Ålesund - Utleira

Postet av Utleira IL den 4. Mai 2015

14. mars 2015

Etter en lengre reise ankom vi Fagerlihallen for kamp mot nedrykkstruede Ålesund. Med Iva og Willy forhindret, steppet Hanne og Thomas inn lagledere. Pia som var ute med sykdom, fikk likevel en viktig rolle på sidelinja. Vertene trengte sårt poeng, mens vi kunne i teorien spille om sølvplassen.

Vi er godt forberedte til kampen, men sliter likevel i praksis. I forsvar vet vi hvilke utfordringer som kommer, men klarer ikke helt å løse de. Pia bidrar med sin ekspertise fra sida, og etter hvert responderer jentene. Kommunikasjonen er til stede og timingen er bedre. Mathilde viser gode takter bakerst i målet, og Ålesund sliter med å sette ballen i nota. På motsatt banehalvdel står også en dyktig ålesundmålvakt, som vi i grunn kjenner ekstra godt, da hun har trent en del med oss. Det er sant som de sier at det er målvakten som har denne fordelen. Ekstremt mange bomskudd og stang ut senere, går vi til pause tre mål fattigere enn hjemmelaget.

I andre omgang sitter forsvarsspillet enda bedre. Ålesund må slite for hvert eneste mål, og vi intet annet. Dessverre skyter vi målvakten utrolig god, og ved en rekke anledninger ser det nærmest ut som det er skuddpremie på henne. Ei som likevel takler den utfordringa er Lisa. Hun står fram, og er offensiv når vi trenger det som mest. Hun er uredd og dyktig i spillet og avslutningene sine. Også bakover bidrar hun veldig.

Ålesund leder 16-15 da det gjenstår 10 minutter. Benedictes forsvarsferdigheter kommer virkelig til sin rett. Hun står i veien for tre skudd på rad i ett og samme angrep og jobber med en vanvittig intensitet og klokskap. Ålesund merker presset. Det samme gjør vi. Sluttminuttene raser avgårde. Det oppleves noe kaotisk. Det scores ingen mål de siste 10 minuttene av kampen, og det ender utrolige 16-15. Ålesund jubler veldig da sluttsignalet går, mens vi står paff og undres over hvordan dette kunne skje. Vi slipper kun inn 16 mål totalt. Regelen sier at man vinner håndballkamper hvor man holder det andre laget unna mer enn tjue scoringer. Ingen regel uten unntak, og denne kampen var definitivt et av dem. Tap med ett mål er aldri gøy, og dette var poeng vi definitivt skulle vinne. Juryen kårer Lisa til vår beste spiller. Utrolig fortjent! Hun ender også opp som kampens toppscorer.

Ålesund - Utleira 16-15 (10-7)