Etter prikkfri åpning med 6/6 poeng i Byneshallen forrige helg ventet det antatt tøffere motstand denne helga.

Tropp: Tangvik, Swaray, Lund, Løberg, Haugen, Fossli, Økland, Eriksen, Haugdal, Johansson

1-0, Martin Grong Risan
2-0, Lars Grong Risan
3-0, Petter Holltrø
3-1, Erling Løberg

Jonsborg hadde forsterket med et par mann siden treningskampen vi vant 9-5 tidligere i sesongen, og det skulle vise seg å være nok til å ta tre poeng i dagens kamp. Vi er det beste laget i den første omgangen, men både dårlige valg og dårlige skudd gjorde sitt til at vi ikke scoret. Når de i tillegg får pirket en avslutning under Tangvik har vi et vanskelig utgangspunkt foran andre omgang. Jonsborg er et lag fullt av 2. divisjonsspillere som står veldig godt defensivt, og som selvfølgelig også behersker kunsten å kontre. Vi presser på i andreomgang, men det er bare Jonsborg som får tellende resultat. Først setter den andre Risan inn 2-0, før Bardal går til undertall med 7 minutter igjen å spille. Det lugger litt i undertall, og vi klarer ikke spille oss til gode nok sjanser før vi enten mister ballen eller skyter fra dårlig hold. Isteden får vi en i fleisen når Petter Holltrø fyrer avgårde et skudd på tomt mål fra 40 meter. Løberg setter reduseringen til 3-1 i neste angrep, men det blir for sent, og kampen ebber ut med 3-1, og årets første tap er et faktum.

NTNUI - Utleira 0-3 (0-1)

Tropp: Tangvik, Swaray, Lund, Løberg, Haugen, Fossli, Økland, Eriksen, Haugdal, Vie, Johansson

0-1, Erling Løberg (Lund)
0-2, Haugdal (Vie)
0-3, Løberg

To kamper på en dag gjør at vi ikke kan sette oss ned og deppe etter et tap. Vi var veldig gira på å reise kjerringa, og vi så i det hele tatt ut som et bedre lag i den andre kampen. Motstanden var nok minst like god som i første kamp, men vi klarte heldigvis å heve oss nok til å kompensere.

Det er tøft og jevnt i starten, og selv om vi nok har ballen mest er det kanskje NTNUI som har de største sjansene. Mot slutten av første omgang er det imidlertid vi som tar ledelsen, etter et godt skudd av toppscorer Løberg.

I andre omgang kommer NTNUI høyere i banen, og selv om vi av og til blir presset så hardt at vi må panikklarere er det vi som øker ledelsen når en NTNUI-feil sender oss 2 alene med keeper. Vie fører på høyre side mot keeper, og i akkurat riktig tidspunkt slipper han på tvers til Haugdal som kan sette ballen i tilnærmet tomt bur!

På slutten tar NTNUI ut keeper, og det gir naturlig nok store sjanser for begge lag. Først setter Fossli ballen i stanga med kun utespiller i mål, før Heggem setter returen over fra kort hold. Etter dette får Tangvik to sjanser til å sette den i tomt mål uten å lykkes, mens NTNUI blant annet har stangskudd og andre skumle situasjoner foran mål. Helt på tampen er Løberg som en løve og snapper en pasning, som gjør at han kan løpe ballen inn i tomt mål.

Alt i alt greit, selv om vi føler vi kunne slått Jonsborg på en god dag. Nå er det juleferie fra kampene, og vi tar ferie som serietreer, ett poeng bak forhåndsfavoritt Othilienborg, og bak Freidig på målforskjell.