelsen til 3-0 etter fint forarbeid at Jørgensen. Sverre klarte aldri å etablere spill på vår banehalvdel og satte heller ikke Daniel på noen prøver i buret.

Vi fortsatte å spille oss frem til flere gode muligheter, men ble for ubesluttsomme i avslutningsøyeblikkene og klarte ikke å omsette sjansene i scoring. Like før pause var det imidlertid duket for Utleira-samba igjen.

Etter flere gode trekk havnet ballen omsider til Jonathan på høyrekanten, som prikket et innlegg på pannebrasken til Valland, som har til vane å score i comeback-kamper. Fra en og en halv meter ville det vært en større prestasjon å bomme, men den tidligere Strindheim-spilleren gjorde alt rett, og kan derfor si å ha scoret i en comeback-kamp - igjen.

Det skjedde ikke nevneverdig mer før pause, og vi tuslet fornøyde inn i varmen etter 45 kalde, men fotballvarme minutter. Trenere Ole Mo og Rune Stokkaune var fornøyde med spillet, og vi ble enige om at dette var god motstand for å øve inn bevegelsesmønsteret, og i den kommende omgangen ble det viktig å sette kollektivet fremfor å toppe scoringslisten ved fulltid.

Shervin-perle

Andre omgang startet hvor den første sluttet, med et enormt Utleira-press. Og omgangen var kun fem minutter gammel da vi kombinerte fint på venstresiden, før Valland lekkert la igjen ballen til Shervin som stormet inn i sekstenmeteren. Thora-gutten curlet ballen i lengste og sørget med det for kampens peneste mål!

Etter dette ventet en periode med lite penspill, og mye av banespillet foregikk mellom sekstenmeterne. Likevel tettet vi igjen bakover, og Sverre klarte heller ikke etter sidebytte å utfordre Daniel.

Drøye 25 minutter før fulltid fortsatte imidlertid scoringsshowet igjen. Et elendig innlegg av undertegnende ved kanten av sekstenmeteren spratt frem til Jonathan ved åtte meter, som feilvendt banket ballen i motsatt hjørne og 6-0 til oss.

Sumstad-dobbel

Etter scoringen tok vi over kampbildet, og alt var derfor dekket og klart for spiss-debut for kaptein Sumstad. Krølltoppen brukte heller ikke lang tid på å markere seg. Han hadde bare vært på banen i noen få minutter før han satte ballen sikkert i mål.

Ti minutter før slutt pyntet nok en gang Sumstad på resultatet. Etter litt klabb og babb endte ballen til slutt i føttene til kapteinen, før han sekunder senere kunne feire sitt andre mål for dagen.

Vi spilte oss frem til flere gode sjanser de siste ti minuttene, men klarte aldri å score, og om vi tar alle sjansene i betraktning er det nesten et under at det ikke endte tresifret til slutt.

Neste hjemmekamp er lørdag 10. April klokken 12 hjemme på UKG. Møt opp og støtt oss!

BB: Undertegnede ;)

Tilskuere: Alt for lite

Vær: Tre årstider…

Innsats: Sterk firer

Referent: Jørgen Ryggvik Karlsen