Kampreferat: Byåsen Bredde - Utleira

Postet av Håndball Damer Senior 2.divisjon den 10. Okt 2015

10. oktober 2015

Lørdag var det tid for toppoppgjør. Vi besøkte Munkvollhallen og ubeseirede Byåsen. Det lå mye spenning i lufta og det var liten tvil om at begge lag kjente på presset og lysten til å vinne denne prestisjetunge kampen.

Byåsen åpner scoringsshowet med treff i sitt første angrep, mens vi selv må slite i fire minutter før vi får vår første nettkjenning. Derfra er det nærmest bråstopp for vår del. Vår neste scoring kommer ikke før det har gått 18 og ett halvt minutt av omgangen, hvor Elisabeth setter inn et 7-meterskast. Til tross for at vi ikke er spesielt effektive i angrep, stenger vi godt bakover, mye takket være Hilde i mål, som gjør en fremragende jobb. Dette blir også vendepunktet, hvor vi går fra 6-1 til 6-6 i løpet av kort tid. Hjemmelaget scorer ett par mål helt på tampen, og ved pause står det 8-6 etter kanskje historiens merkeligste omgang.

Cecilie smeller til med andreomgangs første scoring, og med det er vi ett bak igjen. De røde reduserer nok en gang, men det går ikke lang tid før vi på nytt har utlignet. Det står 9-9. Byåsenlaget setter inn et nytt rykk og er plutselig hele tre mål foran igjen. Midtveis i omgangen ligger kampen igjen og vipper. I begge ender av banen står det målvakter som holder ett nivå som sjeldent er å se på i denne divisjonen. En landslagsmålvakt og tidligere utleirajente vokter Byåsenburet, mens Hilde, også tidligere landslagsmålvakt, ubeskjedent vokter vårt eget, med den ene praktredninga etter den andre.

Etter å ha forsøkt flere spillere fra 7-metersmerket, uten helt å lykkes, er det nå Malin som får tilliten på den neste. Hun kliner den rett i mål og jubelen står i taket. Tavla viser 12-12 og et drøyt kvarter ut i andreomgangen. En scoring som blir et avgjørende vendepunkt etter en tøff periode. I forsvar står Pia og Cecilie som rene "twin towers" i midtforsvaret. June bidrar sterkt i begge ender av banen.

Da Elisabeth banker inn nok ei scoring, er vi oppe i ledelsen for første gang i kampen, etter nesten 49 minutter er spilt. Da vi ikke tror det er mulig å gjøre det bedre byr Hilde opp til et redningsshow vi aldri før har vært vitne til. June leverer kampens frekkas, og med det står det 12-15. Byåsen reduserer igjen, men Pia får satt spikeren i kista etter en nydelig pasning fra Thea. Da spiller det ingen rolle at hjemmelaget utnytter sin siste mulighet. Vi vinner 14-16 og jubelen har aldri vært større. En vanvittig deilig seier, og vår målvakt Hilde er uten tvil den store helten i dag! Fire seire av fire mulige. Fortsatt ubeseira og på toppen av tabellen!

Byåsen Bredde - Utleira 14-16 (8-6)