Kampreferat: Levanger - Utleira

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 4. Mar 2016

(Foto: Per Birger Mossing)

Så var kvelden kommet. Kvelden som i utgangspunktet kunne vært et avgjørende toppoppgjør. Noe annerledes ble det, da vi befinner oss på en 5. plass etter å ha avgitt altfor mange poeng. Ikke alt har gått etter planen. Til tross for at vi selv er uaktuelle for kvalifiseringsspill, var ikke dette en kamp vi sleit med å finne motivasjon for å spille. Med tanke på måten vi tapte hjemmekampen på, var vi svært revansjelystne. Nordtrønderne hadde veldig mye å spille for, da de befinner seg helt i toppen, og med seier i kampen mot oss og i sin siste kamp, er klare for kvalikspill.

Vi kliner til fra sekundet kampen blåses i gang. Vi legger lista i forsvar, og får stoppet de første levangerangrepene. Hurtige forflytninger, tøffe taklinger og solide blokkeringer gjør at de må slite for nettkjenningene. Med et slikt forsvarsspill drar vi med oss selvtillit framover i angrep, og er uredde og direkte i satsingene. Det står 2-2 da fem minutter er spilt. Videre får hjemmelaget utdelt flere 7-meterskast etter tøff behandling, som de setter sikkert i mål. Med det får de et lite forsprang. Likevel fortsetter vi å gjøre det vi har lyktes med, er aggressive i forsvar og offensive framover på banen. Dette gir betaling, og det er fantastisk å se vertene småfortvilte. Vi storjubler for hver eneste takling, blokkering, scoring, ballerobring og redning. En periode er det stille i Trønderhallen. Omgangen preges av høyt tempo fra begge lag, og også hyppige scoringer. Midtveis i omgangen står det 11-8 på tavla. Herfra og inn mot pausen blir det hakket tøffere for oss. Vi gjør for mange tekniske feil, noe som gode lag er i stand til å utnytte. Her straffes vi hardt, og LHK dobler sitt forsprang til pause.

Etter hvilen slutter vi å gjøre det som har fungert så godt fram til nå. Vi blir passive og tilbakeholdne, og nærmest serverer Levanger de gode sjansene. Det er som om lufta er ute av ballongen. Vi fomler med ballen, henger ikke med i forsvar, og er heller ikke effektive nok de gangen vi evner å spille oss til gode sjanser. Seks måls forsprang blir til 10. Glimtvis finner vi tilbake troa på oss selv, og spiller ut LHK-forsvaret, men vi gjør det ikke ofte nok. Det blir for mye en og en, og vi spiller ikke som et lag. Vi går bort ifra alle avtaler og tryggheten i spillet vårt, og faller dessverre mer og mer sammen. Det blir en tung andreomgang, og ender til slutt med stortap.

Vi tar med oss de gode opplevelsene og prestasjonene, spesielt fra førsteomgangen, og glemmer det som ikke er verdt å huske. Slike erfaringer er god læring og skal gjøre oss bedre fremover. Nå ser vi fram til siste seriekamp mot Charlottenlund på hjemmebane!

Levanger - Utleira 34-19 (18-12)

Mathilde Tømmerås, Hilde Hørthe Kamperud, Pia Rehaug, Tora Sletvold, Lisa Nilsen, June Nilsen, Lina Torvik, Malin Løset, Cecilie Ljostveit, Johanna Jacobsen, Elisabeth Hammerstad, Mathilde Holck, Thea Nitteberg, Hanna Ronglan.